August 12, 2011

Minggu-minggu perit tanpa kau.......

Korang, pernah tak rasa macam mana hampir kehabisan barang-barang peribadi.. Maksud maz macam toiletries ker, deodorant buat bau hilang ketiak masam, pampers, tisu buat lap peluh menitik ibarat peluh petani.. Chop2!! Sebelum tu ade ker yang baca entry malam-malam nie? Orang lain dok enak dibuai mimpi, maz masih kat sini lagi mengarang entry..

Kejap jer.. Entry sekejapan saja.. Minggu ni adalah minggu-minggu perit buat maz. Sejak maz tak ambik job mekap-mekap orang sempena bulan ramadhan yang mulia nie [bukan hape... Korang tahulah sendiri betapa panasanya bumi malaysia ni sampai rasa tak nak pakai baju dalam rumah. Ni kan nak berphotoshoot. Kalau haus apa korang hingat boleh minum walaupun korang uzur??] Itu jer situasinya..

Lagi pulak, bulan sebelum puasa maz dah pulun tiap-tiap minggu ade mekap orang. So bulan ramadhan ni maz nak rehatkan diri untuk sementara sebelum membuzykan diri kembali selepas raya.

Bercerita pasal barang-barang peribadi, maz ade kata kan minggu ni minggu perit buat maz?? Hoh?? Maz tak cakap?? Korang skip baca apa?? Hahahahhaaha... Dah.. dah~ kang ada yang bagi penampar jepun kang kat maz.

Yer dan yer.. Memang terlampau perit sebab masa ni lah shampoo nak habis, sabun mandi nak habis, sabun basuh berus mekap nak habis, sabun basuh baju pun dah pakai sabun mandi, moisturizer pun dah nak kering, tisu buat lap peluh cik kak pun dah banyak ke tong sampah.. Wuisssshhhhh!! Memang panas bontot japlah fikir. Aku tak der kereta, aku tak der duit. Cam ner nak pergi beli semua mende bagai tu????

Kenapalah time ni ko nak habisss?????

Nasib baik maz bukan lagi penghuni tetap hostel. Kalau tak yang sikit ni jadi habis terus sebab kene rembat. Sabar yer sabar.. tadi dah cakap dengan mak. Dia janji diz week kita pergi GIANT.. Aku nak borong satu GIANTTTTTT!!!!!! GIANT!! sabar menanti diriku.. Hahahhahahahaa

Okeyh. Daaaa





P/s: Nanti pergi giant nak beli air vitagen, nugget, hotdog, air soya yeos.. Ape lagi yer?? 



**maaf untuk penggunaan aku dalam entry. Tidak disengajakan. Haaaa.. jangan lupa klik nuffnang sebab nak upgrade box makeup.

4 comments:

miszTERRA_SF_ said...

Cdey kan klu situasi camni jd tmbah2 cam kita yg xde trnsport sndri. tp sib bek la skang umh blkg crfour jep.. hehe. jln kaki boley

jum maz, jmput join contest kt blog kita
http://famestylefab.blogspot.com/

cx's said...

bkn nk komen entry ni tp nk ckp.. muke awk ni ade iras Dato' Siti la . siyes. lebih2 lg gmbo kt profile pict fB tu.

Nurul Mazni said...

miszTERRA_SF_: bestnye dekat ngan carefour.... nak jugak rumah dekat ngan pasaraya.. tapi rumah kite pun dekat gak ngan pasaraya... pasaraya hero.. hehehehe

Nurul Mazni said...

cx's: alolorh... hai~ Terima kasih lah sebab cakap gitu.. marah dato' ct nanti...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...