October 18, 2011

Semua Pun Berhak Cantik. Bukan Kulit Cerah Jer

Assalammualaikum..

Banyak readers maz pernah bagi komen yang diorang segan nak mekap-mekap sebab kulit diorang gelap.. 
Diorang kate kulit cerah lagi cantik kalau mekap berbanding kulit gelap.. 

Haaaa.. Salahlah tanggapan tu. Sebenarnye kulit gelap pun cantik kalau mekap tau. Kalau kena caranye lagi cantik dari orang kulit cerah. Memanglah, orang kulit cerah boleh pakai apa jua warna. Tapi kalau tak kena cara tetap tak cantik jugak. Kalau teknik tak betol, tetap buruk jugak *opppsss!

So, maz nak gitau kat sini janganlah rase rendah diri keyh. Saper-saper pun berhak kelihatan cantik. Walaupun korang tak der natural beauty, hanya dengan sedikit sentuhan, pemilihan foundation yang betol, concealer untuk menutup mata panda dan menitik beratkan penjagaan kulit.. korang memang berhak untuk cantik... haaaa.. Panjang lebar tauu maz terangkan.. Sebab maz tahu bukan senang nak yakinkan orang kalau mereka tak der keyakinan pada diri sendiri. 

Meyh, maz tunjuk bukti antara model yang tone kulit mereka sedikit gelap yang maz pernah mekap..












Mereka ni semua antara yang punye keyakinan tinggi pada diri mereka masing-masing. Owh! Ini semua mekap untuk photoshoot yer. Korang sendiri boleyh tengok kan.. Diorang masih kelihatan cantik.. Kunci untuk semua nie, YAKIN PADA DIRI SENDIRI. yihaaaaa!!

So, selamat bercantik yer.. Janganlah rendah diri.. Mesti kene cuba.. Kalau tak reti, tutorial kan banyak. Pergi jer rajinkan diri jenguk youtube tu.. Tak pun, tengok jer maz punyer channel.. [promote]

Sampai sini jer.. selamat mencuba yer semuaaa.. Muaaahhhhhh3!!!

11 comments:

Paris Lipton said...

yeahhh yg pntg yakin bha!!

Cik Bambam said...

kalau org pandai mekap..ugly betty pon dah x jd ugly kann!! :P

mia said...

waaa, kemas sgt maz make up. yang, nk request tutorial bole? xtahu make up yang sesuai untuk baju kaler orange. coklat gold oke x?

suha said...

cik suha tak pandai mekap hehe (^_^)

Perfumes Farm said...

hi,

Perfumes Farm is giving a voucher to all the participants of Perfumes Farm Contest as a token of thank you for participating.

As such, please email me at perfumesfarm@gmail.com to collect the voucher.

Dont forget to mention your name and put the link of the Perfumes Farm Contest entry in the email.

Thanks.=)

budak penjara said...

muka leh la nk mekap putih..tapi tangan cmne plak??msti gelap kn..haha

diana said...

mekap boleh merubah wajah kita..kn???
yang penting cantik..
heehheeh

Nurul Mazni Sawal said...

@budak penjara: alamak aiii cik abg oiii. jgnlah different sgt pemilihan warna foundation tu.. mostly sy mekap, klu diorang free hair, warna asal kulit tak lari jauh pun :)

Nurul Mazni Sawal said...

@diana: tak cantik pun boleyh jadi cantik :)

MaYa MustWany said...

hu3...insyaallah..nanti mas try jinak2 dalam make up ni.he2

Nurul Mazni Sawal said...

@MaYa MustWany: okeyh mas.. yang penting kene cuba keyh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...