September 12, 2011

Review SkinCare Products- Bio Essence dan Olay

Assalammualaikum.. Sebelum ni ada yang tanya maz, maz pakai skincare apa.. Kulit cantiklah.. Sebenarnye kulit maz biasa-biasa sahaja.. Maz ada jeragat-jeragat kecik, jerawat pun suke muncul kat bahagian dahi dan sekitar rahang.. pastu pori-pori besar.. Tapi sejak maz bertukar kepada skincare baru nie, maz puas hati.. Kulit maz dah makin oke..

Jerawat pun susah nak muncul sangat.. Kalau nak tahu maz guna apa, tutup mata dulu rapat-rapat.. [hehehehe.. jeng3!!!]








Bio Essence Tanaka White. Maz suke sebab kalau guna cleanser tu, picit sikit pun dah dapat bersihkan kulit.. Terutama kalau lepas mekap.. Selalunye lepas mekap maz picit lebih sikit lah... Kalau baca penerangan belakang botol cleanser tu, ade tulis macam nie:

"....enriched with natural herbal ingredients, Tanaka and Pomelo extracts, uniquely blended
with Bio Mineral Essence, Bio-Energy Fluid to leave skin fair, soft, smooth and refreshed after wash"
*kes malas nak translate

Sesuai untuk semua jenis kulit.. Untuk toner pulak, maz tak letak atas facial cotton. Tapi maz letak kat tangan, lepas tu tepuk-tepuk secara lembut kat muka... Memang best sebab teksturnya tak melekit dan warna pulak cam putih susu.. 

Lepas pakai cleanser dan toner, korang kene pakai moisturizer. Sebab keadaan kulit lepas kita cuci muka adalah kering. So kita kene seimbangkan balik pH kulit ke asal. Maz memang pengguna setia produk ni sekian lama.. Dari zaman sekolah lagi.. Cuma kadang-kadang tu ade tukar-tukar kejap.. Tapi lepas tu balik semula ke produk nie.. 

Inilah produknya:



Olay Total Effect 7 day cream with spf 15.. Maz dulu pernah cuba nie.. Lepas tu tukar olay white radiance.. then tukar olay whitening ape tah.. Lupa dah.. Kali ni maz cuba balik produk nie sebab walaupun umur korang baru 21 [macam maz], korang boleyh guna jugak.. Sebab bukan hanya orang yang berusia jer boleh guna.. Yang muda-muda pun boleh guna.. Untuk pencegahan awal.. Tapi saranan maz hanya yang umur 20 ke atas jerlah.. Yang belasan tu pakailah Olay White Radiance.

Antara kebaikan produk nie:

1. reduces the appearances of fine line and wrinkles

2. Balances and evens out skin tone

3. Reduces appearance of age spots

4. Smoothes and events out skin texture

5. Provides nourishing moisturisation

6. Gives skin radiances

7. Minimizes the appearances of pores

7 kelebihan tau.. Saper nak bagi kannnn?? Setakat ni maz memang puas hati dengan produk Olay.. dan produk nie tak buat kulit rase berpeluh dan cepat menyerap ke dalam kulit. 

Kalau dah jaga kulit untuk siang hari, malam pun kene jaga juga. Untuk malam sebelom tido, maz akan letak krim malam.. Dari jenama yang sama jugak. Olay.. Krim ni akan menjaga kulit kita sewaktu kita tido. So bila bangun esok pagi, tak derlah monday blues ke apa kan.. Kulit berseri-seri gitu.


Olay Whitening Night Cream.. Maz dah terhilang kotak untuk produk nie.. Tapi maz suke sebab bile bangun pagi, maz rase kulit maz makin licin hari demi hari.. Alhamdulillah.

Lagi satu, biler beli jangan salah pilih yer.. nanti jadi macam maz.. Ade dua krim malam.. So nak tak nak, kene pelan-pelan habiskan.. hehehehe..

Itu jerlah maz nak review untuk hari nie.. Lepas ni maz publish tutorial baru.. Kalau nak tahu, nantikan yer.. Insya Allah next week maz akan kerjasama dengan sorang blogger femes yang selalu wat tutorial jugak. Nak tahu saper, kene jugak tunggu.. Hehehehehehe..


Rate produk

Bio Essence: 8/10
Olay Total Effect 7: 9/10
Olay Whitening Night Cream: 8/10

Bubyeeeeee....







Klik Nuffnang kat bawah header atau sidebar, maz nak beli kete  :)





P/s: Jom Like page facebook maz kat sidebar.. klik kat link pun boleyh :)

5 comments:

Mambang Terbang said...

pertamaxxxxxxxxxxxxx xD

Nurul Mazni said...

hahahahaha

cik ena said...

enaguna yg kaler ijau tu..green tea.. kai yg tu mmg cpt kecut jrwatdan mke npk puteh..hee

sya said...

Dulu pun penah guna olay, mmg takde mslh, skarang pakai simple n rona sutra n Bird Nest..best jgk =)
nice info kat sini.

Erm join la blog saya,kecian sikit je org yg join..em em

Dr Rochelle said...

Salam,

Kami ingin memperkenalkan produk kecantikan baru, yaitu Dr Rochelle Skin Expert. Merupakan rangkaian produk perawatan kecantikan yang dibuat dari bahan alami pilihan melalui seleksi yang sangat ketat.

Produk ini sudah teruji dan terbukti efektif untuk memutihkan dan mencerahkan kulit hingga 60%.

Untuk pertanyaan dan pemesanan bisa menghubungi kami :
Venny
+62818-0820-0038
Pin BBM 24C41045
www.drrochelleskinexpert.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...