November 3, 2011

FACEBOOK LIKE CONTEST!!!

Assalammualaikum...


Pernah tak dapat inbox berjela-jela nama kat sender yang tag untuk suruh korang like picture kawan-kawan korang? Kononnya masuk LIKE contest kat page.. So kenalah like untuk bagi menang.. 

Mesti jugak ada yang dengan suke hati like, dan ada jugak yang antara nak dan tak nak like.. Bagi maz, benda ni banyak pro dan kontranya..  Firstly orang yang tag nama orang berjela-jela kat dalam box sender tu memang sangat pemalas! Itu sebenarnye menyusahkan terutama kalau dah inbox tu mestilah sebab hal-hal penting. 

Bila tengok inbox ade notification, mestilah kita nak check.. Tapi bila check bukan pasal kite pun.. Tapi pasal contest like tu... Maz pun like jugak.. Tapi bukan semua lah.. Sorry to say sangat-sangat. Kalau korang perasan, sebenarnye saper yang dapat untung dari contest like facebook nie??  Mestilah penganjur contest..

Ramai yang akan like page before boleyh like gambar peserta.. Selain dari tu, contohnye kontest mekap.. Mekap si A lebih cantik dari si B.. Tapi sebab si A tak ramai kawan, so LIKE dia pun kurang berbanding si B mekap tak berape tapi sebab ramai kawan, so LIKE dia mencanak-canak..

Ade sesetengah contest yang bagi maz boleyhlah gune seratus peratus LIKE.. Tapi kalau kekreatifan, dan jugak hasil kerja maz rase sepatotnya 50-50.. Baru adil dan saksama.. [cewayhhh.. terkeluar dah]

Maz bukanlah nak kondem facebook LIKE contest nie.. Terpulang pada masing-masing.. Memang banyak kelebihannya.. Tapi lebih banyak yang tak bestnya.. Kalau tak menang, mesti rase segan jugak kan.. Yerlah, dulu meminta-minta orang like.. Tapi bila tak dapat, senyap teros.. Tak tegor sebab segan kononnya... 

Itu jerlah kot.. Malas nak ulas panjang lebar.. Nanti lagi ramai yang terase.. baru post pasal kes perhimpunan seks bebas tu pun dah ade yang emosi melampau-lampau sangat.. So nak jadi citer, DELETE POST daripada dok bergaduh-gaduh.. Jadi panjang pulak ceritanya nanti.. Huhuhuhu.

Nak marah maz sebab post ni ker?? bace dengan mata hati dan fikir keyh.. Rilex.. saper yang pernah buat contest cam tu, janganlah terase.. Masing-masing ade pendapat.. So maz cuma nyatakan pendapat maz.. Nak curse maz dengan kata-kata "alah, nanti tengoklah.. ko buat jugak".. terpulang. [angkat dua2 bahu dan angkat  dua2 tangan paras pinggang]


Jangan lupa klik yer :)












6 comments:

starzieti said...

saye like bile rajin je. hehee ~

Hans said...

hehehe
betul juga tu
den dlu join contest2 gini segan juga
:-)

Lily_Omar said...

like jela nmpakny klu cmni...

Nurul Mazni Sawal said...

@starzieti: tau tak per.. samelah.. ngee

Nurul Mazni Sawal said...

@Hans: kan.. tapi tak perlah..

Nurul Mazni Sawal said...

@Lily_Omar: hahahaha.. like3!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...