January 11, 2012

Review Produk: Meiko Naturactor The Best!

Assalammualaikum..

Maz yakin ramai dah tau pasal produk nie.. Dan ada jugak blogger yang dah review produk nie.

So ade yang tanye maz.. Cam ner nak tau produk ni ori ke tidak?

Ada yang kata kalau sticker licin cam berkilat-kilat tu tak ori.. Sebenarnye itu ori jugak.. Cuma itu sticker lama.. Sticker baru produk tu sekarang kalau digores bahagian yang warna perak ade keluar nombor siri..

Bezanye produk nie.. Kita boleh rase dengan tangan kita sendiri.. Kalau bila kita angkat, rase macam ringan.. Itu memang fake.. Bila bandingkan dengan ori, dapat rase yang tak ori tu macam ringan sikit.

Tekstur produk yang tidak ori lebih berminyak dari original.. Ini betol.. Maz pun dah tengok sendiri dan bandingkan.. Kalau bezakan warna pula, contoh code 171 untuk concealer.. Warna yang fake agak pudar dari original..

Korang mesti pelik maz cakap pasal ape kan?? Rasenye semua pun dah tau.. Hehehehe..

Nama produk MEIKO NATURACTOR..


Sticker yang berkilat tu adalah original jugak.. Cuma ianye sticker lama..
Untuk sticker baru, kalau ade garisan warna perak tu, cuba gores.. Akan keluar nombor siri cam kat bawah nie...



Contohnya ini.. 

Apa bestnya pakai produk nie?

Lagi ramai yang tanye sampai tak larat jawab.. Tapi soalan femes mestilah soalan pasal ori ke tak.. Maz jamin 100% kedai yang maz beli jual ori produk..

Bestnye pakai produk nie, kalau setakat untuk keluar harian.. Tak payahlah susah-susah nak beli concealer. Pakai naturactor jer.. Bedakkan sikit bawah mata.. Hilang dah gelap bawah mata tu.. Memang jimat.. 

Nak lagi best dan hasil yang ringan, basahkan span.. Maz lagi suke basahkan span dari pakai kering.. Sebab bila pakai kering rase tebal sangat dan rase berat. Tak taulah.. Penerimaan orang lain-lain kan.. Tapi Maz rase cam tu lahhhhh.. hehhee

Dan ianya juga bagus untuk kulit sebab diperbuat dari tumbuhan organik, japanese white flower.

Antara kelebihannya.. Maz copy saje ... hik3

•~ Anti kilauan / tidak berminyak.

•~ 100% menutupi pegmentasi, parut, cela, jerawat, dan noda hitam

•~ Ringan dan lembut pada kulit seakan-akan anda tidak memakainya

~ Melindungi kulit dari sinar uv yang menyebabkan pigmentasi

•~ Senang digunakan dan tidak melekit

•~ Bertahan hingga 12 jam, berbanding bedak biasa hanya 1 jam. 

•~ Tidak menutup pori-pori

•~ Sering digunapakai oleh makeup artis professional



Kalau nak tahu mana maz beli naturactor ori dan dengan harga special RM24 sahaja... cepat-cepat tekan link nie: ASNEDA COLLECTION dan ini page dia: asneda collection II

Untuk pemilihan color, maz harap korang tak salah pilih keyh.. Jangan tetiba jadi kelabu asap pulak muka.. Maz tak tanggung yer.. Segalanya di atas diri anda sendiri.. 

Muke maz pakai foundation nie? Jap carik... 


Amacam?? Dok fikir-fikir lagi??? 

Produk ni tahan lama.. Lupa nak cakap.. Maz pakai, boleh tahan dalam 3 bulan.. Kalau maz yang selalu mekap boleh tahan 3bulan, korang??? Baper lama agaknye?? Cepat-cepat!! Sementara harga special tu masih ade :)




Nak kulit muke flawless tanpa perlu bersusah payah? Tekan jer SINI!

19 comments:

GincoMerahJambu said...

naturactorr!! always love it..x payah pkai concealer dahh..heehee

Snazzy Naz said...

Maz, thanx ea bg tips pakai span basah tu...naz dah guna cara tu..then mmg nampak lebih flawless, gebu and ringan. btw, naz bli naturactor original 100% dari Japan. warna pun terhad, tak mcm yg ori China cam Maz beli. Cuba tengok review terbaru naz pasal product Meiko, Octard. tapi ni tak makeup tebal, jz pakai foundation tu..then buh eyeliner+maskara, blusher and lipstick jer.

Jemput singgah ye : Review Octard Foundation

Iqah QaQa said...

mcm best lak aii..huu ^^

nur anis said...

teringin jugak nak try..tapi foundation saya banyak lagi..sebab jarang sangat-sangat mekap..:)

✿ pink velvet ✿ said...

mmg best naturactor ni ... sy pon baru try, tp aritu tersalah pilih kaler, terambik yg gelap sikit, tp skang dah tukar kaler, hik3~~

eydamcdaa said...

salam .maz kalo nk beli naturactor tu ngan maz ade tak ?

Anonymous said...

maz, pakai code ape yer?

Nurul Mazni Sawal said...

cik anon: sory kite tak tau name awak.. maz pakai code 152

Ana admi said...

Hi dear..
i br just order n wat payment dgn.asneda collection..nk try..I pki shade 151 ok ke? Cz kulit ana jenis sawo.matang, btw thanks :)

Ana admi said...

This naturactor da dpt smlm..mmg sgt best testur ringan dan padat :)

baby lydia said...

kalau nk li dgn awk leh x???dh lama minat dgn benda alah ni tp x jumpa supplier lh..

Fairuzie Fizi said...

nk tya cover face meiko dgn naturactor foundation meiko ni adalah benda yg sama je ke?? plz tlg xplsim kt sya...keliru ni.

fiza zaini said...

maz, klu nk bli ngan maz leh x? sy minat la.,

Nurul Mazni Sawal said...

@fiza zaini: maz tak jual lah fiza.. sorry...

nur munira said...

Cmne nk contact...num ta jmp pon...

nur munira said...

Camne nk beli....cr num ta jmp pon

nur munira said...

Cmne nk contact...num ta jmp pon...

Nurul Mazni Sawal said...

@nur munira: kalau tak jumpe contact number, message jer akak tu.. kan ade button message kalau kat page?

Anonymous said...

beli kt sini http://www.facebook.com/rarakiranacollection
dr japan tau sy dh beli

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...