August 14, 2011

Masalah Pelupa Yang Ketermelampauan

[rasanye tajuk entry cam terlebih-lebih sangatlah]
Kenapalah selalu jadi macam nie kat maz???? Agaknya betullah kata adik, "kau nie pelupa". Haiyaaaaaa!!!

Kenapalah mulutmu begitu berbisa.... Kalau minggu lepas maz dah tinggalkan laptop selama seminggu di kampung. Kali nie maz bukan tertinggal barang lagi. Tapi lain pulak yang jadi.

Biasa tak jadi kat korang, bila dalam kepala korang dah set nak beli itu, beli ini kalau sampai supermarket, tapi bila sampai korang beli lain dan barang yang nak dibeli tak dibeli sampai ke sudah?

Yaaaaa!! Dan itulah yang terjadi kepada maz. Keterlupaan yang melanda campur sakit kepala sebab dari cuaca panas kat tempat parking pastu masuk tempat air cond pulak buat maz jadi terlupa list barang-barang yang nak dibeli.

Maz pergi GIANT tadi.. Ingat lagi tak entry INI??? Kalau tak ingat klik jerlah kat link.

Maz dah list dah dalam kepala, nak beli sabun basuh baju, sabun mandi, berus gigi, air contact lens, wipes tisu.. dan beberapa barang sampingan lain.. Tapi apa yang maz beli adalah:






Inilah yang sempat maz capai dalam keterlupaan pada list barang-barang dalam kepala.


Alahai.. memang rasa sakai sekejap. Nak beli lain terbeli lain. Tapi tak perlah. Asalkan yang penting ada, yang lain-lain tu pun tak perlah. Tapi yang ni penting, CONTACT LENS SOLUTION. Esok mesti kene beli. Dapat cekau satu botol pun jadilah. Tahan sampai raya. Ni memang dah tak der langsung nie. Kang ade yang tak berlawa kang [tu jer motifnye kan]


Akibat keterlupaan mengambil chocolate cadbury black forest yang telah dihabiskan oleh maz dan adik2 maz.. TAHNIAAAAHHHH!! Tapi tetap terlupa juga. Jadi bagi mengubat hati yang lara ini jerlah yang maz dapat [sambil tundukkan muka dan kesat air hidung yang keluar, jangan korek! Batal puasa hang!]

Jadilah kan dari tak der..... Owh~ Yang ni beli semalam lagi. 
Sebab tu dah tinggal sikit. Haaaaa!! Pikir ape????!

Sampai sini jerlah. Kecewa sebab banyak barang yang keterlupaan nak ambik. Fikir-fikir mana nak rembat duit nak beli barang-barang yang terlupa nie........ Hurmmmmmm... 






Silalah klik NUFFNANG kalau nak tolong sumbangkan duit kat maz
buat beli barang-barang. huhuhuhu



P/s: Air vitagen collagen untuk jaga kulit. Sila beli cepat-cepat yer.. malam ni nak update pasal kezen baru. Boleyhkaaaaa?? hehehe

5 comments:

Lala Adila said...

yu kai olay eyh dear ? oke x ?

zOeY zAu YaH said...

comel jek maz siap list dlm kepala haha

Nurul Mazni said...

@Lala Adila: dari dulu sampai skang pakai olay.. alhamdulillah.. okeyh jer.. tapi sy ni pasang surut sket.. kejap pakai olay. kejap tukar lain.. huhuhu

Nurul Mazni said...

@zOeY zAu YaH: tak2.. tak comel lgsung lah zoey.. wuuuu~ last terlupa wat per.

fahmie firas said...

Best entry nie.
Salam kenal,
nice blog,
done following you,
Kalau free jemput singgah ke blog saya,
Bagi komen and nasihat ok.
http://fahmiefiras.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...