September 11, 2011

Tutorial Pemakaian Foundation Yang Betul

Assalammualaikum sayang-sayang maz semua.. Maaflah.. Hari ni maz sibuk sangat sampai tak sempat nak publish entry baru untuk tutorial baru.

Petang tadi maz dah upload satu tutorial baru kat youtube.. Tutorial tu telah direquest kawan-kawan maz kat facebook. Maka [skema lagi] maz cuba untuk buat jugak.. First upload problem sebab lagu yang maz guna ade problem sikit.. So, maz terpaksa tukar lagu lain dan upload sekali lagi.

Disebabkan kesibukan hari nie, maz pun tak dapat nak blogwalking kat blog mereka yang dah jadi follower maz.. Kesian korang.. Maz mintak maaf yer.. Pada yang komen-komen kat link blog pun, maz mintak maaf jugak.. Maz buat pelan-pelan keyh..

So, maz nak publish dulu tutorial nie.. Nanti lepas ni tak derlah terkejar-kejar lagi.. Owh!! Lupa maz nak ucapkan bebanyak terima kasih kepada mereka yang sudi jadi follower. Alhamdulillah, blog maz dah pun capai jumlah 651 orang.. lagi 349 follower untuk cecah angka 1000!!! Agak-agak maz mampu tak dapat dalam mase 3 bulan dari sekarang?? Hehehehehehe.. Tak tau.. tak tau..

Okeyhhhh... Maz memang suke citer panjang-panjang.. Sekarang ni korang tak payah susah-susah nak pergi view youtube tu.. Tengok jer kat blog keyh.. Boleh on the spot tanya kalau tak paham.. Kalau kat youtube bertapis sikit.. Hek, hek... hek~ Cik anon pun boleh komen..

Jom-jom!!!




Inilah videonya.. Alhamdulillah dapat jugak upload dan dapat jugak korang belajar cara-cara yang betul.. Kalau kurang paham, boleh tanya kat blog, tanya kat youtube pun boleh.. Tapi kalau kat youtube kene wat akaun dulu baru boleh komen rasenye.. 

Sampai sini jerlah.. Bubyeeeeee!!!







Klik Nuffnang kat bawah header n sidebar, nak beli kete kebal :)



P/s: Maz nak perbaiki mutu keunggulan video.. huhuhu.. Ase cam terkembang hidup, ternganga mulut pulak dalam video.. Hik3

Jom LIKE !

22 comments:

Mambang Terbang said...

pertamaxxxxxxxxxxx xD

Nurul Mazni said...

mambang terbang: hahahaha.. cam nerlah dia tau orang pertama komen nie? huk3

Mambang Terbang said...

hahaha....name pun mambang kan xD ekekeke :)

zOeY zAu YaH said...

nice =)

Sha said...

suke tgk awk buat tutor..hehe..
buat lgi byk2 tauu...bley sy blj kt cni je..heheh

Anis Nasri said...

yunk berus tu u beli ktne?

QUEENPINK said...

terima kasih..

tips yang terbaik..

Nurul Mazni said...

@zoey zau yah: tq dear :)

Nurul Mazni said...

@sha: hehehe.. tengs tengok tuto sy.. insya allah sy akan wat banyak2.. :)

Nurul Mazni said...

@anis nasri: berus tu beli kat sasa.. voce moda

Nurul Mazni said...

@queenpink: same2.. thanks jugak view tutorial..

Anonymous said...

wow...cpt tol upload vid ek..nak tnye, foundation tu xpe ke letak byk2..sy pon gune concealer angelfit-natural beige pstu foundation revlon colorstay-toast..toast tu agk gelap dgn concealer..so,sy kne tukar kaler lain la ek??

Nurul Mazni said...

cik anon: sebenarnye dah lame da wat tutorial tu.. so biler awak tanye sy upload cepat2.. hehehe.. toast tu code color yer? susah sy nak agak kulit awak warna ape.. mungkin tukar ke satu shade lebih terang sket dari toast tu.. so baru dpt warna asal kulit awak.

Nurul Mazni said...

cik anon: terpulang.. klu nk tebal, letak banyak.. klu tak sket jer pun tak per..

Anis Nasri said...

yeke.. da lame cari brush mcm2.. tgk michelle phan pkai brush mcm tu :)

Nurul Mazni said...

tak per anis.. tak sebijik sejebon pun tak per.. asalkan ade basic brush..

AdaNaz87 said...

thanx for the tutorial. ((; ni pakai berus ape ye? memang untuk foundation eh?

Nurul Mazni said...

AdaNaz87: same2.. berus ni brand voce moda.. ade jual kat sasa.. yup.. jenis berus nie ssuai utk sapu foundation.

mOoN said...

waaaaa... bestnya tengok tuto ni... masalah sy bila pakai foundation is,, lebam kat mata still sangat nampak... x tutup pun... sebab tu tak yakin bila nak buka cermin mata... huhuhu...

Nurul Mazni said...

@mOoN: the solution is, wearing concealer dear.. awak pakai foundation ape?

mOoN said...

pakai foundation silky girl... bila pakai jep mata tambah lebam... huhu... concealer jenama apa yg bagus ea? untuk tutup lebam tu? x penah kut pakai sebelum ni... huhu

mOoN said...

thanks dear... pas ni nak try pakai concealer lak... :) nyway,, love ur make up tutor... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...