March 4, 2012

UITM SHAH ALAM- FIRST DAY STORY


Asssalammualaikummm

Agak lama tak menaip entry kat blog nie.. Last entry pun 26 February.. Perghhh.. Memang lama gile tak sentuh ini blog.. Bersawang ker? yes! of coz banyak.. Youtube lagi tak payah citer.. Berzaman tak buat tutorial.. Adelah dekat sebulan kot. huhuhu

Ape-ape pun hari ni maz mulakan hari di tempat baru.. Sekarang maz dah kat UITM SHAH ALAM.. Esok nak start kelas dah.. 

Ini adalah minggu pertama maz kat sini.. Lama lagi nak teruskan hari.. Tetiba tengah nak taip-taip entry teringat ayat nie :
"UITM DI HATKU...."

hehehehehe.... Alhamdulillah untuk urusan kolej semuanya berjalan lancar.. Tapi adoilahhhhh.. Petang tadi boleh pulak maz buat kalut pasal roomate maz kate dia dah siapkan registeration ape semua. So after letak barang, maz terus keluar.. Pakai kasut baru lagi sebab takut tak boleh masuk pejabat kalau pakai selipar. Oke foineeee!

Oke, now korang bayangkan waktu tengahari terik... Bangunan yang nak pergi tu jauh adelah dekat 500meter kot. Dengan penat angkat barang tak hilang.. Terpaksa jugak pergi..

So, maz ni berkobar-kobarlah nak siapkan mende alah registration tu hari ni jugak.. Jalan jugak walaupun pelan-pelan asalkan sampai. Mase tu lah rase, "kalaulah aku ade motorrrrrrr......."

Sampai-sampai......... tetiba maz rase lain macam. 

"Aik! Mane semua orang? Tinggal kerusi, khemah n kipas jer dok berpusing".. Mase tu tetiba maz teringat scene dalam citer korea yang bila tempat tu sunyi tambah dengan sound effect angin.. Haahaha.. Boleh pulak kan time-time gitu!

So maz pun duduklah kejap.. Lepaskan lelah.. Jauh tu jalannnnnn.. Then masuk ke kaunter.. Lagilah tak der orang.. Pelik! Tak der orang register ke?

Lepas tuuuuuuuuuuu... Bersambung! penatlah citer.. hehehehe.. Esok lepas habis uruskan semua hal maz sambung balik yer.. Bubye!! tenkiu sebab bace..


UITM DI HATIKUUUUUUU...... 





1 comment:

QasehCinta said...

wah.....welcome 2 the club...hihi
UiTM dihati ku...
GOOD LUCK dear..
QC baru jew abis...^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...