August 21, 2011

Tutorial Mekap di Pagi Raya Dalam Bentuk Video.. Yeaaayyyy!!!

Assalammualaikummmm.. Alhamdulillah.. Usaha maz berjaga dari semalam sampai sekarang membuahkan juga hasil [giler steady aku tak tido kannnnnnn. Kalau time belajar dulu praktik cam ni kan bagusssss]

Maz dah siapkan pun tutorial bergerak maz. Hehehee.. Maksud maz tutorial video tu lah.. Maz dah janji kat kawan facebook yang maz akan buat satu atau lebih tutorial mekap di pagi raya. Jadi salah satunya adalah dalam bentuk video.

*dah janji dengan orang kan. Mana boleh tak buat. 

Silapnye maz dah sibuk-sibuk buat video, terlupa pulak nak snap gambar macam biasa buat. Dah tanggal mekap baru sedar "eYh! Maz tak ambik gambarlah!! Alolorrrrhhhhh!!"
 
Jadi yang ada cuma video jer.. So, selamat menontonlah yer.. Ini second video yang maz buat. Edit video dalam pukul 1 pagi sampai kul 3 pagi.. Upload ke youtube dari kul 5.30pagi sampai kul 11.30pagi.. Bayangkan berapa lama mase diambil. Adik kate "asal ko tak tukar MPEG4?? Ringan sket"... Yer! Memang suke wat kerja banyak kali dan menyusahkan diri sendiri. 

Sendiri tanggung padah bile tidur tak cukup campur selseme tak hingat dunia setiap kali balik kampung. Tapi korang janganlah fikir maz mengadu cam buat benda ni susah tahap gaban. Cuma maz nak bagitaulah. Rupanye bukan senang tau buat video tutorial nie. Korang kene hargai usaha blogger dan vlogger yang buat tutorial kat youtube tuu.....

Last but not least, selamat menonton dan selamat berpuasa. Tak terlupa juga SELAMAT HARI RAYA DAN SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN....






"Mazzzzz!!! Mane videonya?? "


Eyhhhhhhh... eyhhhhh.. Terlupa pulak. Ni haaaaa. Tengok yer




2 comments:

zOeY zAu YaH said...

cantik..buat video mmg ssh..hehe

Nurul Mazni said...

zoey: tulah pasal awak.. nak menangis buat.. huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...