September 9, 2011

Tutorial Mata Kucinggggg......

Assalammualaikum.. Upcoming tutorial video maz buat mekap cam nie okeyh tak??

Inspire dari mata kucing macam dalam gambar kat bawah nie:


Okeyh. Maz sangat tidak cantik di dalam gambar nie yer.. Dengan jerawat-jerawat kecik kat muke bagai..[ni gambar lamaaaa] Maaflah~ hehehee.. Tapi bile maz publish gambar nie semalam kat facebook, ramai yang tegur mata maz dengan kucing tu nampak serupa..

Maz tak plan pun sebenarnye.. Biler dah ambik gambar baru perasan.. So tiba-tiba idea pun muncul. Nak buat tutorial video.. Tapi maz nak tukar style sket.. Haaaaaaa.. Kalau saper perasan, maz pernah wat tutorial gambar dalam blog untuk gaya nie. Kali nie video.. Mungkin tukar sikit gayanye.. Tak leyhlah same kan.. Kannnnnnnn....

Nantikan yer.. Mungkin minggu nie, atau minggu depan.. Bergantung.. Hehehehehe.. Kalau ramai yang suke video sekarang nie baru maz nak buat. Boleh tak gitu? Ugut sikit kan?? hehehehehe



Gurau je keyh guys.. Keep watching my tutorial dan kalau korang nak request, tak kisahlah kat blog ke, kat youtube ke, request jer.. Kat facebook pun bolehhhhhhh....









Itu jerlah.. Bubyeeeee..



Klikk nuffnang kat sidebar atau bawah header, nak beli kete kebal :)


P/s: Maaf untuk tajuk yang sedikit kontroversi.. Hik.. Hik.. Hik...

12 comments:

IFA Athirah said...

cantik make up u!siyes ni!bkn tujuan utk suh bukak link blog sy.keep up! :)

Zul Fattah said...

gile r.. budak popuan ni macam siti kot.. haha

Nurul Mazni said...

@IFA Athirah: kite dah datang blog awak :)

Nurul Mazni said...

@Zul Fattah: saya ade nama.. nama saya mazni.. siti payong ker awak?

amny said...

akak..thanx bg nasihat dekat blog sy tu..sangat2 berguna tuk diri saya.....:)

btw..salam perkenalan...:D

Nurul Mazni said...

@amny: tak der masalahlah amny.. sebab akak pernah rase.. so be strong.. itu kene ingat selalu.. salam perkenalan jugak :)

Anonymous said...

salam...sy bdk baru nak bertatih dlm dunia mekap ni..bley mintak tips macam mane nak blend well concealer n foundation supaya muka xbercapuk?saya selalu compare gmbar yg guna flash..mmg mcm kurap je nampak..padahal saya blend gune jari je:(

Nurul Mazni said...

cik anon yg comel: wassalam.. owh.. insya allah nanti saya upload satu video pasal foundation steps.. mungkin malam nie.. Sebab view untuk smokey purple eyes saya pun dah makin banyak.. Insya allah saya akan ajar caranya.. kalau masih tak paham lagi, tanyalah yer..

Anonymous said...

tq...i'm waiting your tips dear..btw, suke tgk mekap awk..so so flawless..org mcm sy susah sket nak cr foundation & concealer yg match ngn kulit sawo matang:)

Nurul Mazni said...

cik anon cyg: welcome dear..n tengs for ur compliments.. eiii.. tak susahlah syg nk cari foundation n concealer ssuai utk kulit sawo matang.. coz kulit maz pun tak derlah cerah mane. nanti maz tunjuk gmbar model yg maz mekap.. kulit dia gelap or sawo matang.. nanti maz publish entry tu.

Anonymous said...

Maz comel..boleh tnjukkn cara nk pakai shimmer powder n buat mekap nmpak shine n licin cam artis tu..da bpe kli kte cube tp xbrape jd la yunk..help me ya...tq..

Nurul Mazni said...

@Anonymous: cik anon: maksud awak yang kat bahagian muke tu ker?? macam artis2 korea tu yer?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...