October 28, 2011

Japanese Girl Look Make Up Tutorial

Assalammualaikummm..

Sori sebab lambat publish.. Maz bengang giler semalam.. Tak tau kenapa dengan youtube kan.. Dah sedap-sedap upload, sekali bila play sound hilang.. Second upload pun macam tu.. Mungkin sebab maz guna design baru untuk upload video tu kan.. Bila tukar design lama, alhamdulillah lagu ok.. Lega giler!

Kali ni tutorial maz simple sangat.. Sebabkan ade yang mintak maz buat mekap yang simple dan fresh, maz cubalah.. Tapi sebenarnye mekap ni lebih kepada gaya japanese look yang maz tengok dari majalah Popteen. Siyes bukak majalah tu tak paham satu habuk pun.. Sebab itu majalah bahasa cina.

Nak jadi citer, belek punye belek ternampak make over segmen dalam majalah tu..  First word yang keluar dari mulut maz----> KAWAIIIIII NEEEE! [comelnyeee]

Sangat comel.. Simple mekap.. Tak berat.. Cuma yang korang kena sediakan adalah big contact lens and lashes untuk mata atas dan bawah.... Jom tengok gambar dulu.



Tengok-tengok.. Kan maz dah cakap.. Mata besar, lens besar.. Pedulik apa kan orang nak kata fake ke ape. Suke hatilah. Untuk lips pulak more juicy aka menggoda gitu kannnn..

Nak tau cam ner buat? Senang jerrrrr................





Product use:

Face-
Naturactor code 152
pixy natural beige
blusher [random brand]- pink blush

Eyes:
Manly 120 colors- matte brown n shining purple
Hypersharp liner maybelline black
Last prism silky girl mascara in 01 blackest black
Highlight essence 01 chill out
nyx jumbo pencil in milk
fake lashes [upper n lower]

Lips:
Silkygirl 01 caramel deligh moisture rich
Fruity Jelly Maybelline Berry Bella

Itu jerlah.... Sori take time untuk publish.. N maz terlepas hari keempat punya cabaran blog. Suppose today dah hari kelima.. Tapi tak per. Nanti maz buat hari ke empat punye.. So consider today hari keempat yer.. Heheehhe.. Untuk review scrub tu, pelan-pelan maz update keyh.. Muntah jugak nanti. Hik3

Gud luckkkk!!

13 comments:

H.I.D.A.Y.A.H said...

comeyla bulu mata kamu....hehehehe

azam said...

nice make up....

adalah macam jepun tu...hihihihi...

♥ Irna ♥ said...

skenya style japanese..cantik !! :)

intaNadia said...

kawaii ne...too bad i tak pandai pkai fake lashes...huhu

lovecandysweet said...

comei ny~ :)

Nurul Mazni Sawal said...

@H.I.D.A.Y.A.H: hehee.. blu mata yg comel.. tenkiuuuu

Nurul Mazni Sawal said...

@azam: hahahhaa.. tengss.. tak same tapi adelah skit.

Nurul Mazni Sawal said...

@♥ Irna ♥: yup2.. very simple look.

Nurul Mazni Sawal said...

@intaNadia: tak per.. boleyh latih tangan.. cuba lagi keyh.. senang jer.. :)

Nurul Mazni Sawal said...

@lovecandysweet: tengs syg.. cubalah.

Papa Mifz said...

pakai lens bigger eye ke,brand apo tu?

Nurul Mazni Sawal said...

@Papa Mifz: korean brand rasenye.. not sure.

Damon said...

Comel macam Nora Danish.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...