December 20, 2011

Tutorial Mekap Nak Jadi Macam Nora Danish!!

Assalammualaikum!!

Selamat petang semuaaaaa...

Hehehehehe.. Hari ni maz duduk rumah jer sehari nie.. Best owhhhh.. Rasa macam disyurga.. [yerlah sangattttt]

Setelah lama mendiamkan diri tanpa tutorial, hari ni maz dapat jugak edit n publish tutorial maz.. Ingat lagi tak entry SEMALAM?? Alahhhh.. Kalau tak ingat, tekan jer link keyh~

So, hari ni dapat gak maz siapkan editing video dan publish kat youtube.. Baru jer publish tadi.. pastu maz pergi mandi jap dan online balik untuk update kat blog..

Tak bestlah kalau tak update kat blog. Nanti korang kate maz ni pemalas.. Wuish!!

Tiba-tiba cik maz jadi nora danish.. fuh!! tak mampu beb!



Ade cam dhia dalam tentang dhia takkkkkk......... mekap nie? hahahaha

Kalau tengok mekap-mekap nora danish, tak kisahlah citer apa pun.. Dia memang suke pakai warna coklat matte kat mata dia.. If dia tak terlalu mengikut karakter cam dalam cerita Ana Lulu.. Warna warni gituw!

Sekarang ni pulak memang tengah demam TENTANG DHIA... Lagilah ramai yang jatuh hati dengan ND.. Sebab dahlah cantik, solehah lagi. Maz pun jatuh hati lagi-lagi bila tengok dhia bermekap untuk suami dia.. Warna lipstick yang tak menahan tu.. CANTEKKKKKK!!!

ND ade mata yang kecik dan agak pointy di hujung.. So maz cuba create sebijik cam mata dia.. Pakai lens warna coklat, shading hidung macam hidung ND jugak.. Cuma part pipi. Tak boleyh buat ape.. Hehehehehe

So ini videonya.. Selamat menonton yerrrrr




List product yang maz guna:

black gel eyeliner from sasatinie 01 Pearl Black Dolly Perfect Shape
Black eyeshadow from elianto
Matte brown from elianto
Silky girl HD Waterproof mascara in 01 blackest black
random brand for blusher-choose barbie doll pink blusher
12 Lotus Lush from Stage/ 15 Paparazzi Pink from Stage

Simple jer kan. Plus korang boleyh buat smokey eyes effect lagi.. Itu jerlah... Maz tak letak matte brown eyeshadow jer kat mata macam ND sebab mata maz agak besar. So maz kene bentuk dulu mata guna gel eyeliner warna hitam supaya mata maz nampak kecik dan serupa cam mata ND. 

Itu jerlah.. Tinggalkan komen.. Mungkin lepas ni maz nak buat lagi transformation look.. Artis??? Shhhhhhh!!!

Hehehehehe...











28 comments:

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

tp maz kalau makeup ade iras nora danish la sikit. btul. =)

fara said...

best tutorial make up ni :)

jemputdatangsini:

http://farabudakbaik.blogspot.com/2011/12/make-up-sessions.html

mimieux said...

amboihh..dhia no 2 dah nih..hehe

Miss Kagimoto said...

like this tutorials...hehe
make-up ala-ala artis jepon lak.hihi :)

diana said...

cantik..:).

ainaa afiqah said...

done follow u ..cantik makeup :)

kalau sudi followlah balik http://ainaaafiqah.blogspot.com/

Nurul Mazni Sawal said...

@Khumaera Ismail aka Mariam Ismail: hehehe.. kalau mekap lah kan?? ngeee.. tengs..

Nurul Mazni Sawal said...

@fara: tengs fara... heheh

Nurul Mazni Sawal said...

@mimieux: hahahaha.. tak mampulah. ngee

Nurul Mazni Sawal said...

@Miss Kagimoto: artis jepon?? alah sayang.. ala2 artis malaysia pun tak habis lagi.. kite wat artis malaysia dulu yer..

QmaRidh said...

cantik :)
best nyer pandai make up...

GincoMerahJambu said...

maz! comelsssss gilerrrr!!

eydahazwan said...

eh comel la...sebijik

suzie rahman said...

pndailh maz make up mmg ade iras kot

Nurul Mazni Sawal said...

@suzie rahman: tengs dear.. maz cuba2 jer nie.. next maybe rozita che wan kot.. hihihihi :)

khalila said...

cantik la maz ^_^. suke sgt warna lipstick tu. tp sy mmg x pandai nk pilih lipstick. huhuu

YNA HERMOSA said...

comel :)

yna suka kening tebal tuh, hihi

Nurul Mazni Sawal said...

@YNA HERMOSA: tenkiu dear.. hehhe.. maz pun suke.. tak usik pun bahagian kening.. biarkan jer cm tu :)

kakachan said...

nmpak mekap tu jadi mcm nora danish. pandainye.. keep it up. =D

Nurul Mazni Sawal said...

@kakachan: tq kakachan.. :)

Inspirational Jewelry Wholesale said...

aik terdatang cini lg, kenapa ni? hehe =p

Nurul Mazni Sawal said...

@Inspirational Jewelry Wholesale: itu tak lah saya mengetahuinyaaaaa.. hehehe

FanGbAngZonE said...

lawaa

.:: Fiza|Zairi ::. said...

Maz..kt mana nk bli lipstick mcm maz pakai utk 1st layer tu...

.:: Fiza|Zairi ::. said...

Maz...lipstick lotus from stage tu maz bli kat mana?

.:: Fiza|Zairi ::. said...

Maz..kt mana nk bli lipstick mcm maz pakai utk 1st layer tu...

MG schmidt said...

bru jmpe blog maz.
dlu ade jmpe then bz lpe..
pent ingt mne blog yg salu dtg dlu..
huhu

cantik la maz
tp tang nk paki fake eyelashes tu yg malas tu..
tkot..haha :P

Akeyla Azmi said...

<33333

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...