July 18, 2011

Hatiku Milikmu Pujaan Hati

Memang sakit sangat hati nie biler dengar lirik lagu KANGEN BAND-PUJAAN HATI... Mula-mula macam tak faham sangat tau. Tapi makin lama, makin dekat sangat dengan situasi yang maz hadapi sekarang.

"mengapa kau tak membalas cintaku
Mengapa engkau abaikan rasaku
Ataukah mungkin hati mu membeku
hingga kau tak pernah pedulikan aku

cobalah mengerti kehadapku
dan cobalah fahami keinginanku
ku ingin engkau menjadi milikku
Lengkapi jalan cerita hidupku"

Maz memang dah lama sangat sukakan dia... Dari dulu lagi. Dari saat dia bersama-sama orang yang maz kenal sebagai junior maz kat sekolah. Saat tu maz lost contact dengan dia sebab tak nak kacau hubungan dia.. Apalah kelayakan maz untuk terus berada di sisi dia dan menganggu hubungan orang lain.

Tapi tak lama lepas tu maz dapat tahu dia dah tak der apa-apa dengan junior maz tu. Bukan maz masuk jarum yer. Tapi maz rasa tak salah kalau kawan balik dengan dia dan jadi he's best fren ever. Tapi betullah cakap orang, lelaki dan perempuan memang takkan pernah jadi kawan baik.

Maz mula sukakan dia balik. Maz ingat perasaan tu akan hilang bila maz dah lost contact dengan dia. Tapi bila sentiasa borak dengan dia, maz makin tak boleh lupakan perasaan tu..

"disisimu aku terdiam seribu bahsa
dihatiku bergetar sejuta rasa
namun sukar untuk aku meluahkan
kucinta padamu

nafasku terhenti bila melihat dirimu
terasa pantas degupan jantungku
mungkinkah hatimu milikku jua
kusayang padamu"

Susahnye perasaan tak berbalaz ni. Dan baru nie, maz dengar dia dah ade orang lain... Maz tak harap secepat ni dia ada orang lain. Dan maz yakin apa yang dia pernah bagitahu maz yang dia takkan berkapel lagi. Tapiiiii....... kata-kata hanya tinggal kata-kata. Pandainya dia bermain kata.. Maz inginkan dia yang dulu. Dia yang sangat baik, manis dan bukan seperti sekarang walaupun maz bangga dia dapat ubah sifat pendiam dia tu.

Maz cuma dapat doakan dia bahagia. Mungkin kali ni maz akan hilangkan diri dari dia lagi. Tapi mampu ke maz buat macam tu? Maz tahu maz tak mampu...







Nera- hatiku milikmu

6 comments:

diana said...

sorry le kalau akak cakap ni buat kamu sakit hati ye.
tapi kamu sendiri nampak kan sikap cakap tak serupa bkin dia tu...
orang kata cinta tak kenal siapa..
tapi cinta kan boleh di pupuk..
cari je la yang lain..kamu cantik..
tapi dia tak nampak lagi..
kamu percaya ke ada keajaiabn berlaku..
memang ada tapi selepas dia puas keluar dengan pompuan lain atau masa dia kecewa nanti.
tak kan selepas dia puas bermain cinta deengan 10-20 orang perempuan baru dia nampak kamu.tak kan selepas kamu lihat dia keluar dngan pompuan itu ini last2 dia ajak kawen,terus kamu nak..kamu membuang masa sementara dia melalui masa tu dengan kehendak dia saja...
aih!!!

pw3nCeSs appLe said...

nothing i can say..juz agreed wif kak diana..sabar la sayang..masanya akan tiba..the right guy will come to u..keep on searching for a better chances..maz cantik n i cant deny dat u r really kind-hearted person. only a good guy deserve for u..trust me

xmo seday2 okay sayang ;)

Nurul Mazni said...

@diana: tengs dear sis.. maz tak tau nk cakap macam mane.. maz dah terus terang dengan dia perasaan maz.. n kitaorng dah sepakat jadi kawan jer.. tapi jodoh tu kuasa tuhan.. cuma maz tak derlah berharap yang diorang putus semata2 maz nk dengan dia sangat kan..maz doakan dia bahagia.. n maz, teruskan hidup macam biasa.

Nurul Mazni said...

@pw3nCeSs appLe: tengs syg!! again u be my love angel.. i really love u syg!! maz dah tak sdih dah.. juz now i mmg sedih sangat2.. maz oke dah skang.. insya allah.maz pun harap dapat sum1 yang better for me :)
n i pray for u too

pw3nCeSs appLe said...

thats my girl..^^ thanx honey ;)

Nurul Mazni said...

apple: no biggie syg :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...