September 25, 2011

Beli kereta lagi satu, senang nak kemana-mana kalau awak tak der...

Assalammualaikum..

Korang rase masih relevan ker kalau mak ayah korang tak belikan korang sebijik kereta pada masa sekarang? Adakah masih relevan ayat "ayah dulu atok ko tak beli pun motor. Beli sendiri, pakai duit sendiri". TITIK! [situasi hanya untuk mereka yang masih belajar atau pun sedang mencari kerja]

Disaat terlalu banyak kereta yang keluar di pasaran, kita haruslah mengambil peluang yang ada untuk beli atau tukar kereta baru.. Betol tak??

Sebab kereta yang family maz guna sekarang usianye dah dekat 9 tahun.. Kalau lalu bumper tinggi sikit especially time dalam kereta semua ade, kereta kene senget sket.. Kalau takkkkkkk.. tersagat bahagian bawah tu.. Korang tau perkataan sagat tak?? Pernah sagat kelapa?? Gitulah rupanyeeeee. 

Pahtu-pahtu, kalau nak kemana-mana senang kalau satu rumah ade lebih dari satu kereta.. Limit sikitlah.. 2 kereta jer satu rumah.. So, if parents nak balik kampung, tapi anak-anak tak mo balik kampung kereta lagi satu boleyh digunakan untuk pergi pasar ker, pergi mana-manalah.. Asal tak melencong..

Tapi masalahnya sekarang nie, biler ade kereta jer.. Pantang! Pantang kunci tergantong. Sambar! Siap cantik-cantik, melencong dengan kawan-kawan.. Tapi tak salah kan?? Sekali sekala tu okeyh lagi. Sebab minyak pun sendiri tanggung.. Pastu kalau nak bawak mak or adik-adik pergi jalan-jalan pun tak derlah kene tunggu ayah ade mood baru pergi. Sigh!! Bosan!

Sumber: Hencik Google

Nak-nak pulak macam maz yang buat bisnes mekap-mekap orang nie.. Every week tak lekat rumah.. Kalau ade kereta lebih senang pergerakan maz. Hurrrrrmmm.. Hakikatnya, maz sebenarnye memang nak sangat ayah maz belikan kereta sebijik untuk maz [tulah yang ko nak cakap dari tadi kan] Hahahahaha...

Bukan ape, cuba korang fikir kalau ade kereta sendiri lebih jimat pengeluaran duit daripada dok naik LRT, komuter, pastu naik teksi, tukar-tukar stesen.. Payah-payah.. Itu jerlah.. Maz dah penat cakap dengan kawan maz.. Dia pun bosan dengar topik kereta nie.. Tu yang maz cakap kat sini pulak.. Huk..huk.. huk, hatuiiih! [amboih.. perangaiiii]


Bubyeeee!







Klik nuffnang kat bawah header n sidebar, maz nak beli kereta :)





P/s: Pendapat pak cik-pak cik, mak cik-mak cik yang ade anak cam ner pulakkkk?? 

2 comments:

Laila Majid said...

yay kite same !!
saya pun mengharapkan parents berbesar hati mensponsor kereta untuk saya tp mcm takde harapan je
wuwuwuwu T.T

Nurul Mazni said...

@Laila Majid: tulahhhh.. harap2 masih ade harapan lahhhh.. Susah sgt nak gerak mane2 skang.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...