December 27, 2011

Penyelesaian Untuk Sakit Senggugut Kaum Wanita

Assalammualaikummm

Hai semuaaaa!! Maz nak mintak maaf.. Sebab lama sangat mendiamkan diri.. Maz online jer muka buku.. Online jugak blog.. Tapi tak larat nak update apa-apa coz penat yang terlampau..

Tiga hari maz buzy di royal teater shah alam.. Sekarang baru terase "aduhhhh.. nikmatnye berehat tuuuu"... Hehehehe.. Tapi still, maz rindukan team produksi teater dewa kencana.  Insya Allah.. Dengar cerita team produksi akan dibawa ke Perak atau Kedah untuk tayangan di sana.. Bila dah hari apa.. Masih tidak diketahui.. 

Okeyh-okeyh.. Bersambung kembali. Hik3.. Entry ni maz rase sesuai untuk para gadis.. Sebab maz nak tanya satu soalan... Tapi hanya kaum perempuan sahaja boleh menjawabnya. 

pssssss.. awak.. awak.. Kalau senggugut sakit tak? [soalan ape aku tanye nie?]
 Kalau sakit awak buat ape?

Haaaaaaa.. Ade kaum adam yang nak tolong jawab ker?? 
Mungkin ada... Jawab untuk para isterilah tu.. ngeee

Tak kisahlah.. Kalau ade kaum lelaki yang bace pun bagus.. At least mereka tak gelabah kalau isteri tiba-tiba mengadu sakit perot sambil berguling-guling atas katil.. Lagi-lagi pengantin baru.. Takut menganga jer bila ditanye isteri sakit apa, jawab si isteri "SAKIT SENGGUGUT"... Ker ade lagi kaum adam yang kurang peka?? hihihihii.. Jangan marah yer cik abangggg...

Sebab, maz ade penyelesaian terbaik untuk korang.. Terutama kaum wanita yang belom berkahwin.. Benda ni antara barang terpenting perlu ada dalam simpanan untuk setiap bulan.. Terutama first day datang bulan.

Apa benda nya tu?? Ni nak bagitaulah nieeeeee...

Maz dah lama pakai.. Sebab kan berhasil so maz nak kongsi lah dengan korang....

Pernah dengar MUSTAJAB PATI HALIA??? Alahhhh.. Yang tukang iklannya NORA DANISH tuuuu..
Takkan tak ingat..


Ni haaaa korang kot tak ingat lagi.. Ade banyak jenis.. Tapi maz paling suke guna yang botol kuning nie.. Ni pun dah cukup panas.. Rasa tenang jer bahagian yang sakit bila disapu lotion ni.. 

Betul.. Maz tak tipu.. Pakai lotion ni bila senggugut datang.. Pastu baring atau duduk diam-diam kejap.. Berehatlah sebaiknya.. Insya Allah period pain berkurang.. 

Banyak kegunaan lotion nie.. Antaranya:

- urutan seluruh badan
-membakar lemak dan melangsingkan badan
-mengurangkan selulit
-melegakan sakit akibat SENGGUGUT
-sakit otot dan sendi
-kembung perut dan sakit belakang [okeyh~ ni tak perasan... maz selalu sakit belakang]
-sesuai untuk wanita lepas bersalin.

Tapi ade amarannya jugak.. TIDAK SESUAI UNTUK BAYI.. So please, jangan guna kat bayi yer sayang.. Tak memasal jer nanti.

Untuk directions pemakaian, tak perlu rasenye.. Cuma maz nak kate, ni memang best productlah!!! Sampai sekarang maz pakai.. Especially time period pain. Lega dan bau halia memang besttttttt sangattttt!!!!!!!!!!!

Itu jerlah yang maz nak kongsi.. Bagi mengubat rindu sebenarnye nie.. Dah lama sangat tak blogging. Sorry guys~ Maz ade satu tutorial dan satu haul yang maz dah buat. Tapi tak edit lagi.. Tengoklah bila rajin maz edit yer.. hehehehehee....


16 comments:

RazFiRa said...

hehe... same la... sy pon suka pakai pati halia.. tp x pakai jenama losyen mustajab ni... hua hua hua

Qaseh Qhaleef said...

nice tips :)

cik Qaseh singgah sini sambil tekantekan tuto make up . cik Qaseh mesti dtg lg pasni . :)

happy blogging yaww ~

Nurul Mazni Sawal said...

@RazFiRa: tak kisahlah pakai brand ape kan?? yang penting ade penyelesaiannya :)

Nurul Mazni Sawal said...

@Qaseh Qhaleef: tengs cik qaseh.. maz pun akan blz kunjungan awak.. nantikan yer :)

wanie said...

nora danish kta:sya pkai yg supr hot...sbb tu sy comel,mk mntua sy cmbru,fitnh sya..zikir pon nx craikn sy..huhu3

SAMPAI HATI TIBI LAPAN SIARKAN CERITA NIH!
REMUK HATI AKU
http://pulsowanie.blogspot.com/2011/12/khinzir-jadi-watak-utama.html

nur anis said...

wahhh..boleh try ni..saya pun selalu kena period pain..

starzieti said...

kebetulan saye tengah senggugut nih. nt boleh la try mustajab halia pulak pas nih. :)

♥AienNajwa♥ said...

me tOo..dulu memang selalu sgt pakai mustajab..=) tp xberape panas..last2 gune mujarab..memang sangat panas..

p/s : nice blog, n info !

Nurul Mazni Sawal said...

@wanie: hahahaha.. macam2lah.. ngeee

Nurul Mazni Sawal said...

@nur anis: muleyh2 jer.. ramai yg kene period pain yunk.

Nurul Mazni Sawal said...

@starzieti: yeap.. memang boleh cuba pun.. harga pun tak mahal.

Nurul Mazni Sawal said...

@♥AienNajwa♥: ikut certain people kot.. kat maz panas jer.. best lagi.. hehehe

fyna said...

sis pon pakai ni! tp adik sis pakai time dia kena gigit nyamuk..haha so benda ni kan panasa..bila letak..hilang la rasa gatal..dia la kata =.=

Nurul Mazni Sawal said...

@fyna: hahahah.. ade pulak macam tu yer.. boleh hilangkan kegatalan.. cm mopiko. nak trylah.. hihihi

armouris said...

info tentang senggugut - Cara Mengurangkan Sakit Senggugut

syiekin azam said...

salam,

saya pun memang ada senggugut yang teruk..siap dah ada endometriosis..lps bersalin cyst tumbuh balek dan senggugut pon tak pernah hilang sejak 1st period mase budak2 dulu..orang kata lps kawen dan bersalin senggugut akan hilang, tapi tak pon..before proceed dgn option operation buang cyst, amik pil hormon ataupun pregnant lg skali(sbb mase tue masih breastfeed anak, jd tak plan amik pil hormon dan pregnant), saya cube pakai PB korset..alhamdulillah sejak pakai PB, tak pernah kene senggugut, dan cyst pon mengecut..sudi jengok my entry utk kisah endometriosis saya..dari kisah sebelom pakai PB, hinggalah sekarang..:)

http://mamafaizzhafran.blogspot.com/2012/02/endometriosis-update.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...