August 23, 2011

Tutorial Green Eyes On Eidul Fitri

Assalammualaikum... Alamakkkk!! Dah terlewat sehari lah dari yang dijanjikan. Maaf yer.. Maz semalam penat sangat. Lepas tu sehari sebelum tu maz dah update sampai DUA tutorial [baru dua dah penat!]

Jadinye semalam tak dapatlah nak update entry nie. Kali ni tema maz adalah sempena perayaan yang bakal menjelang nie. Ada sorang kawan facebook maz request untuk mekap di pagi raya tapi nak warna hijau. Jadi maz pun cubalah.. Mekap simple jer.. Tak susah pun. Sangat senang nak follow. Plus tutorial nie bergambar, jadi kalau nak loading tak der masalah. Lagipun blog maz tak banyak widget. Memang senang nak loading dan cepat. Korang pun akan cepat belajar. Tak gitu????

Citer panjang lebar dah.. Meyh maz tunjuk cam ner maz buat mekap nie.



GREEN EYES FOR HARI RAYA



Ini list barang-barang.. Eyeshadow follow yang ada number keyh.




Apply foundation. Maz pakai naturactor code 152 dengan bedak pixy natural beige..
1. Sapu warna number 1 pada tulang kening.


2. Sapu warna number 2 pada seluruh kelopak mata. Dijadikan sebagai base mata.


3. Kemudian sapukan warna number 3 dan buat bentuk seperti dalam gambar.


4. Yang ini optional. Sama ada korang boleh pakai jenis pencil gini atau pun pakai jer eyeshadow
color number 3 tadi.. Tapi untuk ni maz pakai pencil lah.. So sapukan sampai tengah mata.



5. Untuk garisan air mata, sapukan celak pensil warna putih. Yang ini maz beli kat the FaceShop.. Murah jer.
Rm 19.90 kalau tak silap.


6. Lukis garisan celak menggunakan gel eyeliner dan buat cat eyes sikit di hujung mata :)

Habissssss!!! Untuk blusher maz pakai warna yang maz letak perkataan 'blusher' tu.. Semua barang ada dalam gambar kecuali celak pensil warna hijau tu jer.. Meyh kite tengok finishing look!!








Siap dahhhhh punnnnn!!! Maz pakai contact lens brand ape tah.. Tak ingat. Diameter 16mm.. 

Okeyh.. Bubyeeeeee. Selamat Mencuba!

Klik Nuffnang, maz nak beli kereta :)









6 comments:

Amy Amira said...

wow,cantik2 brand mekap tu,hi3

Akito Boron said...

brand makap ape tu. ce share ckt

Nurul Mazni said...

@Amy Amira: yup2.. sangat2 cantik.. :)

Nurul Mazni said...

@Akito Boron: utk eyeshadow pallet tu saya beli kat asneda collection.. blusher tu pun same.. dubai romantic eyeshadow. eyeshadow ag satu in2it..

>Misz Farah..?< said...

huhu..kite tak reti pakai makeup le kak. akak buat santek, kena dgn tema baju raya kite thn ni. huhuhu..

btw, ni utk akak;

http://farah-hime.blogspot.com/2011/08/tutorial-2-jom-letak-faceb0ok-share.html

Nurul Mazni said...

@>Misz Farah..?<: tak reti tu yang belajar yunk.. hehehe.. okeyh.. akak ngah check blog farah skang. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...