July 27, 2010

Kereta Buruk 1



Salam semuua...... Dah lama firsya tak blogwalking kat blog kawan2 firsya..
So sory sangat2... Beberapa hari ni sangat buzy lah..

N today, firsya n kawan g uruskan report polis dekat Balai Polis Trafik Kuala Lumpur.
Kitaorang buat cover report pasal kes kawan firsya secara tak sengaja terlanggar bahagian bonet depan kereta kancil masa nak undur..
Before firsya g jauh lagi, firsya nak balik ke tarikh 20 Julai 2010, time kejadian malang tu jadi.. [tak taulah malang ke tidak...urrrrrmmmmm~~~~]

20 Julai 2010...

Petang 20 julai tu, asrama firsya [unit 23-1] nak buat surprise party untuk seorang junior kitaorang yang bufdaynye jatuh pada hari tu..
So, firsya n kawan yang pergi sebab firsya tau kedai kek tu dan kawan firsya pulak ada kereta...
Masa kawan firsya nak undur kereta, entah macam mana dia terlanggar kereta belakang sampai alarm kereta berbunyi..
Kitaorng tak lari, tapi kitaorang turun dan tengok keadaan kereta..
Kawan firsya kata "kita tunggu 5 minit, mana tau owner kereta datang"
Tapi dia tak datang dan kawan suwoh firsya tengok keliling kalau2 ada student or orang taman yang keluar.. Tapi tak der pun..
So kitaorang decide untuk pergi dari situ lepas tunggu but nobody coming out..

Ingatkan settle sampai situ...
Malam 21 julai 2010, owner kete tu bersama kawan2nye datang jumpa kawan firsya yang kebetulan on the way ke McD.
Diorang berbincang apa tah.. Tapi menurut roomates firsya yang ikut, perbincangan tu memang panas lah dengan campur tangan orang ketiga sedangkan owner kete rilex jer~ 
Yg paling best biler kawan firsya cakap "ni kete ko ker?? so u better shut up!"
Hambikkk kauuuu!!! Senyap terus~~

Paling tak bleyh blah biler diorang kata yang diorang cari kitaorang sampai satu asrama puteri dan tunggu almost satu jam...
Sedangkan kitaorng pergi beli barang2 tu kejap jer n balik semula ke asrama tak sampai satu jam pun~
Tapi tak der saper pun tunggu kitaorang.. 
N for me, kenyataan yang paling tak best sekali dengar biler dia kata "kawan saya rabun, so tak nampak akak"...
Tapi ko tau pulak kete mana satu yang berbunyi n siap tutup alarm lagi.. [maksudnye????]

Pening seyh~!!!
Kawan firsya nak settle baik, so kitaorng juz bagi duit untuk betulkan bonet depan yang kemek sket dan plat kete yang rosak...
Dah nak bagi duit, pandai pulak demand nak betul kat bengkel yang bapak dia suwoh..
HELLO GIRL!! mana bleyh.. Tah nanti apa yang ko claim kat bengkel tu, kitaorng tak tau~
Sib baik kawan firsya bijak, dia suwoh bawak kete kat bengkel yang dekat ngan kitorang.

Korang nak tau baper yang dia mintak kat my fren untuk ketuk bahagian yang kemek tu???
RM 180 tau!!!!!!
But then biler rujuk kat bengkel, RM80 jer yang kena bayar pun.. terdiam terus dia...
Kawan firsya bagi dia RM100, RM80 untuk ketuk n RM20 untuk plat kete..
So biler dah bayar, tak melibatkan polis lah..
Kira kitorng settle luar...

But then, today 26 Julai 2010....
Tiba2 dia kata kitorang kena wat report n dia kena pulangkan duit my fren coz duit tu dikira riba..
Huh??? What the hell~~~

Opppsssss....firsya dah penatlah...
sambung esok lah yer~
Nanti firsya cerita apa yang jadi 26 Julai 2010...
Sori lah kalau lambat.. Firsya got too many work to do~hehehehehe 
Bubye n gudnite all~~~

2 comments:

syieda :) said...

alaa.. owg ouh sje je minx lbyehh.
amek kesempatan ann.
ble lg nk dpt dwet byk. hee ;)

FiRsYa MeLisSa said...

syieda: firsya pun fikir cm tu ..
coz now loan belum masuk lagi..
so dia nak mark up lebih sket lah~ishhh..sabar jerlah org cm tu!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...