November 8, 2011

Review Produk: Scrub ST IVES

Assalammualaikum..

Maz nak mintak maaf sebab banyak hari menghilangkan diri.. Maz bukan buzy.. Tapi maz balik kampung dan sekarang ni kalau balik kampung, maz jadi malas nak online bawak laptop semua.. Sebab maz nak fokus pada kezen maz yang dua orang kat kampung tu.. Kalau bawak balik laptop, maz takkan habiskan masa dengan diorang.. Pastu sibok wat status meroyan kat facebook.. Hahahaha

Mereka sangat comel sampaikan maz sanggup tinggalkan facebook dan blog untuk 2 hari.. 2 hari je dapat manja dengan diorang.. Dalam sebulan tu, 2 hari tu jerlah dapat jumpa diorang. Hari lain buzy dengan mekap.. Memang tak lepas nak jumpa.. Tulah senang kalau maz ade kereta. Memang hilang balik negeri sembilan jer.. 

Hari ni maz nak buat review pasal scrub yang maz pakai sekarang.. Maz dah janji dari minggu lepas lagi kan?? Tapi mintak maaf sangat-sangat. Baru sekarang maz sempat buat review scrub tu.

BRAND: ST IVES
TIMELESS SKIN
APRICOT SCRUB RENEW & FIRM

Ni nama produk tu.. Korang boleyh carik kat watson, guardian atau mana-mana jer yang ada jual produk kesihatan dan kecantikan.

Bestnye pasal produk nie,  bila lepas pakai kat muka, kulit rase licinnnnnnnnn jerrrrrrrrrrr... Sebab produk ni ade butir-butir scrub yang membantu menghilangkan sel kulit mati kat muka. Sebab tu jugak scrub tak sesuai untuk pakai hari-hari. Suggestion maz cuma 3-4 kali seminggu.

Scrub ni membantu menyamakan tona kulit agar sekata dan lebih anjal. Dan jugak memberikan kulit yang lebih muda dari [usia sebenar] *tambahan sendirian berhad! hehehehe..

Cara pakai, kalau maz sendiri maz akan basahkan muka, picit scrub sikit kat tangan tapi jangan letak air kat scrub tau.. Lepas tu guna 3 jari iaitu jari tengah, jari manis dan jari kelinking, sapu scrub kat muka dalam bentuk bulat memutar.. Jangan tenyeh-tenyeh pulak.. Pastu tonyoh kuat-kuat.. JANGAN!!! Sebab asalnya scrub dah ade butir-butir halus tu.. Kalau korang tenyeh2 nanti habis kulit korang.

Bila dah sapu lembut-lembut tu kat seluruh muka, basuh dengan air biasa pun tak per... Keringkan muka dengan tisu. Sekadar tekap jer ataupun guna kain yang bersih. Lepas tu cuba rase kulit muka korang.. Licin tak?? Wahhhhhhhhh.. Terase cantik diri ini.. Muka pun rase bersih jer.

Kalau korang nak carik produk nie, sila rujuk gambar bawah. Jangan tersilap.. Atau korang boleyh cuba jugak scrub ST IVES yang lain.


Apa-apa pun, rate untuk produk nie 8/10... Selamat mencuba!!!


Dah bace jangan lupa klik nuffnang yer.. tenkiuuuuu

10 comments:

nur anis said...

lama pulak rasa tak pakai scrub muka ni. hihi

✿ Myra ✿ said...

wahh..tinggi gak rating utk scrub ni ek. hehe.

[dh baca dan dah klik nuffnang] >_<

Nyamuk Terbang said...

wah nnt nk try ^^

RazFiRa said...

mahal tak? berape harganye? macam best jer!

Nurul Mazni Sawal said...

@nur anis: hehehe.. lepas ni kene pakai sis :)

Nurul Mazni Sawal said...

@✿ Myra ✿: teng dear.. nanti sy bace blog awak n klik nuffnang gak :)

Nurul Mazni Sawal said...

@Nyamuk Terbang: yeah.. u better try.. :)

Nurul Mazni Sawal said...

@RazFiRa: sori..lupa letak price.. around rm20++ cm tu jer..

.::: Princess MOMOY :::. said...

momoy pakai yang nijuga tapi untuk brightening

Nor Murni Fairouz Rafingi said...

Thanks..nak beli lah gini..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...