May 17, 2012

Pilihan Atau Keterpaksaan?


Assalammualaikum

Rasanye macam lama jer tak menaip ape-ape kat blog nie.. Bersawang dah blog nie tak payah ceritalahhhh kan. Memang rindu.. Tapi maz tak sempat nak taip apa-apa untuk cerita kat korang.

**sorry sesangat....

Okeyh... Maz nak tanye, pernah tak korang rase macam kurang pasti dengan apa yang korang tengah buat sekarang? Maksudnye macam nie.. Bila korang dah buat sesuatu tu, tiba-tiba dalam hati korang timbul satu perasaan "Betul ker ape aku buat nie?"... atau "betol ker ini yang aku nak?"

Well, truly inilah yang maz rase sekarang. Maz tak tau kalau korang dah tau ke tidak.. Yang maz dah sambung study degree sekarang kat UiTM Shah Alam dalam bidang penyiaran [broadcast] masscom... 

Masa awal-awal maz rase inilah terbaik untuk maz.. Sebab maz nak lari dari bidang office, stay dalam office, keje ikut waktu office.. Maz tak suke. Maz perlukan something yang baru. Dan itulah sebabnya maz pilih bidang masscom. Sebab maz nak challenge diri maz dan rasa pengalaman baru. 

Tapi lama-lama maz tak tau kenapa fikiran maz asyik dibayangi soalan-soalan macam ni:

-betol ker ape yang aku buat nie?

-Betol ker ini yang aku nak?

-mampu ker aku habiskan apa yang aku dah mulakan nie?

Maz tak pasti sama ada maz rase macam ni sebab perasaan nak study tu makin menghakis.. Tapi masa awal-awal nak masuk, maz memang semangat membara sebab dah lama tinggalkan dunia study kan..

Atau pun maz rase macam nie sebab fikir kan masalah nak duduk mana semester depan. Korang pun tau kan, duduk kolej kediaman susah.. Bukan senang nak dapat untuk semester depan. Tu yang dok fikir-fikir tapi tak derlah sampai menganggu pelajaran. So far, maz suke kelas maz.. Maz suke kawan-kawan maz.. Dan kitaorang tak der masalah nak get along.

Cuma macam maz cakap awal-awal.. Kenapa maz asyik fikirkan pasal pilihan maz nie.. Pening.. Maz cuma berharap maz mampu habiskan apa yang maz dah mulakan. Once I started it, i will do anything to finish it up. Itu prinsip maz dari dulu.

Korang, doakan yang terbaik untuk maz yer. Semester ni dah nak habis dah.. Tak lama jer lagi nak final exam.. Macam tak percaya jer. Maz harap maz kuat dalam hadapi cabaran untuk hari esok.. Insya Allah.. 



**terima kasih untuk yang membaca.. Muaaahhh!

4 comments:

fya zainal said...

you will get thru it!!
jgn risau for sure ada subjects yg make u feel excited!!

:)

Aku Penghibur said...

maz sama dengan apa yang acik rase dan acik dpt tawaran kerja ..ermm tpi sayang nk tinggalkan belajar

Liza @ Adzriel AB said...

tabah kan hati dear.. kak ina dari FCC tu pun study juga sambil niaga but still manage jadi best student. dulu2 masa sekolah bukan pandai sgt pun.. tapi kalau usaha..insyaallah. kena kuat semangat.

jus manggis xamthone said...

berbagi Kata Kata Motivasi
Banyak wanita hanya mengikuti style rambut yang saat ini sedang trend, populer atau style aktor idola mereka, tapi tdk sesuai dgn wajah.
semoga bermanfaat, salam kenal dan sukses selalu yah,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...