December 19, 2011

Muka Berubah Jadi Artis???

Assalammualaikum..

Korang teringin tak nak tengok muka korang bila dimekap jadi artis apa???

Hehehehee.. Ade setengah orang, bila lepas mekap muka mereka akan berubah jadi seperti artis.. Tak kira position mana pun nampak cam artis tu.. Tapi ade jugak yang memang tak payah mekap pun dah iras artis.

Contoh paling senang FYDA lah.. yang iras-iras SITI NURHALIZA.. Dan maz jugak ade kenal sorang talent yang muka dia cam MEMEY SUHAIZA. 

So, kali ni maz nak tunjukkan kuasa mekap juga mampu merubah muka seseorang jadi macam artis yang mereka mahu.. Cuma teknik dan cara kene betol untuk bentuk muka sendiri supaya seiras cam artis tersebut.

Contohnye cam nie:



Saper yang muntah hijau tu?? Tak mo baca p tekan butang X merah tu.. Huwaaaaaa.. Gitau mak kiteeee!

Hahahahaha.. Tutorial maz tak siapkan lagi sebab tak edit.. Maybe malam sikit baru maz edit.. Kalau sempat publish sekali.. Tunggulah yer.. hehehhehe

Lepas ni nak jadi artis ape pulakkkkk... Komen korang??

6 comments:

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

perrgh..tererlah maz.cam nora danish.. =)

Irna said...

cantik la :)

RazFiRa said...

ade sket2 lah Maz... hehehehe

Miss Kagimoto said...

wah cantik !
pas ni jd nicole richie plak..hehe :D

Iqah QaQa said...

wahh cantik kak mas mekap, qa ta pandai mekap, cmne na ttp muke dgn bekas jerawat? pakai foundation pn takut effect kulit, kesimpulannye tak brni..huhu

Magic Chic said...

wah best nye Maz makeup cam ni jadik artist gitu!Pasni boleh wat segment celebrity transformation mcm Promise Phan (aka kak ipar Michelle Phan) slalu buat...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...