February 13, 2012

Dapatkan Kulit Yang Cantik Sekarang Wahai Para Wanita!



Assalammualaikum.. 

Seperti yang dijanjikan.. Maz nak update pasal skincare yang maz pakai sekarang..

Maz sajer tunggu tarikh ni sebab tarikh ni genaplah 2bulan maz try produk nie.. Siyesly maz berpuas hati dengan hasilnya.. 

Walaupun kesannya mungkin lambat, bergantung pada keadaan kulit masing-masing.. Maz tetap puas hati.. Sekarang hari-hari rase nak sentuh kulit.. 

Mekap pun meresap dalam kulit.. Yang penting bila ambik gambar lepas mekap, nampak lebih licin berbanding dulu. Walaupun tak mekap, muka maz tak derlah terok sangat..

Kat bawah ni gambar maz tak mekap lepas 2bulan pakai produk nie.. 



Ni gambar sekarang [gambar hari nie].. Gambar lama memang tak jumpe sebab maz jarang ambik gambar tak mekap.. 

Yerlah.. Kulit tak cantik.. Kamera pun takut nak snap.. hahahahaha.. 

Tapi sekarang maz yakin walaupun masih ade yang maz belom puas hati especially jeragat or brown spot kat tepi mulut maz tu.. Datz y maz sengetkan kepala ambik gambar.. Sorry sebab maz tak tunjuk.. Maz pun masih menanti lebih banyak perubahan sebab bila pakai produk ni kita kenelah bersabar sikit.. 

Kalau nak hasil cepat jer, baru pakai sehari esok dah pergi check depan cermin nak tengok kulit dah flawless baik tak payah pakai... Apa-apa produk kalau kita pakai, kita kene sabar.. 

Seterusnya ni gambar time mekap pulak.. Kalau dulu, pakai foundation tak meresap ke kulit pun sebab sel kulit mati tebal.. Pastu ade dry patch kat dagu.. Memang rase nak bagi cermin pecah jer tiap kali tengok! Tapi sekarang korang tengok gambar kat bawah nie dan bandingkan..





Dua-dua gambar ni maz tak edit.. Cuma letak watermark.. No photoshop, photoshoscape, xiu-xiu pun tak.. Maz tak usik langsung dari segi editing.. Latest pic yang shawl pink tu adalah hari ni 13 Februari 2012 time maz wat tutorial untuk SWEET ROMANTIC LOOK.. Maz pakai kamera EOS 550D.  Seperti korang tau, even very tiny pixel pun kat muka kita boleh nampak dalam DSLR.. So how?

Dari tadi dok cakap produk tu, produk tu kan? Produk ape nie?? Baiklah.. Maz kenalkan produk skincare yang maz pakai sekarang..


NAMA PRODUK: AURA MAYA..



Nielah produk yang maz dok rahsia-rahsia selama 2 bulan.. Sebab maz nak tengok hasilnya before maz bagitau semua... 

Maz nampak produk ni dari sorang blogger.. Yeen Maizurin atau CIK TOMATO.

Maz pun tertarik hati sebab orang yang jual produk ni sendiri pun memang asalnye pakai produk ni before jual kat orang.. Kalau hasilnye sendiri kat penjual GEMPAK, mesti dia yakin nak jual dan kita pun mesti merase hasilnya kan?

Tulah yang maz tak ragu-ragu.. Cuba jugak.. Tak mahal pun produk nie.. Satu set percubaan yang boleh tahan dalam 3bulan bergantung pada penggunaan adalah RM100+.. Mengandungi sabun pencuci, krim siang dan krim malam.

Proses pakai produk nie korang kene ikut pantang yang ditetapkan.. Pantangnye TAK BOLEH MEKAP SELAMA 2 MINGGU. Maz melalui proses tu dengan agak tersiksa sikit sebab tak pernah keluar rumah tak mekap tiba-tiba tak boleh mekap. Maksud maz TERPAKSA TAK MEKAP dan kulit naik gatal-gatal..

TAPI........ TAPI!! Naik gatal-gatal tu biasa.. 2-3 hari lepas tu hilang dan kulit rase licin.. Itu yang maz alami sekarang.. Selepas 2 bulan maz boleh kate kulit maz rase licin dan lebih lembut cam pakai moisturizer setiap masa. Glowing kulit pun dari dasar kulit.. Bukan pakai powder shining cam maz selalu buat dalam tutorial.

Sekarang ni maz nak tunggu pori-pori maz mengecil, jeragat beransur hilang dan licinkan lagi kulit nie.. Maz akan teruskan pakai. Dan maz sarankan pada korang jugak untuk mencuba.. 

Kat bawah nie antara notes yang korang boleh baca dari fb penjual AURA MAYA ni.. Nama dia NEDY AMINUDDIN.  So kalau korang nak beli, korang boleh komen kat notes... Kalau dia tak approve fren request korang, maz mintak maaf yer.. Produk ni dah ramai yang guna.. Fren dia pun dah ramai.. Dan dalam ramai-ramai tu mungkin ade yang cuba buat tak baik.. So kalau korang ade sebarang pertanyaan, juz tanye jer kat ruangan komen di notes.. Insya Allah dia balas..



Kalau korang rase macam ragu-ragu nak beli, tak tau sebab ape nak beli.. Baca jer notes tu.. Mungkin akan tambah keyakinan korang untuk membeli.. 

Produk ni bukan hanya untuk kaum wanita.. Tapi lelaki jugak ade yang pakai.. So ape tunggu lagi? Nak tunggu sampai kulit jadi terok baru nak cari ubatnya?? Baik mencegah sebelom lebih terok..

Maz dah.. Korang bila lagi???





Credit pic produk to Nedy Aminuddin.. Thanks again dear.. Maz akan setia gunakan produk nie! :)

13 comments:

Mie Hishamuddin said...

ike seriously nk try!

starzieti said...

cantiknyee kulit maz. jeles ! hee.

Cik Tomato said...

yeayy ! canteknya kak maz !! ♥ ..

ehemm, thanks selit kan nama kite di entry . love u lah sis :)

Miss Kagimoto said...

nice skin >,< !!
nak try jugakk ^0^

Liza @ Adzriel AB said...

hasil make-up maz memang selalu je gojes..

.::: Princess MOMOY :::. said...

momoy pun nak cuba
tengah buat research dan review blogger
kalau testimoni ni kurang percaya sebab banyak dealer suka copy paste
tak sabarnya nak kulit cantik

Nurul Mazni Sawal said...

@.::: Princess MOMOY :::.: oke.. cubalah yunk.. insya allah berhasil :)

.::: Princess MOMOY :::. said...

jual kat mana yer
leh bagi link dealer

Nurul Mazni Sawal said...

@.::: Princess MOMOY :::.: kat pavi ade jual.. parkson pavilion kl

Nurul Mazni Sawal said...

@.::: Princess MOMOY :::.: eyh! silap.. awak boleh try tkn link nama nedy aminuddin tu

.::: Princess MOMOY :::. said...

okay dear momoy dah try
genap 2 weeks
betul la apa dear kata
nanti momoy nak share pic tapi nak tunggu habis 1 set ni dulu baru tulis entry pnuh
thx dear =)

Nurul Mazni Sawal said...

@.::: Princess MOMOY :::.: no biggie dear momoy.. happy to hear that.. nanti kalau up entry, link lah kat blog maz skali. hehehe

.::: Princess MOMOY :::. said...

@Nurul Mazni Sawal

dear momoy dah try dan ini hasilnya
suka sangat


http://www.momoy-blogirl.blogspot.com/2012/07/testimonial-penuh-cabaran-dan-kronologi.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...