December 31, 2011

OMBAK RINDU VS TENTANG DHIA

Assalammualaikum..

Amacam semua petang nak tahun baru nie? Buat ape? Maz suppose kene pergi majlis orang bertunang. Tapi panaslah.. [boleh tak buat alasan gitu?]... hehehehe.. Lagi pun maz segan sebab maz tengah pantang mekap.. Siyes maz segan nak tunjuk muka tak siap maz nie.. 

Maz nak tanye saper kat sini yang dah tengok OMBAK RINDU?? Mestilah ramai yang dah tengok kan.. Citer famous.. Sampai peserta Maharaja Lawak Mega pun boleh usik-usik AARON AZIZ yang datang sebagai juri malam tadi.. 

Maz try carik link untuk tengok full movie ombak rindu kat youtube.. Tapi tak jumpa pulak.. Pandai-pandailah korang carik sendiri.. 

Okeyh.. First attempt maz tengok muvie tu.. Boleh tahan.. Menangis gaklah.. Sebab time tu maz tengok sorang-sorang.. Tapi bila tengok kali kedua, bukan sedih tapi bengkek pulak sebab ayah maz bising-bising kata maz langgan astro first malam hari.. Padahal maz dah langgan petang-petang lagi..

Kali ketiga tengok, tak nangis langsung.. Dah tak tahu part mana nak nangis coz asyik bandingkan setiap scene dengan apa yang maz baca dalam novel. Lepas tu maz kurang puas hati dengan watak DATUK SUFIAH... Sebab watak dia tak kuat.. Tak macam yang maz bayangkan.. Kalau saper yang baca novel, expectation dia mesti tinggi untuk cerita tu.

Tapi..... tapi.. Tadi maz layan TENTANG DHIA.. Kali pertama tengok nangis.. Kali kedua tengok pun bocor jugak mata nie.. Memang tak menahan lahhhhh.. Kalah OMBAK RINDU!

So kalau korang ade terlepas episod, boleh catch up balik kat tonton.com.. Tapi banyak yang merungut sebab nak kene register lah apa lah.. Menyusahkan!! Tak payah susah-susah.. Now kat youtube pun boleh tengok. Maz catch up kat situ jerlah.. 





Pedulik lah pada yang tak minat TENTANG DHIA.. Ade aku kesah?? Walaupun drama jer, yang penting mesej disebalik tu yang patot kita ambik.. Bukan tengok bodoh gitu jer.. Tak kisahlah cerita apa pun korang tengok. Yang penting mesej yang cuba disampaikan tu yang korang kene telitikan.. 

Sampai sini jerlah.. Maaf kalau ade kata-kata yang kasar.. Saya budak baik! muaaaaahhhhhh!! hehehehehe
Tamat dah OMBAK RINDU VS TENTANG DHIA!!


pssssss: saper setuju TENTANG DHIA lagi best sila share kat FB... hehehe


4 comments:

SiKecilMirmO said...

TentangDhia jauh lg best.. ombak rindu bg sy, citer dye kterlaluan sgt.. jauh xsama dgn novel die.. huhu... nway, kt sini ad lagu2 tentang dhia.. jmputlh singgah.. ehee... http://drkudandrmu.blogspot.com/2011/12/lagu-lagu-latar-tentang-dhia-ost.html

fyna said...

sis xtengok lagi dua2 =.=

Nurul Mazni Sawal said...

@SiKecilMirmO: tengs dear.. annti check balik kat rumah.. mau download :)

Nurul Mazni Sawal said...

@fyna: naper tak tengok sis?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...