February 26, 2012

Lagi Cerita Nak Dapat Kulit Cantik. Testimoni Bergambar dari LLA



Assalammualaikum

Tak tau nak post pasal ape sebenarnye.. Tapi since banyak perubahan yang maz dapat, dan maz sendiri semakin seronok.. Maz nak update lagi pasal AURA MAYA. Kali ni maz sendiri yang jadi testimoninya.

Apa tu aura maya? Okeyh bebeh-bebeh semua.. Maz dah cerita dah before this kat ENTRY YANG INI! So maz rasa tak perlulah citer seploh patpulohpatkali kan.. hahahha

First of all, maz bukan nak menunjuk.. Tapi kira nak menunjuk jugaklah kan.. Sebab lepas ni kalau korang scroll sampai bawah, ade beriban gambar bukti kulit maz makin oke dari hari ke hari.. Takkan korang tak jeles tengok kan? wahahaha.. tak berani jamin.. Silap hari bulan ade yang laju-laju klik button X warna merah.. 

Apa-apa pun niat maz adalah IKHLAS KERANA ALLAH TAALA untuk tolong ramai gadis dan juga wanita di luar sana.. Peringatan yang produk ni bukan hanya untuk golongan hawa, KERANA KAUM ADAM juga boleh memakainya.

Meyh tengok kulit maz time dulu-dulu:




Kulit maz agak kusam.. Gelap dan tak sekata warna kulitnya.. Dan yes! Maz memang ade jeragat sekitar mulut.. Dan dulu warna dia terang sangat.. Kalau pakai liquid foundation pun belom tentu boleh cover.. 

Lepas tu cuba refer gambar first, bawah mata maz tu cam ade bintik-bintik kecik.. Nak kate jerawat pun bukan.. Tapi duduk kat muka lama betol.. Tak mo nyah dari muka nie.. Parut jerawat tak payah kate.. Memang suke duduk kat muke nie sampai tension tengok muka sendiri time tu. 

Dan paling sedih of course lingkaran gelap bawah mata.. Sampai sekarang pun ade tapi warnanye dah tak segelap dalam gambar kat atas nie..

Dan kat bawah nie, gambar sekarang :) <---- ceyh! kene letak emoticon.. Nak tunjuk happylah.. hehe

jeng.. jeng... jenggggg!!






.......................................









...................








.......



!



Inilah dia wajah maz sekarang!!!


[yang nampak cam berpeloh-peloh tu actually powder shining jer]




[ni muka after balik photoshoot dan tak touch up make up pun]




Mostly gambar kat atas ni semua bermekap.. Tapi maz cuma pakai bb cream jer sebagai base, loose powder, blusher, dan lip ice sheer color.. Itu je.. Celak n eyeshadow tu tambahan :)

Kecuali gambar second last tu maz tak pakai mekap langsung.. Gambar-gambar ni maz ambik pakai kamera handphone jer.. So mungkin kualiti tak derlah bagus sangat.. 

Alhamdulillah sekarang kulit nampak makin cerah.. Kezen maz pun tegor dan paling-paling tentu maz sendiri orang yang kene sedar keadaan kulit sendiri sekarang. [owh! jari cramp!]

Oke sambung balik.. Dah oke! Hehehehehe.. Demi korang tau. Dan maz jugak ade parut berlubang sebab dulu time chickenpox gatal kopek-kopek.. hasilnye dapatlah parut berkawah kat muka.. Maz dah tanye, dan kata orang yang jual produk aura maya nie, CIK NEDY AMINUDDIN lah.. saper lagi?

"Kalau parut berlubang, hasilnye mungkin perlahan sikit untuk nampak.. Yang penting kene sabar dan teruskan pemakaian"..

Kire gitulah cik nedy cakap.. Kalau sabar, ape-ape pun kite boleh dapat dengan jayanya.. Insya ALLAH. 

Lagi satu nak tambah, kalau dulu jeragat maz nampak dengan jelas sangat.. Tapi sekarang jeragat dah mula pudar dah yes! jerawat pun susah nak naik kecuali time nak dekat period.

Ramai yang dah mengalaminya.. So maz kongsi apa yang maz nampak sepanjang nak masuk 2 bulan pakai nie. Maz start pakai 30 Disember 2011.. Dan 2 March 2012 ni baru nak masuk 2 bulan pakai.. Means entry before this ade kesilapan.. Bukan 2 bulan pakai macam maz taip.. Tapi sebulan lebih dan dah boleh dapat hasil macam yang maz rase sekarang.. Fuh! Maz baru kira balik.. Baru sedar bukan 13 Januari 2012.. Tapi 30Disember 2011 hari jumaat maz start pakai..

So korang? Ape lagi? Kalau nak terase nak dapat kulit yang cantik macam maz jugak, email jer maz kat nurulmaznisawal@yahoo.com.. Insya allah maz cuba reply segala pertanyaan.. 

Itu jerlah entry bergambar hari nie.. Assalammualaikum














12 comments:

starzieti said...

Wah, kulit maz makin cantik. Jeles taw. :D

Kiera Zainal said...

Terbaiklah maz. You make the good effort for your skinface. I hope that it will be consistent. Keep the best work!

Miss Kagimoto said...

your skin is so gorgeous !! (^0^)

Nurul Mazni Sawal said...

@starzieti: jomlah zatie.. cantikkan kulit sekali ngan maz :)

Nurul Mazni Sawal said...

@Kiera Zainal: thanks dear.. yup.. maz kene consistent klu nk dapat hasil yang lagi bagus..insya allah.. jomlah sekali kiera :)

Nurul Mazni Sawal said...

@Miss Kagimoto: tenkiu syg.. u too have the great skin texture :)

Anonymous said...

salam maz ..nk tny kalo nk bg muka nmpk shiningg nk pakai ape eh ? maz ade jual tak bedak loose powder ke atau whatelse la produk yg bg nmpk mke kite shiningg cm muke maz :) tq

Nurul Mazni Sawal said...

wassalam: boleh try baked bronzer elianto.. klu nak mahal sket body shop pun ade.. sorry~ maz tak jual ape2 produk lah.. kecuali aura maya jer :)

eydamcdaa said...

yg maz pakai tu ape.muke maz shining .lawa :)

Nurul Mazni Sawal said...

@eydamcdaa: baked blusher shining.. boleh try cari kat elianto, sendayu tinggi or klu nak mahal sket body shop

erysweetie said...

wah... dah paki aura maya jugak...welcome to the club... akk dah dekat setahun pki...alhmdulillah..mmg mabeles kan ;)

.::: Princess MOMOY :::. said...

momoy pun baru je pakai AM
memang best
jemput singgah blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...