March 12, 2011

KAUNTER PERTANYAAN KECANTIKAN LITTLE LOVE ALWAYS

Haiiiiii!!
[ade rase cam seronok tak tiba-tiba tengok gambar kat atas???]

Hari ni entah kenapa secara tiba-tiba, persoalan demi persoalan kakak-kakak, adik-adik comel lote baik di facebook bahkan blogger bertanyakan pasal make up nie, membuatkan hati rase seronok bukan kepalang. Dan secara tiba-tiba juga, idea ini muncul. Idea yang diberi nama KAUNTER PERTANYAAN KECANTIKAN LITTLE LOVE ALWAYS ini wujud disebabkan keprihatian dan rasa ingin membantu golongan kurang bernasib baik.. Opsssss!! Bukanlah~ Jangan salah faham.

Kurang bernasib baik dalam konteks TIDAK BERAPA TEROR MEKAP.. Huhuhu [ayat tercover pulak!]

Maka itu, korang boleh tanya apa jua jenis persoalan tapi yang pasti ada kaitan dengan MAKEUP dan KECANTIKAN. [Jangan mintak petua sebab saya tak berapa terer bab ini..] Setiap persoalan, saya akan cuba jawab sama ada melalui entry yang akan dibuat oleh saya atau pun komen box korang!

Korang bolehlah tinggalkan soalan korang di komen entry ini. Setiap seorang terhad kepada 3 soalan sahaja tau. Ceyh!! Ada had-had lagi gituuuu.....

Kalau korang dah faham, apa lagi tunggu. Tanya jer soalan yang selama ni membelenggu kepala otak korang~ Nak tips kecantikan pun boleh. Nak tips bagi mekap tahan lama pun boleh. Apa-apa sahaja asalkan bukan tips TANGGAL TAYAR KERETA PANCIT okeyh???!

Cukup bebel dah kat korang.. Bubye~~ Nak tido!

Penulis Malas yang Penuh Cinta dan Cita-Cita itu SAYA......

10 comments:

cik ayin said...

comelnya kamuu ;)

anisahsofiah said...

salam..
nk tnya ni
mcm mna nk bg mkap @ foundation tahan lama.. kdg2 muka cepat berpeluh la..

n 1 lg...
tips elak bibir cepat kering.. klu pkai lipstik msti bibir cpat merekah...xbest sgt :(

tq :)

Nurul Mazni said...

cik ayin: thx syg..kamu pun comel gak..

Nurul Mazni said...

anisahsofiah: check komen entry kamu.. ada kat situ..

kiterkitikitu (xDer) said...

alahaiii.. cumelnyer kamoo :)

Recently: pesta ria malam di Langkawi

anisahsofiah said...

dah bca dear..
thanks for info..
sgt2 bguna :)

ade sket lg nk tnya.. pkai meiko naturactor tu ok ke?

Nurul Mazni said...

kiterkitikitu (xDer): hihi.. comot banyak.. thx~~ nanti sy dtg bace new entry kamu yer..

Nurul Mazni said...

anisahsofiah: meiko naturactor?? Tak pernah pakai lah syg..tapi tengok org pakai, ramai yg ckp bagus. baru nk try usha2..

b a m b a m ' s said...

cik bambam nak tanya..

1- mcm mana nak buat eye shadow tahan lama and x cepat tanggal?? uhuhuh..
2- then x reti lak nak pakai gel eye liner! hehehe

itu saja..sekian terima kaseh!hahaha

Nurul Mazni said...

b a m b a m ' s:
1- mcm mana nak buat eye shadow tahan lama and x cepat tanggal??
J: sebelum pakai eyeshadow, bersihkan bahagian mata mcm awk bersihkan bahagian muka juga. pakai facial wipes dan kemudian tekapkan kertas penyerap minyak di bahagian mata untuk serap sebum dibahagian mata. Aplikasikan eye primer atau eyeshadow base di bahgian mata sebelum pkai foundation. klu tak der, gantikan dengan matte foundation. sy cadangkan rimmel london: matte foundation. taburkn sedikit bedak selepas apply eye primer@eyeshadow base@matte foundation.

2- then x reti lak nak pakai gel eye liner!
Okeyh dear. ini sebenarnye seni tangan. Kalau awak tak biasa, mulakan dari tengah, bawak ke luar.. Atau pun buat sikit-sikit. macam awak pakai celak jugak. Kalau tak pun, awak tengok video nie yer:
http://www.youtube.com/watch?v=sdp_UAvA1zk

: sumber:http://www.ceritamu.com
Michelle Phan-Youtube

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...