October 14, 2011

Tips Untuk Menghilangkan Mata Panda

Assalammualaikummm..
[jangan lupa jawab yer]

Dah ramai request kat maz cara nak hilangkan lingkaran gelap bawah mata atau panggilan comelnye =
MATA PANDA.

Yang maz perasan, kebanyakkan mereka yang ada mata panda yang comel tu adalah pelajar dan mereka yang suke buat kerja depan laptop. Kekerapan tido lewat atau kurang tido antara penyumbang kenapa lingkaran gelap bawah mata semakin gelap. [mungkinlah]

Maz ade tips.. Tapi kalau korang sendiri tak amalkan dan cuma nak harapkan result yang cepat, baik jangan mintak keyh.. Sebab benda ni bergantung pada usaha masing-masing.. Nak cantik kenelah berusaha.. Jangan separuh jalan.. contohnye maz. Hahahahaha

Okeyh.. Maz bagi dua tips.. Satu dari segi tradisional dan satu lagi dari segi moden.. Meyh kita terjahhh!!

 CARA TRADISIONAL

1. Ambik sudu besi, bengkokkan sedikit.. Gunakan bahagian dalam sudu dan tekapkan pada mata.. Sambil baring tu korang bolehlah cuba.. Maz tak pernah try lagi.. tapi ade yang kata mujarab.

2. Gunakan uncang teh yang dah tak guna.. Maksudnye lepas dah 2-3 kali pakai tu.. Ambik dan tekapkan pada mata.. Jangan lupa tutup mata yer.. Sebelum tu korang simpanlah uncang teh dalam peti sejuk dulu.. Kesejukan uncang teh boleh menenangkan korang.. jangan tertido pulak yer.

3. Gunakan potongan timun.. Potongan timun ni mengandungi efek penyejuk.. Dan boleh membantu menghilangkan gelap di bawah mata.

- Kalau korang perasan.. semua tips di atas ade efek-efek sejuk.. sebab faktor sejuk pada sesuatu bahan contohnya timun yang kita gunakan tu boleh membantu menghilangkan gelap bawah mata tau.

CARA MODEN

Maz ade pakai dua produk nie.. Bagus.. Dan boleh nampak pengurangan.. Maz bukan takat ada gelap bawah mata jer.. Maz jugak ade premature wrinkles.. Ni mungkin kesan dari suke tarik-tarik hujung mata tu lah.. Now sendiri tanggung! Hambik hang.. 

1. Olay 7 in one anti ageing eye cream- rm39.90


Menentang 7 tanda-tanda penuaan pada mata.. Maz dah lupa coz kotak tu maz dah buang..
Yang ni bagus sebab boleh membantu menghilangkan kedut-kedut bawah mata dan menghilangkan eye bag juga yer. Cara pakai : place a small dots around the eye area and smooth in until thoroughly absorbed..

kedua.. maz pakai GARNIER BRIGHTENING EYE ROLL-ON


Best.. Sebab bebola tu rasa sejuk dan bila korang apply kat eyebag, liquid dia masih stay disitu.. So korang kene dap atau tepuk-tepuk bahagian sekitar mata untuk bagi penyerapan mendalam [bahasa ape nie?]
Sila guna jari manis yer.. Maz larang korang guna jari telunjuk.. nanti maz ketok jarik korang!! *amaran keras


Itu jerlah yang dapat maz kongsi.. Kalau ada yang kurang maz mintak maaf lah yer. Ini antara tips yang maz tahu.. Bagi maz yang penting berusaha.. Kalau tak usaha, tak kan kemana-manalah.. Jangan harap nak cantik macam IZARA AISYAH ker kalau tak der kesungguhan yer.. sampai sini jer.. Selamat mencuba dan byeeee..




Dah baca jangan lupa klik nuffnang yer.. Muaaahhh!





** Entry tips ini dikarang oleh NURUL MAZNI SAWAL.. segala perkongsian tanpa kredit atau link ke blog ini adalah tidak dibenarkan.. Sekian terima kasihhhhh...

13 comments:

Sunah Sakura said...

akak pakai garnier tu...

Miss Ff said...

Salam :)Jemput datang ke Luna Shoppe yea. Ada pelbagai jenis tudung. Diskaun dan mystery gifts dari Australia menanti anda!
Blog: http://lunashoppe.blogspot.com/

cahaya Izzah said...

oke maz..thank u so much...

Iela Fathila said...

serius gune garnier nmpk perubahan ? eila de problem eye bag jgk cmneh..

Farisya Anastasyia said...

brp harga olay nih?
www.farisyaanastasyia.blogspot.com :)

.::: Princess MOMOY :::. said...

momoy pernah pakai kedua-dua product atas tu
dan paling ska olay tu sbb memang berkesan

Anonymous said...

I all the time used to study piece of writing in news papers but
now as I am a user of web therefore from now I am using net for articles,
thanks to web.
My page :: muscle fitness

Anonymous said...

berksn ke grnier tu ??

MG schmidt said...

olay anti ageing tu boleh guna seawal umur berapa ea?
yela...
sometimes ada brg yg utk 30++, 40++
and org ckp if guna muka akn kedut cepat la ape la..huhu

and nuffed :)

Anonymous said...

sy pnh pki garnier tp xda ksan..mgkn akn try olay tu plak..hehe

syazwani azahar said...

try dah garnier tpi , mcm x nampak perubahan . agak2 ambil mase brpe lame ye ?

syazwani azahar said...

dah try dah guna garnier tu . tapi, macam tak nampak kesan . agak2 berapa lama ya masa yang diambil untuk hilang tu ?

Hadi Nugraha said...

daerah sekitar mata adalah daerah yg sensitif. harus dgn produk yg khusus. untuk mengurangi eyebag,lakukan kompres mata dgn ice cube.
alternatively, you can use this cara menghilangkan mata panda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...