September 27, 2011

Review Gadjet: SONY DSLR NEX-C3 yippie!!!

Assalammualaikum semuaa. Okeyh.. Hari ni maz nak cerita pasal gadjet.. Boleyh kan?? Boleyh yer.. Sebab maz tengah agak giler dengan gadjet baru nie.

Mula-mula time tengok iklan nuffnang yang dok berjalan kat wall maz nie, eyh~ Cantiklah kamera nie. Body smart.. Compact.. Tekan kat link, perghhh! Tengok video semua.. Smart giler!

Sampai maz jatuh cinta sebab kamera ni boleyh dikatakan setanding DSLR yang berat tu walaupun hanya pakai kit lens..Kalau DSLR yang berat tu kene pakai speed light, tukar body semua kan.. Kamera ni korang boleyh tukar-tukar lens ikut suke hati korang dan mood penggambaran.. Tapi kit lens pun dah hebat.

Yang bestnye, features dia memang menarik. Tak susah pun. Easy klik. Korang boleh edit on the spot.. Totally cantik..

"Maz cakap pasal kamera ape nie????"

Best soalan tu.. Hehhehe.. *agak jakun sket! Kamera tu diberi nama SONY NEX-C3. Body warna merah[ade jugak warna lain].. Kalau korang beli diorang akan bagi kit lens jer sebagai basic lens.. Tapi tu pun dah oke.. Lain-lain features maz tak tau ape lagi yang diorang bagi. 

Maz dah view kamera nie [dalam youtube jer].. resolusi gambar cantik, rakaman video HD dan terbaik [which is the main point why i wanna get this one-speaking ko!].. Boleh edit-edit.. Tak perlu nak dongak kepala sebab LCD boleyh diubah-ubah.. wooooowww!! Totally hebat okeyh.

Maz ade jugak post pasal nie kat facebook.. Dan seseorang IM maz cakap pasal nie. Dia kate price untuk SONY NEX-C3 ni cuma RM1200-RM1300 jer.. Maz sure kalau tunggu sikit, mesti price dia turun lagi.. Kalau dapat around RM1K pun dah okeyh sangat-sangat. Dia cakap lagi, kalau nak beli boleh beli dengan dia. Boleh dapat murah.. Ye ker awak?????? 

Jom view sikit rupa kamera nie.. Cantik tak cantik








Best tak?? Mestilah best.. Dah lah ade sweep panorama.. Kalau korang nak review pasal kamera nie tengok kat bawah. Maz bagi link video terus.. Terbaik gua cakap lu!






Mau cakap ape lagi?? Itu jerlahh.. Bubyeeeee





Klik nuffnang kat bawah header.. 




P/s: Sesuai untuk gadis urban.. Masuk jer dalam beg tangan.. 

12 comments:

missoyahanisah said...

nisa pun ada search kat google aritu..mmg smart..huhu..tringin sgt nak bli..lg2 wrna pink..wow!lawa tu kak:D...tp tggu abis spm dlu...

hope dpt la cmre tu,.n time tu hrga nye murah:)..

hamzah ian said...

perghh.. hebat betul.. iklan dari nuffnang ke ni?

Saiazuan said...

comel la kamera dia...kecik tp stylo~

meaw said...

memang smart gila kot,warna la pehhhh!memang peberet kaler kott....rasa nak grab je..

sifu im said...

npe x beli lumix gf1 je??lagi cantik

Finaz Jaafar said...

okay jugak kamera compact macam ni..kecik tapi hasil dia mengkagumkan..takyah bawak dslr yang gabak tu kan..huhu

Nurul Mazni said...

@missoyahanisah: tulah.. tapi adik akak kate price around 2k.. erk! biar benar? tak per2.. nanti nak g sony center. gud luck membeli kamera ni yer :)

Nurul Mazni said...

@hamzah ian: yup.. iklan dari nuffnang :)

Nurul Mazni said...

@Saiazuan: kan3?? hehehehe.. smart pun smart

Nurul Mazni said...

@meaw: hape ag cik meaw?? g lah beli cepat2.

Nurul Mazni said...

@sifu im: smua cadang lumix.. tapi hati dah tertarik kat kamera nie.

Nurul Mazni said...

@Finaz Jaafar: haaa.. tulah pasal.. hasil dia pun boleyh jadi sehebat dslr.. kannnn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...