May 31, 2010

Gaga Gugu Mika

Moshi2...!!!
Salam sayang untuk semua~~
Alhamdulillah hari ni dah pun berada di KL semula selepas seminggu duduk bermaharajalela di rumah nenek saya.. Hahahaha!!!!
Memang seronok duduk kat kampung seminggu... Tak derlah kaki ni laju jer nak keluar jalan-jalan..
Yerlah kannnnnnnnn....... Pengangkutan nak pergi mana-mana memang sentiasa ada dekat tempat saya duduk ni. LRT ada, Komuter ada, bas pun senang dapat, teksi apakan lagi..
Senang kata nak pergi mana pun, cakaplah.. Asalkan ada duit, semua pun boleyh!!!
NO MONEY NO WINDOW SHOPPING keyh!!!
lalalalala [nyanyi jap :)

Tapi kan!!! Macam ada rasa something lose lah.... Tapi apa dia ya???
Sepanjang di rumah nenek, saya sentiasa bermain dengan Mika.... Anak mak cik yang berusia 3 bulan [pembetulan pada yg baca entry lepas Diary Baby Sitter..umur dia bukan 2 bulan..tapi 3 bulan..hehehe..lupa betulkan]
Dia sangat comel, keletahnya mengusik hati..
Suka senyum, suka gelak.. Pantang di agah, mulalah ketawanya berdekah-dekah. cop3!! Tak derlah berdekah cam kita budak-budak besar ni gelak.

Paling tak tahan dengan Mika, bila tiba masa nak bagi susu kat dia.
Lambat sikit, mulalah dia menangis dan mengamuk tak tentu pasal... Mika sangat tak sabar bila time makannya tiba.. [mak saya kata, saya dlu pun macam tu jugak..ye ker??? Mungkin terkenan sket kot!]
Bila dah kenyang, mood dia pun okelah.. Kadang-kadang time menyusu macam tu ada jugak dia tido..
Tapi kalau tak tido, dia akan bergelak sakan bila di agah.. Owh!! Saya rindu gelak tawanya...~~

Setiap hari bekerja, pagi-pagi Subuh gitu dah boleh dengar suara dia yang nyaring tu..
Kalau boleh semua isi rumah dia nak kejut... Kalau dia boleh cakap, agak-agak cam ni lah yg Mika nak bagitahu
"BANGUNLAH SEMUA..MIKA ADA KAT LUAR NIE..JOM MAIN DENGAN MIKA"..~~~

Saya mengaku.. Saya sangat rindukan dia..
Yup!! Memang happy berada di KL semula.. Tapi saya rindukan Mika.. Rindu sangat-sangat yang saya tak tau nak nyatakan macam mana...
Saat ni, saya asyik tengok jer video yang saya rakam time dia bercerita.. Story telling bayi-bayi yang hanya ada perkataan- gaaa..guuuu...dan sewaktu dengannya.

Tak perlah, bagi mengubat hati yang lara nie, esok saya nak keluar pergi MidValley..
Dah lama gila tak pergi MidValley.. Esok hari kerja..Sure tak ramai orang..
Lagilah best!!!
Plus, saya nak cari novel Cinta Sufi karya Ramlee Awang Murshid. Harap-harap sangat buku tu tak sold out!!
Owh!~~Tolonglah.. Saya pencinta karya-karya RAM dan trilogi Bagaikan Puteri adalah fav novel saya.
Dan esok jugak saya nak tengok Shrek Forever After 3D... ngaaaa!!
Nak ikut??? Jommmmmm.............................
Tapi bawak duit SENDIRI tau!!!

*Mika suke main air liur dia.. Habis basah baju.. I miss u, MIKA!! :(


Yang merindui Mika
Little Love Always: FIRSYA MELISSA

P/S: Mungkin saya patut kahwin cepat dan dapat anak sendiri.. :)

3 comments:

MISH LOLIPOP said...

heheh..comel la..mcm adk gua pon ska bsing2..mcm ner die glak mcm tue die nages..sadis law nak jg die

Fieyda said...

alolo .
tomeyyy :D

FiRsYa MeLisSa said...

mish lolipop: hahaha....payah tu..nangis n gelak pun sama..tak tau nk beza cm ner t..

fieyda: yup..sgt tomel..datz y rndu sudah sama dia..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...