September 9, 2011

Tutorial Kenapa Blogger Femes Tak Dapat Cari Blog Korang

Assalammualaikum.. Ingat lagi tak entry petang tadi?? Yang tutorial tak mo kene cop sombong tu? Ape?? Tak ingat?? Haishhhh.. Korang ni makan semut banyak sangat ker? Tak per.. maz kan budak baik.. maz tunjuk balik link entry tu keyh.. Cuma tekan kat SINI jer.

Haaaa.. Maz baru discover satu mende.. Agaknya selama nie orang pun tak dapat jejak maz kalau maz jadi follower diorang tiba-tiba tapi tak komen.. Ada jugak tu komen tapi bile tekan gambar profile, tak kuar paper information. Yang kuar macam nie adelah:

Klik untuk tumbesaran.. *tekan jer right klik.. 

Tiba-tiba keluar profile not available.. Apa yang jadi sebenarnye?? Takkan profile orang tu tak wujud sedangkan hari-hari dia blogging. Itu kalau kite tau link blog dia.. Ni blogger yang tak tau.. Contoh cam blogger popular kan.. Kadang-kadang ramai yang jadi follower dia tapi bukan semua yang komen dan tinggalkan link..
Jadi bila tak tinggal link nie, caranye dengan tekan jer profile blogger. Tapi tak keluar info pasal blog.... Haaaaa.. Ni yang maz nak bagitau.. Cam ner caranye kan.. Senang jer.. Cepat pergi kat DASHBOARD blog korang. Pastu kat tepi gambar korang ade link biru tulis EDIT PROFILE. Contoh cenggini:


Bila dah tekan akan keluar macam nie pulak: 


 Edit User Profile.. Korang nampak perkatan SHARE MY PROFILE??? So klik kat kotak tu.. Dah klik sampai keluar tanda right tu, SAVE PROFILE. Doneeee!!!

"Patotlah selama ni blog aku tak ade follower!" Haaaaaa.. Baru tau kan sebabnye nape? Hehehehe.. Bukanlah tak der follower langsung.. Tapi kalau mana-mana blogger yang femes sket nak datang, mesti tak dapat nak tengok blog korang sebab rupanye terlupa nak klik right kat kotak share my profile tu.

So dah tau kan cam ner?? Kalau nak confirmation, tekan kat link biru VIEW MY PROFILE tu.. Ade kuar tak profile korang?? Haaaaaa.... Tak payahlah risau lagi.. Kalau ade sebarang masalah atau ade mana-mana part yang korang tak paham, ketuk jer kepala korang kat dinding.. Eyh! Bukan.. Komen jer kat entry nie yer.. Hehehehe.. Gurau-gurau sikit jer tau. Jangan marah.

Okelah.. Bubyeeee!!






Tekan nuffnang kat bawah header n kat sidebar, maz nak beli kete kebal :)






P/s: Memang tuto paling senang pernah buat...

8 comments:

theklon network said...

wah , tenkiu :)

Nurul Mazni said...

@theklon network: no biggie :)

dya said...

ooo..camtu...

Add Remove Block said...

Maz nak beli keta kebal ? ... :) Nice info ... pasni nak baca pasal "Aku terima nikahnya dengan si dia binti si ayah dia dengan mas kahwinnya RM..” cam menarik jer .....

Nurul Mazni said...

@Add Remove BLock: Hehehe.. kete kebal buat persiapan.. :)
boleyh2.. bacelah.. memang menarik sgt2..

tempayan said...

saya budak baru.. blh tolong batu saya...komen ape kekurangan blog saya untuk diperbaiki...thanks

Nurul Mazni Sawal said...

@tempayan: i will :)

boni kacak said...

sekarnag ni da tau la kenapa kan.hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...