October 17, 2011

Wanita Seindah Salju Memutih

Assalammualaikum....

Ape-ape jawab salam dulu yer..

Owh.. Tadi maz singgah ke sebuah blog yang ping kat komen maz.. Dia ajak maz singgah blog dia dan sudi menjadi follower maz.. Maz bukan kedekut blog walking yer.. Maz cuba singgah mana yang maz mampu. So, kalau ade yang maz tak sempat, maz mintak maaf sangat-sangat. Masih cuba membalaz sebanyak mana follower yang dah sudi follow dan blogger yang sudi komen. Harapnye korang bersabar yer.

Bila maz bukak, mula-mula maz jadi sayu dengan lagu di blog beliau. Menarik walaupun sebenarnye maz kurang gemar nak dengar lagu kat blog. Tapi kalau dah bosan dengan mp3 sendiri, maz layan jer lagu-lagu kat blog orang.

Dan apabila membaca entry beliau, blogger ni buat maz terfikir seploh kali. "yer.. aku dulu juga pernah begitu..Kenapa yer, dan mengapa yer?" Banyak persoalan mengenai entry beliau tu yang pernah berlegar-legar dalam kepala maz dulu.. Tapi jawapan yang maz cari dalam entry tu buat maz menangis. Sebab maz sedar sebenarnye sebagai seorang wanita, darjat dan pangkat maz disisi ALLAH tu sangat mulia.


Dulu maz pernah suarakan [cuma dalam hati], "kenapa yer susah sangat jadi perempuan nie? Terlebih singkat sikit dah dosa, terbukak sikit dah dosa, terlalu menarik perhatian tak boleyh, sakit bersalin perempuan rase, harta pusaka pun perempuan dapat sikit.. " dan macam-macam lagi.. Tapi blogger ni rilex jer terangkan.. Nak tahu?? Mesti korang sendiri menangis bila baca. 

Jemputlah.. ini blognya. Baca dan hayati.. Owh.. Ini bukanlah segmen atau apa-apa keyh.. Maz cuma terase nak kongsi tapi tak mo copy sebijik-sebijik ayat beliau.. Biar blogger tu sendiri yang cerita kat korang..

Blogger:  Nur Alhadi






Quotes of the day: Cantiknya perempuan kerana imannya, indahnya perempuan kerana agamanya.. -mazni

6 comments:

IEQAH said...

nk try p cari n baca laaa..
btw chomel la you..header pn sgt tantekk

Paris Lipton said...

sy wanita yg blm sifat disisiNya... aduhhh bila nk berubah nihhh

Nurul Mazni Sawal said...

@IEQAH: terima kasih ieqah.. kecantikkan ni pemberian allah.. syukur alhamdulillah.

Nurul Mazni Sawal said...

@Paris Lipton: saya pun.. sekadar peringatan selagi kite masih punyer waktu.. :)

shahjiehan said...

lawa blog.... ~

Nurul Mazni Sawal said...

@shahjiehan: tengs :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...