April 9, 2011

Info Taik Lalat: BERGUNA!!

Haiiii.. Assalammualaikum...


Sumber: Google

Ada tak mana-mana blogger atau pembaca LITTLE LOVE ALWAYS yang tak suke pada taik lalat di wajah korang???

Sure n kompem lah kan, ada yang suke dan ada jugak yang tak suke dengan kehadiran taik lalat di muka. Kadang-kadang ada yang jadi pemanis muka. Tapi ada jugak yang bila dah terlampau banyak, sampai naik rimas nak tengok muka sendiri. Macam mana tu???

Haaaaa..... Lepas korang baca jer entry ni, sure korang takkan rase kehadiran taik lalat ni sebagai pengacau ataupun pembuat wajah korang kurang cantik dan sebagainya...

Meyh kite menambah pengetahuan kita!!!!

" People with a high number or moles (more than 100) are likely to have relatively slow ageing skin, and now a team of researches at King's College London has discovered they are also blessed with tougher bones. Their latest research has found that people with more than 100 moles on their bodies are 50% less likely to develop osteoporosis that people with few moles.

Why? It appears that people withh large numbers of moles have longer telomeres- the bundles of DNA found at the end of chromosomes in all celss- and telomeres are a good biological indicator of the rate at which we are ageing.

---"people [with moles] have a slightly increased risk of melamona, but they have the benefit of a reduced rate of ageing," says lead researcher Dr. Veronique Bataille"

Sumber: Reader's Digest [April 2011]

Haaaaa.. Tak susah nak faham kan?? Bahasa mudah jer tu. Disamping kita memperbanyakkan ilmu am kita juga mempelajari bahasa inggeris dengan mudah bukan? [ceyh! Alasan ko kan. Pemalas nak translete ayat!] Hahahahahhaaaa

So.... Kalau ada info lagi lepas ni, saya bagitau koranglah... Bak kata orang putih, SHARING IS CARING... Jangan berangan nak jadi orang putih, kalau dalam cell badan korang ada cell bernama PIGMENT.. Apa tu pigment?? Pergi google cepat~~!

Penulis Malas Yang Penuh Cinta dan Cita-Cita itu SAYAAAAA....!!!



P/S: Tapiiiiiiiii....info ni kata untuk mereka yang ada taik lalat lebih dari 100! Kalau yang kurang dari 100??? Hargailah tubuh anda. Hehehehehe

4 comments:

nadiemsharmz said...

sy syg mole2 sy...hehhehehe

Nurul Mazni said...

nadiemsharmz: sy pun sayang jugak..[tiba2 jer kan!] hehehe

Keyla Frr . said...

Heeee , thanks for the info :D
Hihihih . Saya pun nak sayang jugak lah tahik lalat tuh XD

Nurul Mazni said...

Keyla Frr: meyh2 kita jalankan misi: SAYANG TAIK LALAT ANDA.. hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...