March 11, 2011

ENTRY UNTUK KONTEST: ARABIAN MAKEUP KONTEST

Assalammualaikum...

Masya Allah.. Bukak-bukak berita malam nie, asyik dok siar pasal amaran tsunami akibat gegaran gempa bumi di tokyo.. Dan bila bukak GOOGLE tadi.. Terjumpa ini:

"Tsunami Alert for New Zealand, the Philippines, Indonesia, Papua New Guinea, Hawaii, and others. Waves expected over the next few hours, caused by 8.9 earthquake in Japan."

Kesiannya mereka yang berada di sana. Apalah agaknya nasib mereka ya?? Kalau nak tahu, bukan satu, bukan dua..bukan jugak tiga... TAPI 53 negara yang diberikan amaran TSUNAMI. Masya Allah... Istighfar banyak-banyak saya biler tahu berita ini.. Inikah tanda dunia semakin menuju ke akhir zaman?? Hanya DIA yang tahu.

Okeyh. Cukuplah dengan mukadimah tu. Sebak pulak rasa sebab terfkir berapa ramai orang yang terkorban akibat bencana alam tu. Berapa banyak pulak harta dan benda-benda lain yang rosak. Dan adakah ia akan datang ke MALAYSIA?? Kita doakan yang terbaik yer..

Hari ni punya entry nak bagi tahu pasal kontest..

Kontest telah dianjurkan oleh MRS LALALOVY

Syarat-syarat penyertaan, korang bolehlah direct terus ke blog miss penganjur

Ini Blog PENGANJUR--->DONE!

Sebelum korang tengok gambar bawah nie... Korang nak keji apa kejilah. Sebab saya tahu saya cantik pun sebab pakai make up. Puas hati??? 


Tataplah puas-puas.. Muka saya kulit tak der masalah sangat. Cumaaaaa........
1. Muka saya ada jeragat yang telah mencacatkan penampilan. Tak tahu macam mana nak hilangkan. Tapi sejak pakai two way cake SIMPLYSITI, dapatlah tutup jeragat tu. Tak pun pakai concealer jer.

2. Mata panda dengan lingkaran yang besar...

3. Mata sepet

4. Lubang2 di muka kesan demam campak. Hambik ko!!

5. Warna kulit tak serata..

Korang mesti menyesal selama ni kata saya cantik+comel lah.. Tapi inilah sebenarnye saya. Buat apa nak malu kan?? Ini hakikat. Dah kejadian ALLAH kat saya macam ni. Nak tak nak kena terima tapi disamping tu kita mencuba untuk hilangkan jugak.. Hehehe~~ So.. Tak mo cerita panjang-panjang, meyh tengok gambar after di make over~


Pendapat??? Arabian look tak?? Semuanya hasil sendirian berhad tanpa rujuk mana-mana. Saya pakai double false eyelash okeyh~ Yang lain-lain standard lah. Macam biasa. Bibir merah bata. Baru menawan~~!!!

Itu jerlah... 

Saya tag...........

SEMUA YANG BERMINAT DENGAN KONTEST INI.. Hehehhehe

11 comments:

hanisa sabrina said...

akak ! pandainya akak makeup :)

suka tengok . cuba la buat tutorial makeup .pliss .pliss.

btw,kenapa kdg2 kalau makeup kan , nampak capuk2 je .mcmna nak biar nampak rata ?

Nurul Mazni said...

hanisa sabrina: nampak capuk2?? soalan best nie dik.. mybe adik tak sapu foundation tu betul2.. kdg2 ada setengah pakai bedak murah. datz y jadi capuk2.. akak suggest pakai silky girl or maybelline as starter..murah pun murah.

tutorial??? adik nak tutorial yg macam ner?? :)

hanisa sabrina said...

haa.okay :) thanks

nak video kalau boleh . hee :)
sorry la mcm menyusahkan .
tapi semua makeup akak lawa2 .

Nurul Mazni said...

hanisa sabrina : video?? nangis jap..hahahha~~
boleyh2. tapi berkurun gaklah baru buat. insya allah. nanti klu terajin sis wat keyh. insya allah~

Anis Adila Aris said...

takpe kak..
semua ciptaan Allah tu kan cantik :)

Nurul Mazni said...

Anis Adila Aris: yer.. betul kata anis tu. thx~~

ana kecik said...

cNteknyer..blaja sndri ea make up nie...suke tgok

ana kecik said...

cNteknyer..blaja sndri ea make up nie...suke tgok

Nurul Mazni said...

ana kecik: yup syg.. buat sendiri.. thx coz suke tengok..hehehe

rin0x_adz said...

cantik la mekap u..
hm..ajar la sket..

Nurul Mazni said...

rin0x_adz: i ade wat tutorial dear.. check my blog yer~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...