September 9, 2011

Tutorial Untuk Tak Kene Cop Sombong

Korang pernah tak kene cop sombong oleh mana-mana blogger? Datang blog tapi korang tak dapat nak jejak blog diorang balik. Okeyh! Sebelom maz sendiri kene cop SOMBONG oleh mana-mana blogger, maz nak jelaskan banyak mende kat sini. Jom check list ape kesilapan yang korang banyak buat.. Terutama newbie. [pssssstt....bukan hanya newbie keyh. Yang lama-lama pun same gak]

Tak letak link blog dekat profile.. 
Memang masalah paling besarlah. Sebab ramai yang jadi follower blog maz, bila maz nak jejak balik tak dapat. Puncanye diorang tak letak link blog kat profile masing-masing. Then itu bukan salah maz kalau korang masih nak kata maz sombong tak bertempat yer.. Sendiri punya salah. [senyum tak perlu kata apa-apa]

Tak komen kat mana-mana entry maz
Okeyh. Ini optional. Terpulang korang nak komen atau jadi follower. Korang pilihlah.. Tapi mana-mana blogger yang komen blog maz sekarang, memang maz balaz kunjungan mereka semula. Sebab satunye maz dah tak letak shoutbox sebab dulu tak mampu nak balaz semua kunjungan. Jadi kalau korang nak maz singgah blog, komen atau jadi follower.. Itu jer caranya.

Itu jerlah dua sebab pun.. Tapi dua sebab ni lah yang boleh membuatkan maz dicop sombong tak tentu hala. *what the! Mana ade maz sombong okeyh. Di kesempatan itu maz tunjuklah kat korang macam mana nak tunjuk link blog korang kat profile. 

TUTORIAL LETAK LINK BLOG KAT PROFILE

* Tekan right klik [new window] untuk tumbesaran

Mula-mula pergi kat SETTING.. Bila bukak setting akan keluar macam dalam gambar kat atas nie.. Scroll sikit sampai bawah, korang akan nampak ADD YOUR BLOG LIST TO OUR LISTING? Pastu ade bar Yes.. Korang kene tekan yes. Lepas tu ade link biru tu kan. Tekan link biru tu pulak. Bila dah tekan akan keluar macam nie pulak.



Keluar jer windows yang nie, SELECT BLOGS TO DISPLAY tu kan, korang pilih mana satu blog yang korang nak listkan.. Macam maz, maz ade dua blog. So maz pilih yang LITTLE LOVE ALWAYS tu jer. Klik lepas tu SAVE SETTING. Done!!!!

Cubalah keyh.. Maz nak jejak blog korang senang nanti.. Sampai sini jer.. Bubye!!!

Kalau ade yang tak paham, tanyalah.. Maz rase ni lah tuto paling senang maz pernah buat... hihihihi..





Klik nuffnang kat bawah header and sidebar sebab nak beli kete kebal :)








P/s: Muaaaahhhhh3!!

7 comments:

Akeyla Frr . said...

Thanks :D

merahitujambu said...

boleh pulak cop sombong2 eh..hehehe..thanks..

jom buat kek untuk saya

http://ciksitimun.blogspot.com/2011/09/saya-nak-buat-kek-untuk-merahitujambu.html

Akeyla Frr . said...

Hehe :3 Thanks sekali lagi kak ! :DDD

Nurul Mazni said...

@Akeyla Frr: welcome dear.. no biggie lah :)

Nurul Mazni said...

@merahitujambu: biasalah.. hhee..buat kek utk awak?? jap nak check.. hehehe

Fendy said...

heheh....xmo sombong2...

Noorul Amera Adnan said...

ok2 dah setting nnt kene cop sombong plak ^^, jemput singgah tgk entri terbaru sy : aku redha cinta ini kerana Allah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...