December 18, 2011

Tips Mendapatkan Bibir Yang Lembut Cara Pantas

Assalammualaikummmm

Hai semua.. hari ni maz nak kongsi sedikit tips yang maz selalu praktiskan kalau maz nak cepat.. 

Apa agaknya tips tu yer?? Haaaaa.. Kalau nak tahu kenalah baca sampai habis.. 

Senang jer.. Korang kene sediakan dua barang.. 

1. WET TISSUE

2. VASELINE


*brand watson pun best!

Kadang-kadang bila maz mekap orang, tiba part nak pakai lipstick bibir orang tu merekah atau kering dan ini boleh membuatkan lipstik nampak tak smooth di bibir.. Sangat buruk rupanye hokeyhhhh

So selepas pakai foundation maz akan pakaikan vaseline di bibir customer untuk bagi lembap.. 

Selepas beberapa minit, kira lepas dah siap-siap mekap part mata apa semua.. Korang ambik wet tissue dan bagi cermin kat customer.. Suruh dia lap bibir yang disapu vaseline tadi dengan wet tissue.. Korang akan nampak sel-sel kulit mati tertanggal dengan sendirinya.

Sebab apa jadi cam tu? 

Sebab ingat tak kan korang dah sapu vaseline kat bibir. Vaseline bagus untuk melembapkan bibir. Wet tissue pulak membantu untuk menanggalkan sel-sel kulit mati sebab teksturnya yang lembap.. Jangan guna tissue kering pulak.. Sebab tak sesuai dan tak lembap cam wet tissue =.=

Lagi satu, pastikan bila lap pakai wet tissue tu korang boleh nampak bibir korang bertukar warna jadi pink.. More pink okeyh! Sebab sel kulit mati dah tertanggal.. So bibir rase smooth sangat.. Nak pakai lipstick pun senang.. 

Tak percaya?? Cubalah kat rumah kalau korang ade barang-barang tu sekarang.. Gud luck!! 


8 comments:

Iqah QaQa said...

ywkw?? wahh haha na beli la vaseline nt.. bibir qa salu kering..

haffizmohdnoor said...

memang bagus vaseline kawan APis ramai pakai ni.. nice tips :)

Rosalia said...

sy selalu guna veselin :)

Amirrah Zawani said...

boleh lah cuba pasni.. hehe!! :D

myra abdullah said...

vaseline tuh mmg best and jimat...
heee

anis said...

Vaseline tu baru beli lepas nampak bende alah tu kat blog nisa kay ari tu..

RazFiRa said...

best giler tips nih! jap lg sy g beli barang2 tu! yeah!

Reensyarinie said...

baca tips ni terus buat kt ofis ni..kebetulan dlm bag mmg bawak wet tissue n vaseline..vaseline menda wajib kena bawak all the time..tq utk tips ni..bibir rs fresh sgt lps buat..pastu rs lembut..share la lagi tips2 yer cik nurul :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...