July 28, 2010

Kereta Buruk 2: Final Chapitre

ASSALAMUALAIKUM semua!!!!
Selamat membuka blog firsya... Hehehehe~
MyEm0.Com
Kenapa happy sangat today??? [bertanya pada diri sendiri]
"Sebab hari ni firsya tak payah baca buku...or study for quiz..otak ni rasa cm dah sikit lagi nk masuk ICU!!" MyEm0.Com


Yer..begitulah ceritanya yer rakan-rakan.. Hehehehe
Baik!!! Hari ni firsya nak tunaikan janji firsya pasal kes Kereta Buruk 1 yang firsya kecoh-kecoh kat korang hari tu..
Urm......sampai mana firsya cerita yer?? Lupalah... Haaaaaa!!!!


"But then, today 26 Julai 2010....
Tiba2 dia kata kitorang kena wat report n dia kena pulangkan duit my fren coz duit tu dikira riba..
Huh??? What the hell~~~" 

Sampai sinikan???
Okeyh..sambung story mory balik...... 
Hari isnin bersamaan 26 Julai 2010, firsya n kawan yang firsya panggil sebagai kak teh telah pergi ke Balai Polis Trafik Kuala Lumpur berkaitan kes tersebut..
Ayah firsya bagi suggestion kitaorang buat cover report pasal nie..
Suppose to be, kak teh pun buat report pasal nie... Dia tak leyh diam diri jer..
Salah gak kat situ, coz tak tau undang2 sangat kan...

After kelas habis dalam kul 4 gitu, firsya n kak teh pun gerak lah pergi balai polis..
Nasib baik kak teh tahu jalan.. So, senang lah sket kejenye~MyEm0.Com
Kalau tanya firsya, nama jer duk kl dekat 16 tahun, tapi satu hapak pun jln Key Ell ni tak tau...ngeee~~~

Okeyh2...Smbung balik, before kitaorng pergi balai tu, kitaorng cuba lah untuk mendail number telephone budak tersebut.. [skema ler.....]
Tapi budak tu tak angkat.. Banyak kali gak lah kol..MyEm0.Com
Give up, so kitaorng pun gerak..
But firsya suwoh kak teh pergi bengkel dlu mintak resit pembaikan kereta budak tu..
Kitaorang sampai bengkel, but then boss bengkel tu kata budak tu tak betul kereta pun.. Dia bawak balik kereta dia...
Owh!! Memang panas seyh~

Sampai-sampai balai, isi borang n terus taip laporan..
Itu memang keje kitaorang kalau nak jadi setiausaha.. Hehehee...~~
So tak derlah lama mana pun kat situ..
Juz time kat situ, polis kat situ cakap, "lepas ni jgn berurusan dengan budak tu lagi"
Kitaorng ada gak tanya Sarjan Mazlan.. Tapi hari yang kitaorang pergi tu, dia tak bertugas..
So, kitaorang kena datang sekali lagi jumpa Sarjan Mazlan keesokan harinya..

KEESOKAN HARINYA.... 27 JULAI 2010

Malam around kul 8 baru kitaorang gerak pergi balai polis trafik kl jumpa Sarjan Mazlan..
Dalam hati, "Ko mmg nyusahkan kitaorang lah budak KECIK!!"MyEm0.Com
Dahlah jenis tak fikir panjang... Ish3...
Tapi sebelum tu, nak citerlah sikit nie kan...
On the day kitorang nak g balai polis tu, adalah terserempak dia kat kelas..
Dat time, dia nk kelas dia, firsya nk kelas firsya..
Untung kat dia coz firsya jer yg terserempak dia. Bukan kak teh....
Tapi masa nak balik kelas, kelas firsya n budak tu habis sama pulak..So terserempak kat tangga.
Biler dia nmpak jer firsya n kak teh, terus dia larikan diri.. [run baby run]
"ceyh!!! Ko takut apa??MyEm0.Com 
Ko ingat kitaorng dtg bawak pisau cm rabbit nie ker???"
Firsya suke giler tengok muke takut dia time tu...
Sure budak ni ada buat salah kan????
Korang guess???


Dan yer... Mmg dia ada buat salah..
After jumpe Sarjan Mazlan, rupanye budak tu kena pulangkan balik duit RM100 yang kak teh bagi kat dia..
Tapi sampai sekarang, dia tak pulangkan lagi duit tu...
Biler kol, tak mo angkat, mesej tak reply.


Kesian betul kat budak tu.. 
Dahlah kereta remuk kat bonet depan, satu habuk pun dia tak dapat coz duit pembaikan tu kena pulangkan balik...
Padan muke ko~~~
Lain kali tak yah kecoh sangat..
Ko duduk pun dalam kolej yang sama....

Junior satu course pulak... Duk asrama lagi.. Aish!!!


So conclusion nye disini, lain kali jangan wat keputusan drastik tanpa berfikir panjang..
Hasilnye kalau korang tak fikir panjang, jadilah cm nie.. SATU HABUK PUN TAK DAPAT!!!
Menangislah ko tak berlagu...hahahaha [jahatlh pulak..ngeee]
MyEm0.Com

4 comments:

Lynn Johari said...

nk tgglkan jejak kt shoutbox xleh..kt sini pn xpe kn.

follow blog kamO..love rabbit tu.
cute & gebu-gebas kn...

oOops..law sudi follow back k...ngehh~~

FiRsYa MeLisSa said...

lynn johari: msti ada prolem ngan internet kan??its oke~
heeheheh..tau tak per..
sy pun start suke rabbit sbb they were so cute..hehe

Nadd said...

hehe. kesian bdk tu.
habuk pon xpat. huuu~

FiRsYa MeLisSa said...

nadd: betul tu dear..mmg tak dpt paper pun~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...