March 14, 2011

SEGMEN :BEN ASHAARI SOAL CINTA

Assalammualaikum.. Bukak-bukak blog tadi, tengok blog updates.. Sana sini dok join segmen Abg Ben Ashaari nie. Kalau dah alang-alang abg ben buat segmen lagi, kenapa nak lepaskan peluang pulak kan?? Peluang datang sekali seminggu jer. Erk!

Okeyh. Tengok banner dulu. Kalau korang pun suke, boleyhlah klik jer kat banner di bawah:


  1. LELAKI pilihan anda ?
    -Tak perlu kacak.. asalkan sedap mata memandang sudah. Cukup segala ilmu mengenai Islam dan yang paling penting boleh bimbing saya dan bakal anak-anak. Wahahaha~~ Hormat mak ayah, senang dibawa berborak.. Boleh jadi kawan dan boleh juga jadi seorang suami yang baik. Faham?? Rasanye dah banyak perempuan request benda yang sama kalau bab nak list lelaki pilihan nie. Kalau saya pulak, kang tak terlist dalam satu entry. Mampu ke korang nak baca??? Hahahaha
  2. Perlukah lelaki SEKSI ? Definasi SEKSI seorang lelaki bagi anda ? 
    -Seksi pada pemikirannya yang bermaksud, bila kita ajak berbicara dia mampu lontarkan apa sahaja pendapat yang bernas. Kiranya lelaki macam ni banyak pengetahuan am. Baru seronok nak berdebar @ nak bertikam lidah. Seksi itu subjektif.. Tapi saya suke lelaki yang ada 6 pack! Awwwwwww~~
  3. LELAKI pastinya sanggup berkorban demi cinta .. Apakah anda rasa LELAKI hanya berkorban sebelum memiliki cinta anda ? Apa jadi selepas dah miliki cinta anda ? 
    -Lelaki berkorban demi cinta??? Fikir jap eyh.. Rasanye jarang kite persoalkan pasal lelaki berkorban demi cinta. Tapi mesti ada yang begini. Expecially kalau perempuan yang diorang nak tackle tu idaman semalaya. Huh??! Saper kata lelaki hanya berkorban sebelum memiliki cinta jer? Buktinya, korang tengok sendiri sekeliling koranglah. Lelaki masih ada yang berkorban demi yang tersayang. Tapi kurang nak tunjuk jer.. Kan3???
  4. Pastinya anda tidak sanggup BERMADU bukan ? Kenapa ? 
    - Susahlah soalan ni. Kalau nk jawab tak mahu... Kang kesian pulak kat perempuan lain. tak berlaki .Tapi kalau nak, kesian pulak kat saya. Bermadu atau soal jodoh ini urusan ALLAH. Dia yang menentukan. Kalau KUN FAYAKUN kataNYA, maka JADILAH IA.. [ayat cover tau!!]
  5. Jika anda mengetahui pasangan anda punya teman wanita lain , apakah yang akan anda lakukan ? 
    - Jumpa face to face, tanya sampai puas hati. Kalau betul, bagi kata dua kat dia. Nak pilih saya atau sidia. Terpulang. Saya boleh cari yang lain. [wah!! ko fikir senang nak cari lelaki lain? Tapi dah dia jenis tak setia.. Tahu sendirilah kan...]
  6. LELAKI atau PEREMPUANkah mudah berlaku curang ? 
    -Dua-dua sekali....!!!
  7. SETIA... pada pendapat anda , siapakah yang lebih setia pada cinta ? Apakah buktinya ?? 
    - Perempuan lebih setia. Buktinya? Tengok surat khabarlah. Wanita yang buang anak semua tu hasil setia sangat pada lelakilah. Lelaki... bila-bila jer boleh petik jari perempuan nie. Perempuan kan ramai kat dunia nie. Huhuhu
  8. Apakah anda seorang yang mudah cemburu ? 
    - Tak sangat. Saya lebih suka ambik langkah selidik dulu baik-baik baru tentukan nak hukum macam mana. Cemburu sangat tu tak baik. Kalau cemburu buta lagi merana badan. Silap-silap haribulan, boyfriend atau suami kena tetak. Tak mo eyh!!

Okeyh.. Penat tau jawab soalan ni. Mencabar betul. Kalau korang nak jawab soalan yang sangat mencabar nie, cepat-cepat join SEGMEN kat atas tu!!

6 comments:

apisv2 said...

salam,
mengunjungi rakan2 segmen ben ashaari soal cinta;)

soal apisv2

pRiNCe said...

entry yg sgt bagus...
...:)

sy ni newbiee lagi...
datang dari blog bro ben..
jom bce info mnarik tentang petua orang2 tua untuk jga kecntikan tubuh badan...laki n pmpn..:)x

Подтверждаю said...

as salam..

datang jenguk dari segmen encik ben~
wah..pandangan yang menarik
mana yang baik, saya ambil untuk dijadikan batu loncatan dalam diri.

=)

follow kamu~
blog yang menarik
ukhwah dari saya~
mai baca pendapat saya pula


soal cinta..segmen ben ashaari

nak kongsikan :

internet lambat dan selalu disconnect, sila rujuk sini

Nurul Mazni said...

apisv2: wassalam.. thx sebab dtg. insya allah nanti sy dtg blog awak pulak.

Nurul Mazni said...

pRiNCe: terima kasih.. entry biasa2 jer.. okeyh. nanti sy dtg yer..

Nurul Mazni said...

Подтверждаю:
wassalam.. hihiih.. biasa2 jer.. yer betul tu. pandangan seorang lelaki juga diperlukan. nanti sy dtg ke blog awak yer. terima kasih jadi follower sy~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...