October 17, 2012

Mukadimah



Assalammualaikum.. 

Ehem-ehem!! masih ade yang ingatkan maz? aikkkkk! takkan dah lupa kot kat maz?? 

Maaf sebab lama sangat tinggalkan dunia blogging.. Seriusly mase sangat mencemburui waktu-waktu senggang maz untuk update blog dan sebagainye..

Alhamdulillah now maz boleh tarik nafas lega sebab sekurang-kurangnye maz tak der masalah untuk online.. Cuma ade waktu dengan tak der waktu jer nak online dengan rajin tak rajin jer update blog.. kannnnnn.. Nampak tak? hehehe

Hari nie tetiba rase nak bercerita mengenai sepanjang maz jadi make up artist dan youtubers serta buat tutorial mekap..

Alhamdulillah.. Alhamdulillah... Alhamdulillah.... tu jer maz boleh cakap... Walaupun hakikatnye sekarang orang mungkin ade yang dah lupakan maz sebab dah lama tak muncul.. Tapi sekurang-kurangnye orang masih sebut nama maz. Itu pun dah cukup baik untuk maz..


Maz kenal dunia mekap nie sebenarnye secara tak sengaja.. Kebetulan kawan maz tanye harga sebab kawan dia tiba-tiba tak der make up artist pulak untuk hari bahagianya..

Jadi maz dengan pengalaman yang ciput nie terima jerlah kerja yang diamanahkan.. Dan begitulah bagaimana segalanya bermula.. Bermula dari situ juga maz mula pergi make up untuk photoshoot sekitar area Kuala Lumpur. 

Happy sebab maz dapat kenal ramai orang.. Seronok sangat...  tapi off course memang kene berpenat-penat dulu.. Tapi di akhirnye nanti bersenang-senang.. betol tak?

Mase tu lah maz kenal ramai orang dalam industri mekap dan juga photography sampai ia sebenarnye menambah minat maz jugak dalam bidang photography. Tapi maz tak serius sampai buat bisnes lah.. Maz cuma fokus kepada mekap-mekap sahaja.

Tapi sekarang nie, maz memang tak boleh nak fokus dah pada mekap-mekap.. Last mekap pun maz mekap kawan untuk photoshoot profile dia. Kalau photoshoot luar-luar ni memang dah tak pergi dah sekarang. Sebab mase maz lebih banyak dihabiskan dengan assignment dan kelas..

Kalau ade masa senggang pun maz lebih tumpukan untuk berehat.. 

Tapi maz tetap tak lupakan apa yang maz mulakan.. Insya Allah kalau ade rezeki memang nak ade butik andaman dan baju pengantin sendiri.. Insya Allah!!.. Doakan maz yer..

Maz rase sampai sini jer untuk mukadimah lepas lama menghilang.. Insya allah jugak kalau ade mase free, maz akan buat tutorial... Mesti korang rindu tutorial maz kan?? hehehe.. 

Tenkiu sebab support maz.. bubye!! muaaaaahhh                                                                    

4 comments:

boni kacak said...

saya doakan agar rezeki awak takkan putus2 ye..amin..

Ammelia Yusoff said...

http://ammeliayusoff.blogspot.com/

jenguk2 mukadimah kak maz :)

Nurul Mazni Sawal said...

@boni kacak: amin.. terima kasih

Ana admi said...

Semoga maz ad ms lg n da rezkimu berterusan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...