November 14, 2011

Make up Busiest week Event.. Fuhhhh!

Hai.. Selamat petang.. Kali ni maz nak update pasal mekap jer.. Maz nak listkan beberapa gambar mekap yang maz buat sepanjang minggu nie. Actually minggu lepas tak derlah banyak mekap pun.. Tapi harinya berturut.. Khamis, Jumaat dan Sabtu.

Alhamdulillah.. Murah rezeki.. Boleyhlah sikit-sikit kan. 

Meyh kita terjah terus.. Hari khamis lepas, talent ILIYANA ROSLI mintak maz mekap dia. Photog pada hari tu adalah MOHD ZULHILMI dan ADAM NOAH.

Tema shoot poitrature.. So mekap pun tak perlu nak ikut tema-tema tertentu.. Warna pun dah biase main.. Hehehehe.. Maybe lepas ni maz kene experiment lagi dengan kaler-kaler macam hijau ker, biru ker.. Asyik warna-warna selamat pun tak best. Jom tengok gambar!!




Kalau perasan, kening yang sebelah kiri/kanan ke, nampak cam serabut sikit.. Hik3.. maz tak sempat nak betolkan.. huhuhu..

Untuk hari jumaat pulak, maz dapat mekap untuk dinner. Tema costume/cosplayer! Best tau.. Siap study dulu sebab customer maz nak pakai costume sailor moon dan sorang lagi pakai costume pikachu! COMELLLLLL!!!


 pikachu make up.. Maz ubah sikit dari yang maz penah study.. Coz kakak nie nak nampak comel. heheh



For this, maz follow tutorial michelle phan.. Sailor moon transform kalau tak silap tajuk video dia.. Part rambut, maz ambik tudung pashmina dan jadilah rambut.. Nak tengok tak dalam full dress??




Bestlah dapat pakai costume cam nie.. Comel kan?? Sailor Moon berhijab!
[sila maafkan props yang kat tepi-tepi tu yer]

Dan yang last sekali hari sabtu lepas.. Yang tu event photoshoot bridal. So mestilah nampak different. Baru naik seri betol tak? Talent bernama SITI SYAFAWATIE...

Tempat photoshoot kat LAKE GARDEN, KUALA LUMPUR. Baju disponsor oleh kakak talent nie.. memang cantik-cantik. Coz katenye kain-kain semua datang dari INDONESIA. pergghhh!! Terbaiklah!


yang ni gambar dari photographer rasenye.. So pixel lagi cantiklah.. hehe


yang ni fresh dari kamera maz. no editing keyh.. Maz tak usik ape-ape pun.. Baju tu cantik kan? heheheeheh

Itu jerlah rasenye.. Banyak pulak gambar dalam entry nie. Kalah entry tutorial maz! Bukan selalu dapat update blog.. Bila dapat update citer sebanyak yang boleyh. Ni kes kering idea. Sebab tu citer pasal aktiviti mekap jer.. Hehehehehe.. Bubyeeee!!!


Dah baca jomlah klik nuffnang yer.. terima kasihhh

4 comments:

MaYa MustWany said...

sailor moon..hihihih..
ehh cantiknya pengantin ..manis n berseri

A.I.N.S.Y.A.H said...

yg pikachu n sailormoon xprnah lg tgk..tp c0mel maz makeup.. ;D

Nurul Mazni Sawal said...

@MaYa MustWany: tengs mas.. yup.. pengantin kenelah naik seri kan?

Nurul Mazni Sawal said...

@A.I.N.S.Y.A.H: heheehehe.. tenkiuuuuu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...