February 14, 2012

Tutorial Mekap: Sweet Romantic Looks



Assalammulaikum...

Ingat tak entry lepas yang korang buat pilihan untuk SWEET ROMANTIC look tu?? 

Kalau tak ingat tak per.. Klik jer kat link nanti direct ker post sebelom nie.. 

Maz dah siapkan tutorial dan dah upload kat youtube.. Tapi maz privatekan video sebab nak edit entry kat blog dulu.. Sorrylah kalau lambat yer.. hihihihi



First look ni adalah inspirasi dari sweet romantic look number 5.. Kalau tak ingat, rujuk blog post yang sebelom ni yer.. Undian lebih kurang sama dengan sweet romantic look 3.. Cuma SR3 lebih 1 undian jer dari SR5.. So sebab tu maz buat dua-dua mekap nie.. Tak susah pun.. Simple yet adorable look.. 


Muka budak comot try buat ala-ala romantic look.. Siyes tak romantic langsung! hehehehe

Seterusnya second look iaitu SR3.. Maz buat SR5 dulu sebab ianye warna pink so kalau tindih dengan warna coklat pun tak der masalah.. Tak payah padam-padam.. Tapi kalau buat SR3 dulu nanti maz lah yang susah sebab kene padam-padam pulak.. <---nak jimat masa :)




Kedua-dua mekap ni korang boleh tengok dalam 1 video jer.. Sedikit tambahan, maz beli shawl tu kat JALAN TAR, KL.. Tak leyh tahan tengok shawl nie sebab sis FYNA suke pakai.. Tu yang pergi cari...

Ni video untuk mekap kali nie.. Hope korang bolehlah belajar something yer.. 






Maaf sebab maz tak ajar macam mana shading hidung, bentuk kening.. Maz cuma ajar basic eyeshadow look jer.. Kalau korang berminat nak belajar advance, maz ade buat kelas mekap personal.. Boleh contact maz untuk info lebih lanjut pasal tu yer..

-----> email maz: nurulmaznisawal@yahoo.com
------> 012 372 1417 [untuk yang serius nak belajar je yer]

Itu jerlah.. Bubyeeee!!!

6 comments:

starzieti said...

Comelnye Maz. Mekap camtuh cantik sangat. Simple. :)

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

simple n sweet =)

missNick said...

simple dan cantik hasilnya :)

Wawa Tasliman said...

TQ for sharing.. i like the way u shape your eyebrow.. hope dapat buat tutorial.. :)

H.I.D.A.Y.A.H said...

simple and sweet la maz..senang jer nak wat kan???btw, maz di tag yer..
http://sunnyxandra.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html

iedchan said...

wahh tanteknyee..pandai u mekap...

i folo u k..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...