November 25, 2011

Antara Yang Tak Best Tentang TWILIGHT BREAKING DAWN PART 1

Assalammualaikum.. SALAM petang jumaat.. Kalau kat kl alhamdulillah.. Hari ni cerah jer yer.. Sidai kain kat ampaian cepat jer kering.. Syukur-syukur

Maz nak kongsi nie.. Ingat lagi tak entry semalam pasal movie twilight yang baru.. Maz pasti sehingga hari nie ramai yang dah menonton cerita tersebut.. Kalau budak-budak sekolah konfirmlah ada yang dah plan nak pergi tengok hari nie dengan kawan-kawan.. Kalau orang bekerja pun mesti cuba carik masa free.. Malam-malam ker kan..

Well, to tell the truth.. Maz memang kecewa dengan cerita nie.. Yerlah semalam beria-ia kata cerita ni best kan.. Maz baru tahu banyak scene dalam movie ni yang dipotong.. 




Ini adalah official trailer dari youtube.. Antara 4 scene yang maz dapat kesan diorang potong adelah:

1. Scene penghantar kad undangan perkahwinan kepada VOLTURI
Scene ni telah dipotong.. Tak tau kenapa.. Takkan tukang hantar kad kahwin pun kene potong gak.. Atau sebab nanti tukang penghantar tu kena campak dengan salah sorang ahli volturi???

2. Scene bed time edward pegang kepala tingkap sampai pecah..
Okeyh~ Maz bukan sokong scene ni tak patot dipotong.. Tapi ape penyebab sebenar yang scene ni patot dipotong?? Sebab menunjukkan edward ganas sangat ker time atas katil?? Atau edward terlalu ganas ker bila bersama bella?? Eyh! Bukan sama ke maknanye?? Opssss!

3. Scene bella swan melahirkan baby
Scene tu tak taulah apa yang seram atau ganas sangat.. Menurut kawan maz, bella melahirkan baby tu melalui kaedah caeseran.. Which mean belah perot kot.. Errr.. Perlu ke potong sebab too much blood?? 

4. Scene edward gigit bella
Kalau sapa yang dah tengok mesti terkejot tiba-tiba jer mulut edward penuh darah.. Betol tak?? Korang rase kenapa?? Kalau saper yang ade twilight camrip mesti tau kenapa itu berlaku. Kawan maz kate edward hisap darah bella coz rosalie and sorang lagi tiba-tiba jadi lapar darah dan edward nak jadikan bella vampire like him.. Coz after that bella mati tau. 


Kalau macam nie lah kan, maz rase classification untuk movie ni bukanlah PG13.. Tapi letaklah 18SX atau 18PL.. Itu pun bukan semua panggung wayang mintak ic budak-budak ni untuk cerita yang classificationnya macam nie.. 

Terbejat perasaan nak tengok lagi.. Baiklah download camrip, walaupun kualiti tak best.. At least scene yang dipotong tu ade.. Ni pun maz menggagau gak cari camrip punyer version sebab maz jarang download apa-apa cerita.. Semua serah kat adik jer. Dia lagi tau.. Nak tak nak, kene tunggu dia balik bulan 1 nie. Mana tau twilight BREAKING DAWN PART 1  full version dah leyh download. Tak der potong-potong punya. Yihaaaa!!

Jomlah ramai-ramai pergi tengok PUSS IN BOOTS nak??? Hehehehe.. Bubyeeee!!

8 comments:

muhammad yamaluddin said...

salam perkenalan..saya follow awak ya..

Nurul Mazni Sawal said...

@muhammad yamaluddin: terima kasih :)

SheNn said...

A'ah, satu lagi yang tak best,muka edward terlalu mekap la.huhu.Putih sgt2x~

✿ pink velvet ✿ said...

eiii...nape camtu ye? ni geram ni ... org dah xcited nak tgk, huhU~

Nurul Mazni Sawal said...

@SheNn: hahahha.. dah kate vampy.. kenelah mekap lebih sket.. kan?

Nurul Mazni Sawal said...

@✿ pink velvet ✿: tak pe dear.. yang penting u g tengok dlu.. ni my review.. kadang2 setengah orang akan ckp best.. tapi for me kureng sketlah.

NUR AIN AZMAN said...

nice entry, keep up :)

* follow u, follow mine

Siti Maisarah Zulhaimi said...

OMG thank you sebab post review ni! mulanya saya nak tengok movie ni, tapi aadik saya nak tengok puss in boots. so kami akan tengok puss in boots lah nanti! :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...