October 12, 2011

5 fakta yang tak menarik langsung! Huh?

Alahhh.. Bosannya lah pulakkkk.. Nak share fact pasal diri sendiri, ade tak yang nak baca?? Hahaha.. Tak paksa keyh.. Nak baca, bacalah.. Tak mo baca, jangan gedik view.. Gurau jer. Korang ni janganlah sentap sangat yer. Gurau petang hari macam nie merapatkan silaturrahim tau [ye ker?]

Disebabkan faktor kebosanan melampau.. Maz nak share lah beberapa fakta yang mungkin atau tak mungkin jugak korang tau......... PASAL MAZ. errrr... disebabkan semalam cik AMIRA FILZAH berkongsi 5 fakta pasal diri dia yang memang readers dia tak tau pun, so maz pun teringin lah nak kongsi jugak. Kot-kot menarik ker? Uhuk! *bajet public figure kejap!


1. Contact lens warna warni




Maz memang suke mengumpul.. Tak taulah kenapa. Diameter lens hanya yang 14.5mm dengan 16mm jer maz mampu masukkan kat mata.. Kalau besar sangat, rasa tak selesa.. Currently maz ade warna hijau dua pasang, coklat, kelabu, dan biru.. Tapi sebenarnye maz TAK RABUN punnnnn.

2. Suke bagi barang mekap


Jangan tak tau. Maz memang banyak kumpul eyeshadow.. Selalunye kezen-kezen maz akan sangat bertuah sebab maz akan bagi eyeshadow free kat diorang.. Bukan ape.. Bila dah banyak, maz jadi tak tahu nak pakai mana satu.. So baiklah maz sedekah kat kezen-kezen dan ade jugak yang maz bagi kat kawan-kawan..

3. Try resipi baru


Maz suke sangat cuba resipi baru.. Tapi akhirnya maz yang akan paling banyak habiskan makanan tu.. Macam susah sikit lah sebab ayah jangan cakaplah, memang tak suke cuba benda baru pun. Mak pulak, rasa sikit-sikit jer..Konon kenyang.. Adik? Kalau sedap dia makanlah banyak.. So, jadi citer maz yang akan habiskan makanan tu.. Ni rase give up nak try resipi baru. Grrrrr!!

4. Komik dan kartunnn


Maz ade dua kotak besar komik gempak starz dan maybe fakta ni korang dah tau kot before diz.. Sebab maz pernah publish.. Tapi pasal kartun maybe korang tak tahu. Maz dulu peminat sailormoon, dragonballs, kesatria bajak hitam[wahahaha], dan banyak lagi kartun yang tak terlist kat sini. Seronok layan kartun sampaikan maz boleyh follow episod awal dragon balls tapi episod akhir tak! Sobbbb3!!

5. Kecederaan kekal


Citer ni agak sedih sikit.. Maz tak tau ape yang maz kene buat.. Tapi maz harap adik maz tak marah maz.. huhuhu.. Maz pernah buat kecederaan kekal pada adik maz.. Maz sebabkan ibu jari kaki dia putus.. tak leyh nak sambung dahhhhh [doktor kate].. Sebab urat dia dah putus.. waaaaaa!! maz tak mo citer kenapa jari adik leh putus.. Nanti maz traumaaaaa.. Sori.


Sampai sini jer.. Thanks coz sudi membaca.. takder apa yang menarik pun kan?? Fakta yang bosan lagi adelah.. Oke.. Byeee!




Dah bace, jangan lupa klik nuffnang tau sayang.. muaaahhh!!



7 comments:

Zaza Zafran 귀여운 said...

lps ni boleh bagi kat zaza pulak yer brg mekap..huhu...zaza xda byk brg makeup sbb baru nak blajar makeup..>_<

Cik Bambam said...

erkkk..sian adik diaa!! huhuhu..

kita pon suka sailormoonnnn!! ehhehe

Nurul Mazni Sawal said...

@Zaza Zafran 귀여운: hehehe.. kalau ade lebih lagilah.. ngeee

Nurul Mazni Sawal said...

@Cik Bambam: urmmm.. tulah cik bambam.. smpai sekrang ingat lagi tau.. tahu tak per.. sailormoon!!

Pendamba Mawar said...

kartun..nak la

eita said...

siannya....
dulu akak suka kumpul komik dragon ball....
sekarang ni plok banyak baca buku APO?...

huzaime said...

hi you reallly have a nice blog..
keep up a good work..
feel free to visit me if you want to shop korean clothing online / korean dress

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...