November 4, 2009

Cerita BaruKu Di Alam Ini~~

tak sgka dalam dunia serba mencabar ni masih banyak dunia2 di sekeliling maz yg tanpa sedar maz tak explore lagi..

tapi bile di explore makin maz terkejut..dunia ni makin terbalik..
makin menuju ke kiamat agaknyer...
kalau kita kaji2 pun semua yang berlaku sekeliling kita ni adalah mereka2 yg terpengaruh dengan sekeliling mereka gak.
maz tak salahkan if benda2 ni jadi kat diorang..
tpi maz berharp smga diorang ni jumpalah jln pulang sebelum dunia ni mkin menuju ke "alam sebelah sana"

maz pun rasanyer dah banyak explore pasal ragam manusia...
maz brsyukur kenal banyak org..so banyak ragam yg maz kenal gak..maz btul2 bertuah jumpa manusia yg bgitu menyayangi maz..
tak sgka masih ada mereka2 yg bgitu menyayangi maz..tapi masih ada yg sgup permainkan maz...
maz tak tau apa yg bersarang dalm fkiran dia bila dia buat maz cm tu.. dikhianti sedemikian rupa, bukan itu yg maz hrpkan...
tak skalipun mintak yg bukan2...cuma sekdar mendengar dan menghdamnya tanpa perlu mencari publisiti murahan..

maz dlu pun mungkin cm tu gak...tapi after satu pristiwa, maz sedar bukan semua pasal kita yg kita perlu kongsikan dengan org ramai..
blog ni ada pun sekdr luahn persaan yg maz rsa bukan 100% dari maz..
kalau blog ni tak der org yg ikut, dah tentu2 maz akan buat nyer diari personal maz..
tapi maz kena fkirkan perasaan org yg membacanya..maz tak lagi bercerita sgt pasal maz kat status..biarlah maz sakit cm ner pun, maz still ada besties yg sgup dengar citer maz n nasihat maz...

bukan mencari publisiti murahn di lamn sesawang myspace, facebook, frenster or apa2 jerlah.
selepas sume yang berlaku, maz makin berhati2 dengan mereka2 yg baru maz kenal...
tapi apa yg maz leh kata, skang ni entah kenapa persaan maz ni hanya mengharpkan sepatah kata "maaf" dari dia yg leh wat maz lupakn sumer perbuatn dia kat maz..
kalau smpai ke mati ker, smpai kiamat pun dia masih tak sdar pbuatan dia, tak mintak maaf walau sikit pun kat maz, tk taulah smpai biler maz akan simpan citer melukakn ni dlm sejarh hidup maz...
yup!maz cuma perlukan kata maaf sahaja dari dia..susah ker nk ucap??
adakah maruah dia akan jtuh biler dia ckp cm tu?kenapa perlu jadi ego?
entahlah..hanya dia yg dpt menjawbnye..
rasanyer tak der apa yg maz nk ckp lagi..
oh ya!!maz baru siapkn satu cerpen..
tajuk nya de javu...

tapi maz tak publish lagi kat mana2 majalah...maz ingat nak mintak org baca dlu..
tapi maz takut if terkena plagiatrism pulak...
plagiatrism tu biler org yg bukan penulis asl sesuatu karya tu copy bulat2 karya org tu..
takut woo kalau tu terjadi...
kalau nak, sila gtau maz kat email maz..
tapi maz bagi org2 yg maz percaya jer..
hehehehe....
n truslah skong maz coz tanpa kwn2 yg ada disekeliling maz, saperlah maz...
tengs all!!!

4 comments:

Cik Khairul said...

maz, bg sys, myspace is too lots drama.. *sigh* ...

thats y sys jarang on9 myspace..

n same like you, not 100% ,cte sys kt blog sys... sys tkut de copycat, tmbah2 cte.. payah..

FiRsYa MeLisSa said...

yup..sbb tu maz agak takut nk bagi org2 yg maz tak kenal baca cerpen baru maz tu..
takut ada copy cat2 nie..
hahaha...
btw, kalau sis nak, ckplah..
maz percaya sis..

Cik Khairul said...

de javu ?? mksud nye ... ? leh gak klu maz nk bg sys bc. cz sys pn xde mende nk wt . duk umah je...boring... :)

FiRsYa MeLisSa said...

de javu..sis pernah tak hadapi imbasan2...
kdg2 imbasan tu mcm kita pernah wat...
n kita tak tau ia akan berlaku..tapi biler jadi, kita msti ckp "eh, ni mcm aku pernah wat".
lebih kurang cm tu..tapi maz nyer de javu berdasarkan mimpi2...


bleh2..email sis..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...