September 23, 2011

CICAKSSSS MENGAWAN DALAM CAWAN COKE?

Korang-korangggg.. Korang geli cicak tak?? Siyes nie.. Maz memang tak boleyh tengok, even nak letak gambar pun tak sanggup.. (mencemar duli blog haku jer wat per!)

Tadi ade sedikit kes ketemerlampauan kat dapur.. Situasinya maz tengah membasuh pinggan mangkuk yang kotor kat sinki.. Dah siap-siap, pusing belakang nak ambik cawan COCA COLA limited edition yang dok dapat kat MCD tuuuuhhhhh! Yang bentuk sebijik cam tin coke tu.. Tak tau p GOOGLE lah.. wuuuuu [garangnye maz ...... =.=]

Pahtu-pahtu, maz letak cawan tu senyap-senyap... dah letak maz jerit kuat-kuat...

"GELIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII.... GELILAHHHHHH.. GELIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII!!!"

Satu rumah maz jerit. Korang bayangkan.. Padahal maz tahu kat luar ade jiran-jiran dok borak.. Nasiblah haihhhhhh.. Siyes memang geli giler.. Maz panggil adik maz tengok.. Menurut adik maz yer... Ade dua ekor CICAK dan seekor LIPAS di dalam cawan tuhhhh.


Ini rupa cawan tu.. Korang bayangkan ade dua ekor cicak dewasa [op kos!], pastu seekor lipas.. Tak tau mane datang lipas tu di antara cicak-cicak tersebut.. *Siyes dah geli geleman balik weyh!

Maz suroh adik maz ambik air letak dalam cawan tu.. Kalau tak diorang tak mo keluar.. Maz nak basuh cawan tuuuu.. Dah lah satu lagi dah pecah coz ayah maz punye keje.. Letak air, diorang geletik2.. Alaaaaahhhh!! Lagilah geliiii......

Pendekkan cerita, dengan mereka masih di dalam cawan, adik maz penakut, maz penakut... Last-last kami panggil jer mak cik yang tengah dok borak kat luar.. Mintak tolong masukkan diorang tu [cicak-cicak yang sedang mengawan dalam air dan seekor lipas] ke dalam beg plastik sekali dengan air-air.. Ikat beg plastik buang dalam tong sampah..

Sumpah tak sanggup weyh!! Geli geleman sampai satu badan geli-geli nieeee. Persoalannya sekarang, adakah cawan itu akan digunakan lagi??? Korang?? Korang nak guna cawan tu tak????????????

Bubyeeeeee...... [muntah hijau!]





Klik nuffnang kat bawah header n di sidebar, nak beli kereta :)






P/s: Cawan coke tu warna biru...... Biru mata hitamku. Hatuiiih!

19 comments:

zOeY zAu YaH said...

lipas tu geli huhu

msredcheesecake said...

Adula.... Cawan tu terus buang... Hheee

IFA Athirah said...

kesian cicak..tp nk buat cmne!sy pun geli!!yeeck2!!

Nurul Mazni said...

zoey: lipas tu okeyh ag kot.. bab cicak tu memang tak leyh blah.. dah banyak kali jumpe cicak dalam bekas yang berisi air.. dioarang memang suke dok situ lahhh...

Nurul Mazni said...

@msred: sayangggggggggggg.. huwaaaa

Nurul Mazni said...

@IFA Athirah: sy pun kesian.. tapi geli lah.. tak leyh tahannnnn.. huhuhu..

ღ p!nk veLvet ღ said...

haruslah x gune dah cawan 2, hahaha~~

antara cicak ngn lipas, lg scary ngn lipas ... sebut pkataan LIPAS ni pon dah meremang, uwaaa~~

Wawa Tasliman said...

eeeee.. tak kan guna lagi cawan tu.. xkisah la mcD ke apa, still xkan guna. geli cicakkkk..

kaizen said...

errr... cicak mengawan??? nk tgk!!!!

syaidatie nurdilla said...

Eeeeuuuwwww.. geli gak ngan cicak.. dyla penah lepak kat sofa pastu tangan sedap je dok getel2 menda kat dinding.. sekali cicik.. buekkkkk(muntah hijau)...

syaidatie nurdilla said...

Eeeeuuuwwww.. geli gak ngan cicak.. dyla penah lepak kat sofa pastu tangan sedap je dok getel2 menda kat dinding.. sekali cicik.. buekkkkk(muntah hijau)...

bloghok said...

wah lipas..mengada betul..kikfkifkif

Nurul Mazni said...

pink velvet: hehehe.. awak cam kezen saya.. lipas jer geli.. boleyh jerit2 satu rumah :)

Nurul Mazni said...

wawa: sayangggg sangat cawan tuuuu.. huhuhu

Nurul Mazni said...

Kaizen: no komennnnn :)

Nurul Mazni said...

syaidatie nurdilla: erkkkk! siyes geli gilerrrr!

Nurul Mazni said...

bloghok: hahaahaha.. tulah. lipas tu pun nak menyibok sekali.

Sunah Sakura said...

tak geli cicak..dari kecik siap boleh main2 pegang cicak..err

Nurul Mazni said...

@Sunah Sakura: Erk! biar benar cik sunah sakura nie???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...