December 18, 2011

Maz kene Interview???!!!!

Assalammualaikum...

Wahhh!! lamanye tak menaip kat blog.. Buzy kemain lagi kannnnn.. Sorilah.. Maz sekarang keje.. Lepas tu minggu ni maz agak terkejar-kejar dengan shoot di PD, job dinner dan jugak interview di UiTM Shah Alam..

Alhamdulillah.. Lega!! Sebab dah lepas kesemuanyaaaaaaa... Kalau tak, mesti maz ltak boleyh duduk diam. Dah lah minggu ni agak perit untuk maz hadapi.. Tido pun tak cukup.. Orang kate cukup-cukup jer.. Asal tido.. Sudahhhhh~~~ 

Mata panda tak payah cerita. Makin lebam.. Cara atasi, CONCEALER jerlah.. Tapi sampai bila nak bergantung pada mekap kan? Kene carik solution gak untuk tu. 

Tapi maz rasa saat yang paling terkejar-kejar dan paling terharu sekali adalah semalam.. Semalam maz ada interview untuk subjek maskom di uitm Shah Alam. The things is, maz pergi sane naik KTM.. Sampai KTM station pukul 6.40 cam tu.. But then, KTM tak der pun.. Rasenye dekat setengah jam tunggu baru KTM sampai.. Memang cam *&^%&* betollah perangai KTM sekarang kannnnnn.

Pastu dah naik, tengok list perjalanan.. Mak aih! Nak sampai SHAH ALAM kene tukar kat KL CENTRAL dulu... Pastu ade 8 station lagi before sampai SHAH ALAM. Terbaeeeeekkkkk! KTM pun bukanlah laju.. Kate pun ulat gonggok! Mase tu maz dah nak nangis dah fikir bila nak sampai ni.. Tapi tahan lagi.. Jam dah pukul 7.53pagi.

Kawan maz pulak yang tunggu kat station shah alam mesti dah lama blah sebab maz cakap if maz tak sampai sana by 7.45pagi, dia boleyh gerak dulu dan maz ambik teksi.

Masa terus berlalu, station batu tiga dah lepas. Alamak aihhhh!! Lama pulak nak sampai SHAH ALAM ni... Sampai shah alam, campak tiket dalam kotak tiket carik teksi.

Bila dah jumpa, maz cakaplah nak pergi uitm shah alam. Then pak cik teksi kate leyh hantar sampai seksyen 2 jer.. tak masuk dalam.. Maz dah pening. Yerlah.. Siyes mane tau sangat pergi sane kan. Masa tu maz dah nangis sikit.. Dah putus asa dah nak pergi situ.. Kol mak.. Dia cakap lambat pun pegi jerlah.. So maz decide pergi jugak..

Rupanye, teksi memang tak masuk dalam.. Tapi maz kene turun kat satu station bus rapid kl.. Kat situ ambik bus masuk UITM.. Jam dah pukul 8.27pagi.. Mak aihhh!! Ade 3 minit jer lagi nak sampai uitm.. Memang time tu lagi lajulah maz nangis.. Sikit jer lagi nak meraung.

Nasib baik maz ni mulut ringan sket so maz tanye sorang gurl dalam bus tu kat mane fakulti pengajian media dan komunikasi massa. Rupanye dia pun budak maskom.. Alhamdulillahhhhh..

Sampai situ dalam 8.40pagi rasanya.. Tengok ramai lagi kat luar.. Legaaaaaa!! Then kawan maz datang kat maz.. Lega lagggggiiiiiiiii!!! Rupanye belom daftar. Ya Allah.. Syukur!

Lepas tu pung-pang-pung-pang interview subjek tu.. Kawan maz belanje makan.. Tenkiu beb!!! hehehehehe..  Nasib baik dia sudi hantar balik. So maz tak payah naik KTM atau maz bakal tertido dalam KTM dan terlepas station.. Lega dan syukur sangat-sangat.

Okeylah.. Maz rasa itu jer.. Interview tu tak susah pun.. Soalan pun biasa-biasa jer interviewers tanya.. Tapi maz rasa maz takkan dapat subjek yang maz mohon.. Hehehehehe.. Tu lah. Zero knowledge pasal subjek yang maz mohon pastu pergi citer lain. Konpem diorang transfer maz ke subjek lain.. hahahahha.. 

Terima kasih sudi baca entry tidak bergambar ni.. Hehehehe


P/s: Semalam tido tak ingat dunia.. Pukul 9lebih baru terjaga, pastu tengok cerekerama then sambung balik sampai kul 1tengahari hari nie.. Kepala berat dan rasa nak demam.. Waaaaa!! Antibodi tak kuat dah =.=

6 comments:

Magic Chic said...

Hi Maz, pls take care ur health first...hopefully Maz dpt bidang yg diinginkan, mmg panik if rasa mcm dh terlewat utk interview or appointment..apa pun berserah pada Allah utk mempermudahkan urusan...

starzieti said...

busynye die.

keje keje jugak, kesihatan kene jage k. nt tak sihat susa pulak nak buat keje. nt jgn lupe rehat puas2 taw. then, makan ubat. :)

Nurul Mazni Sawal said...

@Magic Chic: hi dear.. tengsss tau.. a'ah.. skang rase cm kesihatan kurang terjaga sket.. huhuhu.. insya allah.. doakan yang terbaik utk maz.. amin~

Nurul Mazni Sawal said...

@starzieti: dear.. memang buzy pun.. tak leyh wat ape.. okies.. now asenye dah sihat sket.. tapi kepala berat lagi :(

RazFiRa said...

wah tabah tol Maz menghadapi dugaan untuk pegi interview. hehehe

smoga dapat apa yang diimpikan

p/s: KTM memang mcm H***m .. dulu g keje pon slalu lambat sbb ktm

Nurul Mazni Sawal said...

@RazFiRa: fira, tabah2 pun termenangis gak.. huhuhu.. amin~~ tau tak per.. mintak2lah ade kete cepat2.. tak mo naik KTM.. sakit hati!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...