June 17, 2010

Kejadian Yang Tak Dijangka

Salam semua bloggerist!! 
Apa khabar???Sihat ker korang semua??  Harap2nya semua sihatlah yer..
Sebab saya pun sihat sangat2. Susah nak sakit, tapi senang nak kena selseme...huhuhu
Setelah puas memerah-merah otak untuk tajuk entry kali nie setelah banyak entry saya di isi dengan award and tag, ada jugak benda nk cerita malam nie.

Hehehe... Malam ni saya berada di kampung belah mak saya sebab nenek saya sakit...
Terkejut gak biler tiba-tiba mak cik saya kol kata kaki nenek saya kuar darah memancut2.. Adalah dekat satu mangkuk darahnye. 
Wuarrrggghhhh!!! Giler lah~~!! Biar betul benda macam tu boleyh berlaku.
And how come benda macam tu boleyh jadi.. Saya pun tak tau sebab saya tak der kat tempat kejadian. 

Kaki nenek saya dijahit dan dibalut. Keadaan dah jadi balik cam dlu sama macam time nenek saya jatuh dulu.
Pakai wheelchair and terpaksa merangkak sebab kaki nenek tak leyh pijak lantai.. Sian nenek~~~
Mula-mula tu risau jugak kalau kecederaan kat kaki tu bleyh sebabkan benda lain and saya dah fikir buruk dah dat time. 
Takut kehilangan nenek tersayang. Paling tidak benarkanlah nenek saya tengok saya pakai jubah graduasi ataupun melangsungkan perkahwinan.. Insya ALLAH.. Itulah doa saya buat dia..

Dan saya juga nak sampaikan salam takziah kepada adik saya di Terengganu, Hamimah yang telah kehilangan ibunya malam semalam. Moga dia tabah dan kuat menghadapi cabaran yang mendatang. 
Juga buat teman di Sabah yang akan menjalani operation pada minggu depan, Semoga Berjaya!!!! I wish a very gud luck for u dear.. I will always pray for u. Remember that!


Currently skang mood agak sedih jugaklah.. Sebab banyak sangat benda yang tak disangka2 terjadi.. Semua tu takdir ALLAH kan?? Nak tak nak, kenalah terima dengan hati terbuka.. Ya-ALLAH.

 Little Love Always: FIRSYA MELISSA

1 comment:

Fieyda said...

semoga nenek sembuh :)

nenek sy x sempat tgk saya masuk koleh :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...