June 16, 2010

Tag Pasal Beg

Moshi2... Selamat Hari Rabu semua... 
Pagi2 lagi dah mengupdate blog..
Nak buat macam mana..Siang problem. Malam lagilah~
Waktu macam ni laju sebab ramai yang dah tido..
Hehehee.. So, malam yang hening lagi menyejukkan nie, saya nak siapkan tag yang diberi oleyh Cik Numeeqah!!

Tag apa pulak kali nie yer..
urm....Kena baca lah sampai habis..hehehe

Syarat2 nk kena wat tag ni adalah..:

pertama..!!! kamera
Disebabkan selama ni hanya pakai kamera hp jer
So, hari ni terpaksa pinjam kamera digital emak jap..
"Mak!! Akak pinjam yer!!" hehehe

kedua..!!! beg
Beg?? Nak buat apa dengan beg??
Nak selongkar ker?? Macam rancangan Fuh tu yer??
Tapi saya bukan artis...hak3..tak perlah..berlagak artis jap~

ketiga...!!! ape yg ada kat dlm beg tuhhh...~
Ada lipas!!! Hehehee...No waylah saya beranak pinakkan lipas dalam tu
Apa yang ada yer??? Jom tengok sama2..!!!




1. BEG!!
Penting n sangat2 penting, beg tangan untuk isi semua brg2 nie.. 
Kalau tak der cam ner nak sumbat semua brg2 ni kan??
Mostly beg saya besar2...sebab saya suke bawak banyak barang.. Pastu saya sendiri confuse biler dok raba2 dalam beg, tak jumpe brg..hehhe

2. DOMPET!!
Dompet saya semua dari Milk Teddy. Maybe coz saya minat teddy bear..datz y banyaknya dari jenama tu jer... Murah jer!! Keutamaannya adalah untuk menyimpan duit2 yang berkepuk [byk ker??] 
Well, bleyh ar biler awal bulan..huhuhu... N untuk simpan kad2 ATM, n segala macam kad yang menyibuk jer dlm dompet saya nie~

3. HANDPHONES!!
Satu Maxis, satu Celcom.. Wajib ada dua2..walaupun yang Celcom org jarang kol. Tapi dah sebab ada dua hp, terpaksalah ada dua number jugak kan?? hehehehehe. "yer, ni mazni nie..nak apa??"lalalala

4. LIPGLOSS, COMPACT POWDER N MASKARA[beg mekap]
Selalunye saya bawak beg mekap. Lagi organize sket.. Tak derlah bersepah2...
Barang yang paling penting mesti ada dlam beg tangan saya!! Wajib~!!

5. PARFUMES
Owh..saya tak leyh tak bawak benda nie.. Sebab sy suke giler dengan bau vanilla dari The Body Shop nie..
Sekali pakai, leyh tahan sampai 8 jam...tak payah pakai banyak pun.. Yang penting sapu kat tempat yang betul.. Baru baunya semerbak..kan3???

6. LAIN2[ TISU, KIPAS, LOTION]
Tisu penting, sama penting dengan beg mekap saya. Sebab biler panas, tak derlah nak kena mintak2 kat orang. Saya ni kan pemalu..hak3... 
Kipas pulak sebagai sampingan kalau panas time-time tengah tunggu LRT or KOMUTER ker.. 
Kadang2 juga bertindak sebagai menghilangkan bau2 kurang mengenakkan di skeliling saya.. :)
Lotion pulak sebab kulit saya ni kering sket..

Lastly kena tag..
Urm....Orang2 yang bertuah adalah.......:
1. Nabilah
2. Nurwina
3. Muchamel
4. Eifa
5. dan lain2...Silah ambik kalau berkenan~

P/s: Entry ni sepatutnye post pagi tadi, pagi2 macam tu...Tapi sebab ada problem yang timbul, so baru hari ni dpt post...hehehe.. :)

3 comments:

Fieyda said...

comelnya handbag !! :) pink!

FiRsYa MeLisSa said...

hehehe..mak cik yg bagi..

lady XOXO said...

dear... makacih.. erh wina pernah wat tag nie.. ngeeeeeeee.. tak per nanti wina wat lagi erk... for u... so next week wokay

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...