December 8, 2011

Tutorial Jadi Seperti Gadis Korea!!!

Assalammualaikumm!!!

Haiiii!!!

Fewwwww.. Malam-malam baru nak update entry! Malam-malam baru nak upload tutorial baru!

Nasib baik ade tutorial tau. Kalau tak dok??? Boleh tengok tutorial orang lainnnnnnnn.. Hihihihi

Okies. Kali ni tutorialnya adalah KOREAN GIRLS... [againnnnnn???]

Maz pernah buat ker sebelom ni?? Yer~ Pernah.. Tapi tu dah lama punyeeeeeeeeeeeeeeeeee.. Dan maz rase tutorial tu kurang koreannya.. So kali ni maz tukar sikit. Maz study lebih sikit korean look yang ada dalam drama kan. So dah dapat idea, capai lampu meja, capai dua bijik cermin, capai kamera, capai alat mekap.. Terus rakam! 

Eyh! Tak derlah. Tipulahhhhh.. 2-3 hari after that baru rakam. So apa yang maz dapat?? Check bawah nie:


Konon-konon pakai snow cap cam kat korea lah.. Padahal kat malaysia.. Berpeloh dibuatnye. hahah


Maz suke contact lens ni.. Sebab nampak cam mata ku sendiri.. Huh??

Okeyh-okeyh.. Firstly.. Maz nak cakap. Esok baru maz update list barang-barang yang maz pakai.. tapi jangan risau sebab barang-barang tu semua korang boleyh dapat kat watson atau guardian. 

Nak pendekkan cerita entry.. Ni videonya.. Silalah menengok.





Untuk lebih banyak tuto mekap, sila check tab TUTORIAL MEKAP yer.. itu jer.. Bubye!!!

Ececeyh.. laju jer mau blah selepas menengok video yer.. Korang tak nak tau ker maz pakai ape?? Jom check list bawah nie.. Konpem tak susah mana pun nak carik coz seperti yang maz kata boleyh dapat kat GUARDIAN atau WATSON!

List barang:

Missha bb cream in pink tone
pixy two way cake natural beige
Elianto Shimmer Eyeshadow: latte brown
ZA Eyes Vibrante E5
Maybelline Hyper Sharp Liner
Silkygirl Hi-Definition 01 blackest black
Blusher-random brand
Lipstick- silkygirl 01 caramel delight moisture max

Bubyeeee! heheh

10 comments:

Mambang Terbang said...

yuhuuuuuuu...lama juga mambang menyepikan diri...hehee...rindu pula nak tgok mekap2 maz kt sini..hehe

Miss Kagimoto said...

wah nice tuto !!
really like it..btw you so cute :)

GincoMerahJambu said...

yes! agree ini ialah tutorial korean yg betul..so natul and so simple..tp blusher tu cute sangattt!

maz..syie dah subs maz kt utube taww

Nurul Mazni Sawal said...

@Mambang Terbang: hehehe.. yup. agak lma jugak. Pergi mane?? alalalala~ lelaki pun layan ker tuto maz?

Nurul Mazni Sawal said...

@Miss Kagimoto: tengs dear for the like.. its more simple rite?

Nurul Mazni Sawal said...

@GincoMerahJambu: hehehe.. sajer nk bagi nampak blushing sket sket.. baru cute. kan?? tengs.. okies~ will check it later.

Lea Isnawi said...

cantek! nampak simple je

Blog Skuter Merah Jambu said...

hehe..sy tak pandai make up..but it's nice look..maybe i will try it...:) thanks 4 sharing video tuto..

Anonymous said...

nak tnye, missha bb cream tu pakai kod yg mane ? nampak cantik sangat ^^

Anonymous said...

salam nak tanye boleh tak *_* ? bb cream missha tu u pakai kod nombor brpe ? nmpak cute je .. i like ^-^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...