December 7, 2011

Novel Bicara Hati pulak diadaptasi ke drama

Selamat malam! eyh! entry bukan suruh korang tido tau.. Ni maz nak spread the words.

Sekarang ni macam fenomena bila banyak pengarah mengadaptasi hasil karya novel ke layar perak atau layar filem [betul ker?].. selepas fenemone OMBAK RINDU yang maz sendiri pun tak sempat nak tengok.. Dengar-dengar cerita akan keluar adaptasi novel BICARA HATI karya DAMYA HANNA.. Okies.. Ni lagi epik!

Kalau OMBAK RINDU maz baca since tingkatan 2.. Bicara hati lebih sikit.. Maz baca bicara hati sejak maz masuk tingkatan 1!!!!! Owhlah gila novel time tu. Sekarang buku tu dah lunyai coz terlalu ramai meminjam.. Dan maz tak sure if buku tu ade lagi dalam simpanan maz atau tidak.

Penangannya baru terase sekarang bila ade pengarah yang sudi adaptasi novel tersebut ke drama.. Terbaik weyh! Yang bestnye lagi, SHARNAAZ AHMAD jadi watak Tengku Shaahran dan pelakon perempuan tu dengar cerita orang indonesia pegang watak ZAHLIA..  Tengok-tengok!! Still ingat lagi tau nama watak walaupun dah lama tak baca novel tu.


Ni cover lama bicara hati..

Dan ini cover baru untuk cetakan semula bicara hati.

So boleyh bayang tak watak tengku shaahran yang bengis tu dalam diri Sharnaaz Ahmad??? AWWWWWW!!!! Maz jatuh cinta lahhhhhh. Jap-jap.. Nak letak satu scene dalam nie.. Tengok bawah nie.. 


Bengis kan?? Tapi hensem! Hopefully drama ni tak mengecewakan yer.. Sama seperti OMBAK RINDU.. Ku menanti kau keluar ASTRO FIRST.. huk3.. Okeyhlah.. mau tido.. Esok mau pergi jalan-jalan.. Nak ikut??? Duduk rumah jerlah. hehehe.




p/s: Drama ni akan ditayangkan pada 13hb di astro prima.. Maz sibok bace tweet fans sharnaaz ahmad tadi.. Eiiii.. Tak sabarnye!

12 comments:

chEntA said...

oh..patut la tadi bce kat twitter rmai yg dok cter pasal bicara hati ni..ni rupanya..hehehe..tak sbr nak tguu..=)

husnazahidi said...

siyez ke nie?? bicara hati tu novel yg slalu husna ulang2..haha.. x jemu bca oow..

pw3nCeSs appLe said...

alaaaa...npe x wat filem?
alya suka gilaaa cter tu..mse ombak rindu kua asyek terpk je bile plak Bicara Hati nie nk kua..siyes suka gilaa cter nie

Nurul Mazni Sawal said...

@chEntA: samalah.. hehe.. tak sabar nak tunggu jugak..

Nurul Mazni Sawal said...

@husnazahidi: siyeslah husna.. cuba bukak twitter kalau ade.. follow sharnaaz ahmad.. semua orang dok ckp pasal ni sekrang.

Nurul Mazni Sawal said...

@pw3nCeSs appLe: i dunno why diorang tak buat filem but buat drama.. hehehe.. maz pun suke. fenomena gak novel nie yer.

Iqah QaQa said...

ehh..hehe Qa ta suke bace novel, tp haritu tgok ombak rindu, serius superb!! tp novel ni berepisod plak..huhu kalau kt pawagam mst lg gempak kott

nurmujahidah said...

jom join says.my.. mcam churp2 je,, best!! muja follow :D http://mujadafewa.blogspot.com/2011/12/ape-itu-saysmy.html

butterfly said...

perghhh...

feveret novel ever...

Nurul Mazni Sawal said...

@Iqah QaQa: yup.. itu pasallah qa.. dia berepisod.. jenuh gk nak layan.. baik masuk pawagam gak.. baru seronok. :)

Nurul Mazni Sawal said...

@nurmujahidah: oke syg.. hehehe

Nurul Mazni Sawal said...

@butterfly: yup2.. feveret novel maz jugak.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...