July 21, 2011

REVIEW PRODUK; BB CREAM

Assalammualaikum..

Disebabkan sekarang fenomena korea. Dimana-mana pun nak korea.. Aigooo!! [alamak!] Hahahahaha..

Semalam maz dok kecoh-kecoh lah kat facebook pasal rahsia kulit artis perempuan korea nie. Ayat maz memang kontroversi sketlah.. nak tau??

"Jeles dengan kulit flawless gadis-gadis korea especially pelakon-pelakon perempuan korea. Saya dah tahu rahsia kulit berminyak2 diorang tu. Senang jer... !!! :)"


Ini jer ayatnya.. Tapi feedback yang dapat memang memberangsangkan.. Semua pun nak tahu. Nampak sangat fenomena korea ni memang susah nak dikikis.





So maz nak review pasal produk BB CREAM. BB cream atau BLEMISH BALM asalnye digunakan untuk cover dan rawat kulit selepas pembedahan.. tapi sekarang telah dikomersilkan jadi antara produk foundation yang terhangat di pasaran. 

Tekstur memang ringan.. Tak menutup pori-pori. Kulit pun elok jer bernafas.. Senang kata produk ni memang baguslah.. Dan maz sendiri memang mencari lah BB cream dari korea nie. Tak sedar rupanye dah beli satu. hahaha.. *sah2 banyak sangat produk mekap!

Yang maz beli jenama MISSHA, light pink beige.. Teksturnya macam berminyak sikit.. lepas apply kat muka, muka rasa cam panas sket. Bukan tak sesuai yer.. Tapi mungkin kesan haba tangan dan kulit muka sebab apply pakai jari jer. Psssttt!! Pakai jari lebih bagus. Cepat menyerap dalam kulit.

Kemudian, juz ambik loose powder jer. Bila dah pakai bb cream nie, maz jadi malas nak guna compact. Coz compact ade foundation gak.. Nanti kulit nampak tebal. So nak rase ringan, pakailah loose..

Habis dahhhh.. Gmbar produk sila skroll sampai bawah:



















[ muka maz pakai bb cream missha]

16 comments:

M E Z said...

kalau bb cream maybelline tu boleh tak?

Nurul Mazni said...

@ M E Z: boleyh kot.. tak sure sangatlah.. klu maz sndiri, maz suggest bio essence punyer bb cream. coz aqua base n also dia nye product dekat ngan product bb cream korea.. klu maybelline unsure sket.

yanadimple said...

mana na cri bb cream tuu dear???

Nurul Mazni said...

@yanadimple: bb cream tu leyh cari kat kedai2 yg ade jual produk korean.. cm the face shop, etude house, drugstore pun ade.. tapi tak banyak sgt.

Anonymous said...

yang,missha bb cream ni u bli bpe rm?n u pkai y 21 ke 23?mmg natural r pkai bnde ni..ske tgk u mekap

Anonymous said...

yang,missha bb cream ni u bli bpe rm?n u pkai y 21 ke 23?mmg natural r pkai bnde ni..ske tgk u mekap

Anonymous said...

maz,ni bpe ml ek?

Nurul Mazni said...

dear cik anon..sori maz tak tau nama awak.. huhuhu.. tak silap maz 50ml.. if im not mistaken.. kod color maz gune pink beige.. sbb more to natural look... n then harga only rm30.. :)

Anonymous said...

hehe,,xpe,,sy xde blog,sbb tu gne anon..nm sy ira..y maz pkai ni missha real signature eh?aritu sy ade la try crik kt lowyat..mhl kot,rm90 for 5oml..ade y jual rm100++..klw maz ade plan nk niaga bb cream missha ni,gtw sy tw..ssh la nk cri sndr..

Nurul Mazni said...

cik ira: hehehe.. sori tau.. Yup, itu missha real signatura pink base.. yang maz beli tu dekat asneda collection. klu ade facebook, try search nama tu kat facebook.. memang akak tu jual murah.. maz tak pernah plan nak jual lah yunk. tapi klu susah, why not try etude house punyer bb cream?? best jugak.

Anonymous said...

wahh,,tq tq tq maz..t sy pn nk bli kt asneda gk la..hehe

Nurul Mazni said...

same2 awak.. yup2.. beli kat asneda yer.. sementara stok masih ade.. ehehehe

ieza said...

awk...bb cream 2 beli kt mna ek? kt asneda collection ek? xde jual pn sy bkak fb die =(

ieza said...

cmne nk beli bb cream 2?

ieza said...

http://miszieza.blogspot.com/

cik ara said...

sy pon pakai bb cream tu buat base make up..hasilnyer sgt superb,,mmg buat makeup long lasting..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...