October 12, 2011

RetroStyle/Pin Up Girl Make up Tutorial

Assalammualaikum 

Semalam maz buru-buru siapkan tutorial.. Dengan bateri kamera tak charge, pastu bila nak buat baru sibok nak mencharge.. Time tu dah panas dahhhhh.. Tapi kenangkan permintaan kawan, maz sabarkan hati.. [ceyh!]

Sebab sebenarnye maz dah terlambat buat.. Nak jadi cerita kawan maz nak before hari rabu. Tu yang kelam kabut buat tu.. Dengan laparnye.. tahan jerlah time buat video tu.. NaSib baik tak buat part muke lapar tu.. Hehehee

Kali ni make up nye bertema RETRO STYLE/PIN UP GURL.. Tapi maz ubah sikit.. Biasalah.. Maz tak suke sama jer.. Kalau pin up gurl mostly bibir diorang merah dan cat eyes yang tebal di hujung mata. Tapi maz tak buat macam tu.. Kalau nak tahu macam mana maz buat, check nie:



Tiba-tiba jer bawah mulut maz ade taik lalat.. comel lak tu.. uhuk!


Kan maz dah cakap.. Cuba tengok bawah mata maz..
Tu kesan tak follow the do's n don'ts lah tu.. huhuhu


Senang jer.. Tak susah pun.. Kalau korang follow sebijik-sebijik step maz macam dalam video kat bawah nie:




Maz try tukar kepada WMV type of video.. tapi video jadi kecikkkk.. Tak mo lah.. Baik pakai cam biasa.. Owhhhhh!!! Lagi satu, kalau korang perasan dalam video ni maz tak pakai fake lashes.. Tapi bulu mata maz boleh jadi tebal macam pakai fakes lashes.. 

Kalau korang teringin nak tahu macam mana maz buat, like video tu banyak-banyak dulu.. tak pun komen jer kat entry nie.. Insya Allah maz akan berbesar hati untuk kongsi macam mana nak buat tanpa guna fake lashes..  Jimat pun jimat.. Go bebehhh!! hehehehe

List product [available in english]

Face:
Naturactor code 152
pixy natural beige
[im not using concealer coz naturactor had done cover my eyebag n scarred areas like pimples n so on]
Blusher from in2it, waterproof blush set 01 lovebird

Eyes:
Eyebrows: SimplySiti dark brown
eyeshadow random brand-4 color [light n dark brown,black n highlight]
sasatinie 01 pearl black, dolly perfect shape gel eyeliner
Lash prism silkygirl mascara code 01

Lips:
Stage wonderluxe lipstick code 15 in paparazzi pink

Itu jerlah nak kongsi.. Video ni publish dulu sebelom entry.. So sebab tu dah ramai yang view.. Huk3! Byeee!




Rajin2lah klik nuffnang.. Nak kumpul duit nie.. Nak sambung study..



Suke?? Klik lah like.. muaaahhh!!

4 comments:

Pendamba Mawar said...

waw..kelip2 mata.heehe

Cik Bambam said...

comel mcm selalu!! ehhehe..

Nurul Mazni Sawal said...

@Pendamba Mawar: ape yang kelip2 tu?? hehehe

Nurul Mazni Sawal said...

@Cik Bambam: tengs cik bambam yg tomel..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...