September 29, 2011

Doa Keburukan Seseorang Akan Dimakbulkan Allah Tak?

Assalammualaikummm...

Maz nak update entry cepat-cepat jer.. Tadi maz dapat jemputan pergi walimatul urus seorang teman.. Tapi sebab jauh maz tak dapatlah nak klik DATANG kan..

Tapi, ade satu wall post yang buat maz terkejot.. Dalam ramai-ramai orang yang mendoakan kebahagiaan pasangan pengantin, ade sorang yang macam tak puas hati.

Maz tak tau ape masalah mereka.. Tapi adakah doa yang tidak baik akan dimakbulkan??

Tengok gambar bawah..Fokus pada anak panah merah

Tekan untuk besar..

Bukan kate nak malukan.. Kalau nak malukan maz tak hide nama dengan gambar semua tu.. Tunjuk jer.. Cuma apa yang maz nak sampaikan kenapa dia cakap macam tu?? Mendoakan ketidakbahagiaan masjid yang dibina itu satu doa ker?

Maz memang tak pandai nak bagi hujah dari segi pandangan hadith.. Tapi maz rase sebagai orang islam, kita tak boleh doakan sesuatu yang buruk walaupun sedalam mana dendam kita kat orang tu..

Maz rasa itu jerlah..Pandangan korang sendiri macam mana?? 

Bubyeee


Tekan nuffnang kat bawah header, nak beli kereta :)



10 comments:

nick dot anis said...

smg dia cepat2 insaf la...nnt terbalik pada diri sendiri tau la dia

saidatul syahirah bt mohd ya'acob said...

err tak baiknyaaaaaaa orang tuh. ish ish -_-

Nurul Mazni said...

@nick dot anis: hope so.. huhuhu

Nurul Mazni said...

@saidatul syahirah bt mohd ya'acob: tulah. tak baik doa cenggitu kan.

Fara Zakaria said...

Kak Maz , doa orang yang teraniaya mmg dimakbulkan . Tuh yang pasti . Sama macam orang yang hanta wall post tuh cakap . Tapi tataw lah kalau dia betol2 teraniaya kan .

Nurul Mazni said...

@Fara Zakaria: owh.. macam tu yer.. akak pun tak tau.. teraniaya. hurm.. tulah.. tapi tak payahlah post cenggitu.. mungkin dia nak orang tu sedar kot.

Run Away said...

hahahah....apa lew punya owg mcm tu kan beb...huhh.../salam kenal...;d

RazFiRa said...

doa yg buruk2 x dimaafkan.. kalau kite teraniya sekalipun, doakan lah agar die berubah. that's better :)

Nurul Mazni said...

@Run Away: macam2 jenis orang ade kat muka bumi ni awak .. salam kenal gak :)

Nurul Mazni said...

@RazFiRa: itu yang saya persoalkan.. klu dia teraniaya skalipun, doakan sesuatu yang bersifat pengajaran tu lebih baik kan? hurmm

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...